Borstcorrectie bij Kliniek Veldhoven

Borstvergroting met eigen vet

BorstvergrotingEen borstvergroting met eigen vet, ook wel lipofilling van de borsten genoemd, is een goed alternatief als men liever geen lichaamsvreemde implantaten wil. Tevens kan de wens bestaan om de implantaten te vervangen door eigen vetweefsel. Vrouwen die kinderen hebben gehad of waarvan de borsten zijn veranderd na gewichtsverlies krijgen via lipofilling meer stevigheid en volheid. Met lipofilling worden de borsten gemodelleerd en is enkel een subtiele vergroting mogelijk.

 

 

Waarom een borstvergroting met eigen vet?

Een van de belangrijkste redenen voor vrouwen om een borstcorrectie zonder implantaten te overwegen, is het feit dat voor het opvullen van de borsten geen gebruik wordt gemaakt van niet-lichaamseigen materialen. Hierdoor blijft het lichaam vrij van kunststoffen als siliconen en polyurethaan, waaruit implantaten doorgaans bestaan. Tevens kiezen vrouwen voor een borstvergroting zonder siliconen, omdat hun voorkeur uitgaat naar een verjonging of versteviging van de borsten. Indien u grotere borsten wenst is, kan dit enkel middels een borstvergroting met implantaten worden bereikt. De achterliggende gedachte bij een borstvergroting met eigen lichaamsvet is dan ook niet om bij kleine borsten een extreme vergroting toe te passen. Het uitgangspunt van de behandeling is juist om de authenticiteit zoveel mogelijk te bewaren, terwijl de verschillen ten opzichte van de oorspronkelijke borsten toch significant zijn. Om die reden kiezen vrouwen die een borstvergroting met eigen lichaamsvet wensen er vaker voor om een subtiele kleine borstvergroting of versteviging te ondergaan.

In de praktijk zijn het vooral vrouwen die na een zwangerschap of gewichtsverlies besluiten tot lipofilling. Na een zwangerschap of gewichtsverlies kan de stevigheid en volume in het bovenste gedeelte van de borst afgenomen zijn. Vrouwen met van nature kleine borsten die een subtiele vergroting verkiezen boven een groot volume zien een borstvergroting met eigen vet ook als een goede oplossing. Met lipofilling wordt dit tekort aan volume aangevuld.

Borstvergroting


Borstvergroting met eigen lichaamsvet via lipofilling

De behandeling wordt verricht onder algehele narcose en bestaat uit twee fases, te weten een liposuctie en een lipofilling. De behandeling wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg die gespecialiseerd is op dit gebied, en lid is van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie).

Fase 1: liposuctie

Tijdens de liposuctie of vetverwijdering wordt onderhuids vetweefsel weggenomen. Dit gebeurt middels het aanbrengen van kleine incisies op een plaats van het lichaam waar het te transplanteren lichaamsvet in de gewenste hoeveelheden beschikbaar is en eenvoudig is te bereiken. Meestal wordt ervoor gekozen om vet uit de benen en/of de heupen (de zogenaamde zadeltassen) te verwijderen. Bij het uitvoeren van een liposuctie wordt eerst een verdovende vloeistof onder de huid geïnjecteerd. De aanwezige vetcellen zetten daardoor uit, en worden vervolgens via een klein buisje opgezogen.

Fase 2: lipofilling

De tweede stap staat bekend als de vettransplantatie of lipofilling. Hierbij brengt de plastisch chirurg het verkregen vet aan in de borsten. Net als bij andere lipofilling behandelingen zal dit steeds in kleine hoeveelheden worden ingespoten, zodat het volume van de borsten zich laagje na laagje opbouwt. Bij een lipofilling kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Ongeveer tussen de 50 en 70 procent van het ingebrachte vet geeft een blijvend resultaat.

