Borstvergroting met zoutwater implantaten

Bij een borstvergroting speelt de keuze voor implantaten een belangrijke rol. Zo hebben alle borstimplantaten een siliconen buitenkant, maar de vulling kan siliconen of zoutwater bevatten. Een borstvergroting met zoutwater implantaten is een alternatief als men liever geen siliconen vulling wil. Vrouwen die een borstcorrectie geheel zonder siliconen wensen, kiezen voor een borstvergroting met eigen vet.

Verschil tussen siliconen en zoutwater implantaten

Het omhulsel van een implantaat is gemaakt van siliconen. In dat omhulsel zit een siliconengel, deze gel kan daar doorheen. Ze komen dan buiten het kapsel in het lichaam terecht. Dit noemen we ‘zweten’. Ook zoutwater implantaten kunnen gaan ‘zweten’. Maar dit zoutwater is biologisch afbreekbaar, waardoor het lichaam het zoutwater makkelijk kan afvoeren. Daarom geven sommige vrouwen er de voorkeur aan om te kiezen voor zoutwater implantaten. Dit geeft hen ook een geruststellende gedachte als de implantaten onverhoopt scheuren. In de chirurgische bijsluiter van de NVPC en de Q en A van de NVPC vindt u meer informatie over complicaties.

Borstvergroting met zoutwater implantaten

Blijft het verlangen voor een borstvergroting met implantaten? En zijn implantaten met minder siliconen gewenst? Dan kan de plastisch chirurg een borstvergroting met zoutwater uitvoeren. Daarna brengt de plastisch chirurg een leeg omhulsel in, het implantaat. Dit implantaat wordt via een uitneembaar vulslangetje gevuld met zoutwater. Hierdoor krijgt het implantaat het volume van de door u gewenste borstmaat.

Voor- en nadelen zoutwater implantaten

Het grote voordeel van een borstvergroting met zoutwater implantaten is dat de vulling volledig biologisch afbreekbaar is in tegenstelling tot siliconenvulling. Wel hebben ze een minder mooie look en feel dan siliconen implantaten. Zo zijn de zoutwater implantaten te vergelijken met een waterballon. En siliconen met een anti-stressballetje. Zoutwater klotst meer en is minder stevig dan siliconen implantaten. De implantaten voelen ook minder lichaamseigen dan siliconen gevulde implantaten. Daarom kiest 90% van de vrouwen voor siliconen, omdat het meer aanvoelt als borstweefsel. Tevens geven zoutwater implantaten snellere rimpelvorming (plooien) en is de kans op lekken groter, doordat de afsluiting met een ventiel kwetsbaarder is. Daarnaast brengt de gladwandige zoutwater implantaat, een hoger risico met zich mee op kapselvorming.

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Mentor implantaten: veilige protheses met een bijzonder hoog kwaliteitsniveau
  • Werkt volgens de laatste technieken Plastisch chirurg gespecialiseerd in borstcorrecties
  • Hoge kwaliteit van zorg
Borstvergroting: hoeveel cc?

Onder de voor en na foto’s kunt u zien welke borstimplantaten en hoeveel cc is gebruikt.