Tatoeage laten verwijderen Kliniek Veldhoven

Weg met die tatoeages. De trend is: tatoeages laten verwijderen


Een ommezwaai was onvermijdelijk na de race op tatoeages. Het is nu niet zozeer meer de trend om ze te laten zetten, maar vooral om ze te laten verwijderen. De reden? Tatoeages zijn niet goed voor het image en dan gaat het vooral om het image op de werkvloer. En anders: het uitgaan van de relatie met een iemand waarvan je de naam op je huid draagt.

Vips & tatoeages

De lijst van Vips die tatoeages hebben laten verwijderen of veranderen (want lang niet alle tatoeages laten zich even gemakkelijk verwijderen) is lang. Angelina Jolie, Eva Longoria, Johnny Depp, Jessica Alba, Megan Fox en Britney Spears, om maar een paar namen te noemen… Steeds vaker wordt er in Hollywood maar ook in het ‘gewone leven’ een beroep gedaan op de kundigheid van esthetische artsen om tatoeages te laten verwijderen.

Niet goed voor het image

De reden voor het verwijderen van tatoeages is vaak te vinden in de emotionele sfeer. We willen immers geen (slechte) herinneringen aan een ex op ons lijf meedragen. Maar steeds vaker valt het waarom ook in de werksfeer te vinden. Het blijkt dat vooral mannen zich om deze reden tot de artsen wenden. Dit komt ook omdat mannen vaak grotere en opzichtige tatoeages laten zetten dan vrouwen.

Tatoeages verwijderen

Een tattoo verwijderen is niet gemakkelijk. Vooral als de tatoeage vrij nieuw is en diep in de huid is doorgedrongen kan het verwijderen problemen opleveren. Verder hangt de moeilijkheidsgraad af van de gebruikte kleuren. Zwart en blauw zouden gemakkelijker weg te werken zijn terwijl wit praktisch gezien met geen mogelijkheid te verwijderen is. Verder is bijvoorbeeld ook geel problematisch. Het is misschien goed om dit soort informatie ook na te trekken als je een tatoeage wilt laten zetten!

Het verwijderen van tatoeages gebeurt met een speciale lasertechniek. Meestal zijn er meerdere behandelingen voor nodig (hoe groter de afbeelding, hoe meer behandelingen) en de behandelde huid mag niet in de zon. Verder wordt de lasertechniek vandaag de dag ook gebruikt om tatoeages te verbleken of te vervagen zodat je er een nieuwe overheen kunt zetten of je oude tatoeage kunt ‘restylen’.

Net zoals je de beste tattoo-zetter uitzoekt als je er eentje laat zetten, is het ook belangrijk dat je voor het verwijderen ervan een kundige arts uitzoekt. Wend je tot een gekwalificeerd persoon en laat je goed voorlichten over de behandeling, het te verwachten resultaat, de duur en kosten.