Borstverkleining man

Borstvorming bij mannen is een aandoening die veelal voorkomt. Bijna de helft van alle mannen heeft er in meer of mindere mate last van. Borstvorming kan bij mannen als zeer vervelend worden ervaren. Vaak schamen mannen zich ervoor zich en dit kan ertoe leiden dat men niet meer wil gaan sporten, zwemmen of met ontbloot bovenlijf gezien willen worden. Dit kan natuurlijk als uiterst vervelend ervaren worden. In een dergelijk geval is een borstverkleining bij de man een goede oplossing. Bij Kliniek Veldhoven wordt een borstverkleining voor de man te allen tijde uitgevoerd door een ervaren en professionele plastisch chirurg.

Redenen borstverkleining man

Borstvorming bij de man wordt met een medische term ook wel gynaecomastie genoemd. De oorzaak voor deze borstvorming is meestal niet bekend, in sommige gevallen is er sprake van een te hoge oestrogeenproductie. Bij deze veelvoorkomende aandoening treedt er overtollige kliervorming en/of vetweefsel op in de borsten. Dit kan eenzijdig of beiderzijds zijn. De borstvorming begint vaak in de puberteit van de man en verdwijnt in de meeste gevallen vanzelf. Wanneer dit niet het geval is kan dit voor zowel fysieke als psychische klachten zorgen. Zo kunnen mannen zich minder mannelijk voelen of zich schamen voor hun lichaam. Een borstverkleining bij de man zal ervoor zorgen dat u weer een mannelijk silhouet krijgt.

Behandeling

Een borstverkleining bij de man vindt plaats onder een algehele narcose. Op het moment dat er sprake is van overtollig vet zal de chirurg de vetcellen verwijderen door middel van liposuctie. Hiervoor worden er één of meerdere kleine incisies gemaakt. Het borstgebied wordt geïnjecteerd met een verdovende vloeistof waardoor de vetcellen zullen opzwellen. Met een klein buisje worden deze vetcellen vervolgens weggezogen. Doordat de incisies zo klein zijn zullen er niet of nauwelijks zichtbare littekens achterblijven.
Op het moment dat er zowel overtollig vet als overtollig klierweefsel aanwezig is, zal de chirurg naast de liposuctie ook het klierweefsel operatief verwijderen. Hiervoor worden kleine incisies gemaakt rondom het tepelhof. Wanneer nodig plaatst de plastisch chirurg dunne slangetjes (ook wel drains genoemd) in het wondgebied om ervoor te zorgen dat het wondvocht afgevoerd wordt. Na verloop van tijd zullen de littekens van deze methode vervagen maar wel altijd enigszins zichtbaar blijven.
Na de liposuctie en het verwijderen van klierweefsel kan het mogelijk zijn dat er overtollige huid overblijft. Deze overtollige huid kan door de plastisch chirurg verwijderd worden middels een huidreductie. Bij deze ingreep zullen er grotere littekens zichtbaar zijn die na verloop van tijd zullen vervagen, maar enigszins zichtbaar zullen blijven.

Kliniek Veldhoven

Denkt u dat een borstverkleining voor u als man een uitkomst kan bieden, maar heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact op met Kliniek Veldhoven en vraag een persoonlijk consult aan. Tijdens dit consult komt u in direct contact met een specialist die u kan helpen met al uw vragen. Uiteraard kunt u tijdens dit consult met Kliniek Veldhoven al uw wensen bespreken en samen kijken naar de mogelijkheden op het gebied van een borstverkleining. De specialist zal u te allen tijde van een gedegen advies voorzien.

Kliniek Veldhoven - Kliniek voor plastische chirurgie

Uw specialistisch team