Borstvergroting zonder implantaten

Borstcorrectie bij Kliniek Veldhoven

Vrouwen kunnen verschillende redenen hebben om voor een borstvergroting te kiezen. Er kan sprake zijn van borsten die qua vorm of grootte niet met elkaar overeenkomen, terwijl andere vrouwen hun van nature kleine borsten graag wat meer volume zouden willen geven. In de praktijk bestaan er diverse ingrepen om de borsten te vergroten. De meest bekende methode is door middel van implantaten. Een borstvergroting zonder implantaten maar met eigen lichaamsvet is een nieuwe methode. Een dergelijke lipofilling behandeling was in de medische wereld al langer beschikbaar als aanvullende behandeling voor borstreconstructies, maar kan sinds enige tijd ook worden aangewend om het volume van borsten te vergroten.

Een van de belangrijkste redenen voor vrouwen om een borstvergroting zonder implantaten te overwegen, is het feit dat voor het opvullen van de borsten geen gebruik wordt gemaakt van niet-lichaamseigen materialen. Hierdoor blijft het lichaam vrij van kunststoffen als siliconen en polyurethaan, waaruit implantaten doorgaans bestaan. Tevens kiezen vrouwen voor een borstvergroting zonder siliconen omdat hun voorkeur uitgaat naar een subtiele vergroting van de borsten. Indien u grotere borsten wenst is een borstvergroting met implantaten een veelvoorkomende oplossing. De achterliggende gedachte bij een borstvergroting met eigen lichaamsvet is dan ook niet om bij kleine borsten een extreme vergroting toe te passen. Het uitgangspunt van de behandeling is juist om de authenticiteit zoveel mogelijk te bewaren, terwijl de verschillen ten opzichte van de oorspronkelijke borsten toch significant zijn. Om die reden kiezen vrouwen die een borstvergroting met vet wensen er vaker voor om een subtiele en kleine borstvergroting te ondergaan.

Voor vrouwen die vinden dat hun borsten te klein zijn kan dit idee een behoorlijke wissel trekken op het leven. Zelfs een bescheiden borstvergroting met eigen vet kan er al voor zorgen dat zij zich vrouwelijker voelen, zich minder generen voor hun lichaam en lichaamsvormen en zichzelf meer waarderen.

Borstvergroting met eigen lichaamsvet via lipofilling

Indien u een borstvergroting zonder implantaten wilt laten uitvoeren, kunt u daarvoor terecht bij Kliniek Veldhoven. Aan de kliniek zijn plastisch chirurgen verbonden die gespecialiseerd zijn op dit gebied en lid zijn van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie). De behandeling wordt verricht onder algehele narcose en bestaat uit twee fases, te weten een liposuctie en een lipofilling.

Tijdens de liposuctie of vetverwijdering wordt onderhuids vetweefsel weggenomen. Dit gebeurt middels het aanbrengen van kleine incisies op een plaats van het lichaam waar het te transplanteren lichaamsvet in de gewenste hoeveelheden beschikbaar is én eenvoudig is te bereiken. Meestal wordt er voor gekozen om vet uit de buikstreek, de benen, de heupen of de onderrug te verwijderen. Bij het uitvoeren van een borstvergroting zonder siliconen maar met lichaamseigen vet, wordt eerst een verdovende vloeistof onder de huid geïnjecteerd. De aanwezige vetcellen zetten daardoor uit en worden vervolgens via een klein buisje opgezogen.

De vettransplantatie

De tweede stap staat bekend als vettransplantatie of lipofilling. Hierbij brengt de plastisch chirurg het verkregen vet aan in de borsten. Net als bij andere lipofilling behandelingen zal dit steeds in kleine hoeveelheden worden ingespoten, zodat het volume van de borsten zich laagje na laagje opbouwt. Bij een lipofilling kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Tussen de 60 en 80 procent van het getransplanteerde en in de borsten aangebrachte vetweefsel blijft aanwezig op de plaatsen waar de plastisch chirurg het heeft ingespoten. Omdat lichaamseigen vet wordt gebruikt, zal het resterende deel door het lichaam worden afgebroken.

De behandeling dient uiteindelijk dus een tweeledig doel: op de plaatsen van het lichaam die daarvoor het meest in aanmerking komen wordt overtollig vet weggenomen, terwijl de borsten worden vergroot zonder dat daar lichaamsvreemde stoffen aan te pas hoeven te komen. De van meer volume voorziene borsten zullen mede daardoor natuurlijk aanvoelen. Een groot pluspunt is dat door het gebruik van het eigen vet de behandeling weinig belastend is voor het lichaam.

Borstvergroting zonder implantaten bij Kliniek Veldhoven

Voorafgaand aan de borstvergroting met vet vindt een consult plaats met de behandelend plastisch chirurg om te bepalen van welke plaats het lichaam, de vetcellen het best kunnen worden getransplanteerd. Zo weet u zeker dat de ingreep geheel naar wens zal verlopen. Houdt u er wel rekening mee dat een borstvergroting zonder implantaten én door middel van lipofilling niet bij iedere vrouw mogelijk is. Een van de belangrijkste voorwaarden is bijvoorbeeld dat de Body Mass Index (BMI) hoger is dan 18 en lager dan 32.

Bent u geïnteresseerd in een borstvergroting met eigen vet? Laat u hierover dan eens verder informeren bij Kliniek Veldhoven. Onze plastisch chirurgen staan garant voor veilige en kwalitatief hoogwaardige ingrepen, en uitstekende service.

Om te weten of een borstvergroting zonder siliconen iets voor u is, kunt u via 040 – 295 42 43 een afspraak maken voor een consult zonder verdere verplichtingen.

Uw specialistisch team