Deze behandeling dient uiteindelijk het doel: het tekort aanvullen zonder dat daar lichaamsvreemde stoffen aan te pas hoeven te komen. De van meer volume voorziene borsten zullen mede daardoor natuurlijk en soepel aanvoelen. Een groot pluspunt is dat door het gebruik van het eigen vet de borstvergroting zonder implantaten weinig belastend is voor het lichaam. Op de liposuctiegebieden kunnen blauwe plekken ontstaan en deze kunnen enkele weken gevoelig zijn.

Borstvergroting

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal cc’s aan vet dat per behandeling in de borsten ingebracht kan worden is vaak beperkt. De vetcellen moeten de kans krijgen om te overleven en in te groeien. Tussen de 50 en 70 procent van het ingebrachte vet in de borsten blijft aanwezig en het resterende deel zal door het lichaam worden afgebroken. Indien een grote hoeveelheid vetweefsel in één behandeling wordt ingespoten, is de overlevingskans van de vetcellen kleiner. Het resultaat van de volumetoename kan na een halfjaar worden beoordeeld. Afhankelijk van de gewenste volumetoename en de mate van de ingegroeide vetcellen, kan het zijn dat er 2 of 3 vervolgbehandelingen nodig zijn om de gewenste volumetoename te bereiken.


Na de behandeling en hersteltijd

Het is belangrijk om de eerste 6 weken – dag en nacht – een goede bh-top te dragen die niet knelt. Uw reguliere bh-cups dient u deze periode niet te dragen. Tijdens de eerste 4 weken mag u geen zware sport beoefenen en lichamelijke inspanningen verrichten. U dient direct contact met zonnestralen (en zonnebank) gedurende 4 weken te vermijden. Deze warmtebronnen, evenals de sauna, geven zwelling en dit is niet gunstig voor de genezing van het behandelde gebied. Voor en na de ingreep dient u op een stabiel gewicht te zijn. De vulling in de borsten neemt af bij gewichtsverlies. Het resultaat van een borstvergroting met eigen vet kan na een halfjaar worden beoordeeld. Afhankelijk van uw wensen en uw unieke lichaamseigenschappen kan, voor een optimaal resultaat, een vervolgbehandeling gewenst zijn.


Voor- en nadelen lipofilling van de borsten

Bij een lipofilling behandeling wordt eerst vet weggenomen en vervolgens ingebracht in de borsten, waardoor de vorm verbetert en het volume toeneemt. Dankzij het injecteren van de vetcellen middels een cannule blijven er geen grote littekens achter. Omdat er met lichaamseigen materiaal wordt gewerkt is de kans op complicaties beperkt. Afstoting of inkapseling komt na de lipofilling behandeling niet voor. De borsten voelen na de behandeling door het lichaamseigen weefsel soepel aan.

De plastisch chirurg kan niet met zekerheid zeggen hoeveel van het verplaatste vetweefsel blijft zitten en het is niet bekend wat de volumetoename zal worden. Er dient eventueel een vervolgbehandeling plaats te vinden.

Laat u informeren

Bent u geïnteresseerd in een borstvergroting met eigen vet? Laat u hierover verder informeren bij Kliniek Veldhoven. Onze plastisch chirurgen staan garant voor veilige en kwalitatief hoogwaardige ingrepen, en uitstekende service. Om te weten of een borstvergroting zonder siliconen iets voor u is, kunt u via 040 – 295 42 43 een afspraak maken voor een consult zonder verdere verplichtingen. Voor een prijsoverzicht zie Kosten voor een borstvergroting.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in lipofilling
  • Weinig belastende lipofilling behandeling door lichaamseigen vet
  • Verplaatste vetweefsel geeft een levenslang resultaat
  • Consult zonder verdere verplichtingen

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Borstvergroting: hoeveel cc?
Borstimplantaten - Kliniek Veldhoven
Definitief borstimplantaten laten verwijderen
Borstvergroting - Kliniek Veldhoven
Borstimplantaten
Borstvergroting - Kliniek Veldhoven
Borstprothese
Borstprothese
Borstlift
Borstlift - Kliniek Veldhoven
Borstverkleining
Borstvergroting met eigen vet - Kliniek Veldhoven