Ervaringen met buikwandcorrectie

Vele cliënten zijn u voorgegaan met een buikwandcorrectie bij Kliniek Veldhoven. Zij kunnen u als geen ander vertellen hoe zij de behandeling hebben ervaren. Lees hieronder enkele ervaringen. Meer ervaringen kunt u lezen op Zorgkaartnederland.nl of KliniekErvaringen.nl.
Hoe kunnen wij u helpen?

Buikwandcorrectie ervaringen

Buikwandcorrectie ervaringen bij Kliniek Veldhoven

Na een zwangerschap of gewichtsverlies kan de buikwand verslapt zijn. Dat is niet alleen minder esthetisch, soms levert het ook praktische problemen op. Mogelijk heeft u last van knellende kleding, rugpijn door een verkeerde belasting van de lendespieren of smetting ten gevolge van een vetschort. Een buikwandcorrectie kan dan een goede oplossing zijn. Bij een buikwandcorrectie of ook wel abdominoplastiek, wordt het teveel aan huid en onderhuids vetweefsel weggenomen. Het doel van deze ingreep is om weer een strakkere en plattere buik te creëren.
Belangrijk om te weten is dat een buikcorrectie geen manier is om af te vallen. Bij overgewicht zal de plastisch chirurg eerst adviseren om op een BMI te komen van maximaal 32. Overgewicht vergroot namelijk de kans op complicaties en heeft een nadelig invloed op het eindresultaat.

Een buikcorrectie: ingreep en herstel

Bij een buikwandcorrectie worden de overtollige huid en eventueel het onderhuidse vetweefsel van de buikwand verwijderd. Vaak worden hierbij ook de buikspieren strak getrokken. Soms is het ook nodig om de navel te verplaatsen en deze weer in de juiste positie te brengen. Bevindt het teveel aan huid zich enkel onder de navel dan volstaat een mini buikwandcorrectie. Bij Kliniek Veldhoven kunt u terecht voor de volgende soorten buikcorrecties:

Mini buikwandcorrectie
– Mini buikwandcorrectie in combinatie met liposuctie
– Buikwandcorrectie/buikcorrectie
– Buikwandcorrectie in combinatie met liposuctie

Welk soort ingreep voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van onder meer de buikspieren en de grootte van het buikschort.

Mini buikwandcorrectie

Bij een mini buikwandcorrectie (ook wel mini buikcorrectie genoemd) verwijdert de plastisch chirurg het huidoverschot onder de navel. De ingreep vindt plaats onder algehele narcose. Na een mini buikwandcorrectie houdt u een horizontaal litteken over onder de bikinilijn. De mini buikwandcorrectie kan eventueel worden uitgevoerd in combinatie met liposuctie. In dat geval wordt naast het huidoverschot ook overtollig buikvet verwijderd, waarna de buikhuid weer strak getrokken wordt. Door de mini buikwandcorrectie ervaringen van anderen te lezen, weet u wat u kunt verwachten van een (mini) buikwandcorrectie bij Kliniek Veldhoven.

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele narcose. Via een snede onder de bikinilijn maakt de plastisch chirurg de huid van de buikwand tot aan de ribbenboog los. De navel blijft vastzitten aan de onderliggende spierlaag. Indien naast de huid ook de spieren verslapt zijn, trekt de plastisch chirurg de rechte buikspieren onder de navel weer strak. Nadat de spieren bij elkaar zijn gebracht wordt het overtollige huidweefsel en eventueel ook het vetweefsel (liposuctie) verwijderd. Bij een abdominoplastiek wordt de navel vrijwel altijd verplaatst en opnieuw gehecht. Na de ingreep houdt u twee littekens over: rond de navel en onder de bikinlijn. Benieuwd naar de buikwandcorrectie ervaringen van anderen? U leest ze op deze pagina.

Na de behandeling en herstel

Na de operatie kunt u last hebben van tijdelijke ongemakken, zoals pijn rond het litteken of ongemak bij het hoesten, lachen of persen. Houd er rekening mee dat u de eerste 4 weken na de behandeling niet kunt fietsen of autorijden. Ook dient u direct zonlicht of de zonnebank te vermijden. Tevens mag u de eerste 6 weken geen lichamelijk inspannend werk verrichten, niet sporten, op uw buik liggen, in bad gaan of een sauna bezoeken. Na een buikwandcorrectie dient u gedurende 6 weken drukkleding te dragen.

Meer weten?

Hebt u de buikwandcorrectie ervaringen gelezen en wenst u een persoonlijk advies? Neem dan contact op via info@kliniekveldhoven.nl of bel 040 295 42 43 met Kliniek Veldhoven. In een consult vertellen wij u graag alles over uw mogelijkheden.