Gezichtspeelings bestaan in verschillende soorten:
De eerste behandeling begint altijd met een milde chemische peeling. Ook als u uiteindelijk een sterker effect wilt, is dit nodig om een goede balans van de huid te bewaren. Hoe werkt een gezichtspeeling? De milde peeling wordt aangebracht met een kwast. Hierna zal de specialist de peeling een tijdje laten inwerken. Vervolgens wordt de huid geneutraliseerd. Ondergaat u een sterke peeling, dan wordt deze aangebracht met gaasjes. Nadat de eerste laag is ingewerkt wordt de tweede laag aangebracht. Bij een sterke peeling wordt de huid niet geneutraliseerd. Zo kan de chemische peeling nog een tijdje inwerken.
Diverse chemische peelings
Bij een chemische peeling kan met verschillende peelings worden gewerkt. Bij Kliniek Veldhoven kunt u terecht voor onder andere:
TCA peeling
Een TCA peeling kan de algehele huidstructuur verbeteren en is bij uitstek de peeling tegen tekenen van huidveroudering. Het egaliseert veelal de teint en vermindert pigmentatie.
Fruitzuurpeeling
Een fruitzuurpeeling is een oppervlakkige peeling en kan zorgen voor een reinigend en verjongend effect.
Pumpkin peeling
De Pumpkin peeling is een milde peeling die een zeer positief effect kan hebben op de eerste tekenen van veroudering, acne en pigmentatie.
Salicylzuur peeling
Deze peeling wordt in het bijzonder aangeraden bij acne. Salicylzuur peeling verweekt de hoornlaag waardoor talg beter kan worden afgevoerd en het vermindert veelal talgblokkades in talgklier.
Jessner peeling
Een Jessner peeling is zeer geschikt als u last heeft van acne, pigmentvlekjes die ontstaan zijn door ontstekingen of als uw huid enigszins beschadigd is door overmatig zonnen.
Herstel chemische peeling
Afhankelijk van het gewenste effect zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen is steeds een tussenpose van 2 tot 4 weken nodig, zodat uw huid zich optimaal kan herstellen. 4 Weken voor en na de behandeling dient u de huid te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF 30-50, ook als de zon niet schijnt. Houd rekening met een hersteltijd van minimaal 7 dagen. Direct na de behandeling kan de huid gevoelig zijn. U dient de eerste 5 uur geen water, verzorgingsproducten of cosmetica op de huid aan te brengen als u met een sterke peeling bent behandeld.
Na een sterke peeling zal de huid na 2 dagen beginnen te vervellen. Voor een milde behandeling geldt dat de huid licht zal schilferen en eventueel wat korstjes kan vertonen. Tijdens het schilferen of vervellen wordt de nieuwe en egalere huid zichtbaar. Om optimaal te kunnen genieten van het resultaat is het belangrijk om dit proces zijn gang te laten gaan. Weersta de verleiding om aan de velletjes te trekken of te krabben. Ook heeft de huid tot 2 weken na de peeling rust nodig: bescherm uw gezicht tegen uv-straling en gebruik geen ontharings- of scrubmiddelen. Als alle dode huidcellen afgestoten zijn, komt er vanzelf een nieuwe huid tevoorschijn. Na 4 weken is het resultaat optimaal zichtbaar.
Chemische peeling ervaringen
Bent u geïnteresseerd in een chemische peeling? Lees de chemische peeling ervaringen van anderen of neem direct contact op via info@kliniekveldhoven.nl of bel 040-295 42 43.
Lees de ervaringen van anderen
Pigmentvlekken komen bij veel mensen voor. Dergelijke vlekken ontstaan door plaatselijke opeenhopingen van pigment, maar ze kunnen afhankelijk van de aard van de huidverstoring verschillende achterliggende oorzaken hebben. Zo is het hebben van moedervlekken bijvoorbeeld vaak erfelijk bepaald, terwijl regelmatige blootstelling aan zonlicht een reden kan zijn voor de vorming van pigmentvlekken in de opperhuid. Mensen met een lichtgekleurde huid zijn overigens extra gevoelig voor door zonnestralen veroorzaakte huidbeschadigingen. Dit soort pigmentvlekken heeft overeenkomsten met ouderdomsvlekken in de zin dat deze vaak eveneens het gevolg zijn van een teveel aan zonlicht. In beide gevallen wordt dan ook met name de huid die de meeste zonnestralen ontvangt getroffen. U kunt daarbij denken aan de armen, de bovenzijde van de handen en het gelaat. Zoals al blijkt uit de term hangt het ontstaan ervan samen met de leeftijd. De gepigmenteerde huidafwijkingen treden vooral op bij mensen boven de 60 jaar.
Veel mensen ervaren in het bijzonder moedervlekken, pigmentvlekken ontstaan door zonschade en ouderdomsvlekken die zich op een opvallende plaats bevinden als ontsierend. Gelukkig kunnen de verschillende pigmentvlekken dikwijls goed behandeld worden en zijn de ervaringen met pigmentvlekken verwijderen doorgaans positief. Er bestaan diverse methoden om van de verschillende huidvlekken af te komen. U kunt kiezen voor een chemische peeling als u uw pigmentvlekken wilt laten behandelen die zijn veroorzaakt door overmatige blootstelling aan zonlicht. Een peeling activeert de vernieuwing van huidcellen, waarmee ook de vlekken vervagen. Daarnaast kunnen vlakke moedervlekken worden behandeld met een laser.