Chemische peeling ervaringen

Vele cliënten zijn u voorgegaan met een chemische peeling behandeling. Zij kunnen u als geen ander vertellen hoe zij de behandeling bij Kliniek Veldhoven hebben ervaren. Lees hieronder enkele ervaringen. Meer ervaringen kunt u lezen op Zorgkaartnederland.nl of KliniekErvaringen.nl.
Hoe kunnen wij u helpen?

Chemische peeling ervaringen

Chemische peeling ervaringen bij Kliniek Veldhoven

De gezichtspeeling is een behandelmethode die ontwikkeld is om oneffenheden van de huid te verminderen. Tijdens de behandeling worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd en de cellen van de onderste huidlaag gestimuleerd. Dit levert meestal een aanzienlijke huidverbetering op. De huid kan egaler en elastischer worden. Ook fijne lijntjes, acne littekens of pigmentvlekken kunnen verminderen.

Gezichtspeelings bestaan in verschillende soorten:

De eerste behandeling begint altijd met een milde chemische peeling. Ook als u uiteindelijk een sterker effect wilt, is dit nodig om een goede balans van de huid te bewaren. Hoe werkt een gezichtspeeling? De milde peeling wordt aangebracht met een kwast. Hierna zal de specialist de peeling een tijdje laten inwerken. Vervolgens wordt de huid geneutraliseerd. Ondergaat u een sterke peeling, dan wordt deze aangebracht met gaasjes. Nadat de eerste laag is ingewerkt wordt de tweede laag aangebracht. Bij een sterke peeling wordt de huid niet geneutraliseerd. Zo kan de chemische peeling nog een tijdje inwerken.

Diverse chemische peelings

Bij een chemische peeling kan met verschillende peelings worden gewerkt. Bij Kliniek Veldhoven kunt u terecht voor onder andere:

TCA peeling
Een TCA peeling kan de algehele huidstructuur verbeteren en is bij uitstek de peeling tegen tekenen van huidveroudering. Het egaliseert veelal de teint en vermindert pigmentatie.

Fruitzuurpeeling
Een fruitzuurpeeling is een oppervlakkige peeling en kan zorgen voor een reinigend en verjongend effect.

Pumpkin peeling
De Pumpkin peeling is een milde peeling die een zeer positief effect kan hebben op de eerste tekenen van veroudering, acne en pigmentatie.

Salicylzuur peeling
Deze peeling wordt in het bijzonder aangeraden bij acne. Salicylzuur peeling verweekt de hoornlaag waardoor talg beter kan worden afgevoerd en het vermindert veelal talgblokkades in talgklier.

Jessner peeling
Een Jessner peeling is zeer geschikt als u last heeft van acne, pigmentvlekjes die ontstaan zijn door ontstekingen of als uw huid enigszins beschadigd is door overmatig zonnen.

Herstel chemische peeling

Afhankelijk van het gewenste effect zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen is steeds een tussenpose van 2 tot 4 weken nodig, zodat uw huid zich optimaal kan herstellen. 4 Weken voor en na de behandeling dient u de huid te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF 30-50, ook als de zon niet schijnt. Houd rekening met een hersteltijd van minimaal 7 dagen. Direct na de behandeling kan de huid gevoelig zijn. U dient de eerste 5 uur geen water, verzorgingsproducten of cosmetica op de huid aan te brengen als u met een sterke peeling bent behandeld.

Na een sterke peeling zal de huid na 2 dagen beginnen te vervellen. Voor een milde behandeling geldt dat de huid licht zal schilferen en eventueel wat korstjes kan vertonen. Tijdens het schilferen of vervellen wordt de nieuwe en egalere huid zichtbaar. Om optimaal te kunnen genieten van het resultaat is het belangrijk om dit proces zijn gang te laten gaan. Weersta de verleiding om aan de velletjes te trekken of te krabben. Ook heeft de huid tot 2 weken na de peeling rust nodig: bescherm uw gezicht tegen uv-straling en gebruik geen ontharings- of scrubmiddelen. Als alle dode huidcellen afgestoten zijn, komt er vanzelf een nieuwe huid tevoorschijn. Na 4 weken is het resultaat optimaal zichtbaar.

Chemische peeling ervaringen

Bent u geïnteresseerd in een chemische peeling? Lees de chemische peeling ervaringen van anderen of neem direct contact op via info@kliniekveldhoven.nl of bel 040-295 42 43.