Borstverkleining voor mannen

Borstvorming bij mannen, wordt ook wel gynaecomastie genoemd, is een veelvoorkomende aandoening die bij ongeveer 50% van alle mannen voorkomt. Bij de ene man in meerdere mate dan bij de ander. Ook mannen hebben namelijk een borstklier kiem onder het tepelhof. Deze kiem kan zich in sommige gevallen gaan ontwikkelen tot echt borstweefsel. Dit kan spontaan gebeuren, zonder aanwijsbare reden. Wanneer u als man last heeft van gynaecomastie en dit als vervelend ervaart, kan een borstverkleining voor mannen de ideale oplossing zijn. Voor een borstverkleining voor mannen bent u bij Kliniek Veldhoven aan het juiste adres. De ingreep zal altijd worden uitgevoerd door een gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurg.

Redenen borstverkleining voor mannen

De oorzaak van borstvorming is in de meeste gevallen niet bekend. Gynaecomastie zou bijvoorbeeld kunnen ontstaan door een te hoge oestrogeenproductie. In de meeste gevallen treedt borstvorming bij mannen op in de puberteit. Vaak verdwijnt deze borstvorming naarmate u ouder wordt, maar dit is niet altijd het geval. Wanneer de gynaecomastie niet verdwijnt kan dit bij de man zorgen voor fysieke en/of psychische klachten. Zo kunt u zich minder mannelijk voelen door de borstvorming en moeite hebben met bijvoorbeeld sporten of zwemmen. Met een borstverkleining voor mannen zorgen we bij Kliniek Veldhoven ervoor dat uw zelfvertrouwen weer terugkeert en dat u weer een mannelijk silhouet krijgt.

Voor wie is de behandeling geschikt?

U komt in aanmerking voor een borstverkleining wanneer de oorzaak van de borstvorming van fysiologische aard is. Wanneer u van nature een verhoogde oestrogeenproductie heeft of last heeft van overtollig vetweefsel kan het team Kliniek Veldhoven er voor zorgen dat uw borsten weer bij uw lichaam passen.
Wanneer de oorzaak van de borstvorming van niet-fysiologische aard is komt u niet in aanmerking voor een borstverkleining bij Kliniek Veldhoven. Dit is het geval wanneer de borstvorming bijvoorbeeld afkomstig is uit bijwerking van medicijngebruik of verandering in hormoonproductie. Wanneer de borstvorming zich binnen een zeer korte tijd heeft ontwikkeld en/of als de borstvorming asymmetrisch is, is in de meeste gevallen de oorzaak niet fysiologisch. In dit geval kunnen wij u niet in onze kliniek behandelen. Wij adviseren u dan om eerst langs de huisarts te gaan.

Persoonlijk consult

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor een borstverkleining bij Kliniek Veldhoven? Of denkt u dat een borstverkleining uw klachten zou kunnen verlichten? Vraag dan een persoonlijk
consult aan bij Kliniek Veldhoven. Tijdens dit consult komt u altijd in direct contact met de plastisch chirurg die u gaat behandelen. Tijdens dit consult kunt u al uw wensen en vragen bespreken met de specialist. U kijkt dan samen naar de mogelijkheden op het gebied van een borstverkleining en krijgt advies over welke techniek het beste bij u zal passen. De specialist zal u te allen tijde van een gedegen advies voorzien. Een persoonlijk consult bij Kliniek Veldhoven is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Bereikbaarheid