Borstcorrectie Kliniek Veldhoven

FDAZKN

Veranderde vorm borsten

Door onder meer zwangerschap, gewichtsverlies en huidveroudering neemt de stevigheid van borsten af. Door deze verslapping komen de tepels soms onder de borstplooi. Met een borstlift kan dit rechtgezet worden: de plastisch chirurg verplaatst de tepel en de tepelhof naar een mooie positie. Het resultaat van een borstlift is blijvend. Maar een borstlift stopt de natuurlijke veroudering van de huid uiteraard niet. Indien gewenst kunt u een borstlift combineren met een borstvergroting. Er zijn dan twee operaties nodig om de kans op complicaties te verkleinen en een optimaal resultaat te bereiken.

Lees ook borstvergroting: hoeveel CC?

 


De borstlift behandeling

Bij een borstlift kan de plastisch chirurg een keuze maken uit de volgende borstlifttechnieken: anker, donut, lollipop en melon slice. Deze behandelmethodes vinden plaats onder algehele narcose.

Bij de ankermethode maakt de plastisch chirurg een snede rond het tepelhof en een verticale incisie tussen de tepel en de borstplooi. De tepel en het tepelhof krijgen een nieuwe positie hoger op de borst. Na het wegnemen van de overtollige huid worden de incisies gehecht met oplosbare hechtingen. De uitwendige knoopjes van de hechtingen worden – na twee weken – tijdens de controleafspraak boven de huid afgeknipt.

Borstlift

 

De donutmethode geeft een cirkelvormig litteken rondom de tepel. De plastisch chirurg verwijdert huid rondom de tepelhof. Deze techniek wordt dikwijls toegepast als er relatief weinig verslapping is van de borst en de vorm van de borst dit toelaat.

Borstlift

 

De plastisch chirurg maakt bij de lollipoptechniek een incisie rond het tepelhof met een verticaal staartje richting de borstplooi. Middels deze methode kan extra huid worden verwijderd en in beperkte mate de vorm van de borst worden veranderd.

Borstlift

 

Bij de melon slice maakt de plastisch chirurg een incisie lopend van de borstplooi naar een horizontale lijn iets boven de borstplooi. Zodra de incisie is gemaakt, kan overtollig weefsel worden verwijderd. De wond wordt vervolgens gehecht.

Borstlift

 


Na de behandeling

Na de behandeling zijn de borsten gezwollen. Dit neemt vanzelf af. Na zo’n 2 tot 3 maanden zijn de borsten helemaal hersteld. Om de wondgenezing niet te verstoren, raden wij aan om 6 weken dag en nacht een speciale BH te dragen en daarna nog enkele tijd een sportbeha. Vermijd ook het zetten van kracht met de borstspieren (denk aan het tillen van boodschappen of kinderen), evenals zware lichamelijke inspanning en de armen boven het hoofd brengen. Stel gedurende deze periode het behandelde gebied niet bloot aan direct zonlicht. Gebruik wanneer nodig zonnebrandcrème met minimaal factor 30. De littekens van de incisies zullen nooit volledig onzichtbaar zijn. Na ongeveer 1 jaar zijn er alleen nog kleine witte lijntjes over, die door de positie nauwelijks waarneembaar zijn.


Risico’s en bijwerkingen

Zoals bij elke chirurgische ingreep brengt ook de borstlift risico’s met zich mee. De risico’s zijn o.a.: nabloeding, kans op infectie (minder dan 1%, drastisch lager bij niet-rokers), littekenhypertrofie en een afgenomen gevoeligheid. Uw arts zal u uitgebreid informeren over hoe de risico’s tot het minimale kunt beperken. Ook houden wij middels controles het helingsproces in de gaten.

Laat u informeren

Borstvergroting voor en na

Welgevormde borsten is voor velen een teken van vrouwelijkheid. Maar het komt regelmatig voor dat vrouwen ontevreden zijn over hun uiterlijk. Vergeleken met de rest van uw lichaam kunnen uw borsten in uw beleving te klein zijn. Het volume van uw borsten kan afnemen als gevolg van bijvoorbeeld borstvoeding of gewichtsverlies. Als u van plan bent om uw borsten te laten vergroten of te vullen, is het van belang dat u zich goed laat voorlichten en dat u kiest voor een betrouwbare en ervaren behandelaar. Kliniek Veldhoven wil u graag van dienst zijn. Hieronder leggen we uit wat u mag verwachten van een borstvergroting voor en na de operatie.

Borstvergroting – wat mag u verwachten?

Een borstvergroting is effectief als u uw borsten onvoldoende groot of te leeg vindt. Als u een borstvergroting ondergaat, gebeurt dit onder volledige narcose. Afhankelijk van de hoeveelheid klierweefsel of de conditie van uw huid, plaatst de plastisch chirurg uw implantaat ofwel boven, ofwel onder uw borstspier. Een borstvergroting wordt indien nodig gecombineerd met een borstlift. Uw tepel en tepelhof worden dan verplaatst met als doel deze een natuurlijke uitstraling te geven op de juiste hoogte. Borstimplantaten zijn er niet alleen in diverse groottes, maar verschillen ook in vorm en de mate van stevigheid. De stevigheid wordt bepaald door de samenstelling van de siliconengel. Er zijn twee vormen implantaten, namelijk anatomisch en bolvormige/ronde implantaten.
De snede die nodig is voor het implanteren wordt meestal onder de borstplooi gemaakt. Hierdoor zal het litteken niet opvallend zijn. Na de operatie kan uw borst zwelling vertonen en dient u er rekening mee te houden dat het daadwerkelijke eindresultaat 12 maanden op zich kan laten wachten. Kiest u vooral voor een kliniek die u bij een borstvergroting zowel voor als na de operatie voldoende steun en begeleiding geeft.

Een borstvergroting bij Kliniek Veldhoven

Wilt u duidelijke verschillen kunnen zien bij een borstvergroting voor en na uw behandeling? Vindt u het belangrijk dat uw borsten natuurlijk ogen? Wilt u dat de operatie veilig verloopt en alleen door een goed opgeleide specialist wordt uitgevoerd? Dan biedt Kliniek Veldhoven wellicht een uitkomst. De plastisch chirurgen van Kliniek Veldhoven voeren vrijwel dagelijks borstvergrotingen uit en hebben daarmee ruime ervaring. Kliniek Veldhoven werkt bovendien uitsluitend met siliconen borstimplantaten van Mentor. Dit merk voldoet aan de strenge eisen van de Amerikaanse FDA. Wit u een persoonlijk consult of nadere informatie? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Bij Kliniek Veldhoven kunt u rekenen op een operatie volgens moderne technieken en adequate begeleiding zowel voor en na de behandeling. Wij staan u graag te woord voor meer informatie en vragen. Voor een prijsoverzicht zie kosten borstvergroting.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Mentor implantaten met FDA goedkeuring
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in borstcorrecties
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk