Laserepilatie Kliniek Veldhoven

IPL behandeling

Overmatige haargroei kan erg storend zijn. Steeds bent u in de weer met scheren, harsen of epileren. Gelukkig zijn de technieken voor het definitief ontharen inmiddels ver ontwikkeld. Twee methoden staan daarbij in de aandacht, namelijk de IPL behandeling en de ontharingsmethode met laserlicht. IPL ontharen lijkt een ideale oplossing. De apparatuur is goedkoop en de behandeling kan op veel locaties worden toegepast. Vooral schoonheidsspecialisten gebruiken voor het ontharen de IPL behandeling. Naast IPL ontharen buitenshuis, kunt u tegenwoordig ook voordelige thuis sets kopen.

 

Naast de voordelen valt op de IPL behandeling ook het nodige af te dingen

Toch kleven aan de IPL behandeling ook nadelen. In de eerste plaats mag een IPL behandeling door iedereen worden uitgevoerd. Er is geen opleiding nodig en er worden geen kwaliteitseisen gesteld. Als het aan minister Schippers (VWS) ligt moeten laserbehandelingen als voorbehouden handeling wordt aangemerkt en voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet BIG. Specialisten met een KP registratie voldoen ook aan de opleidingseisen van de Wet BIG. Dit voorstel is tot op heden nog niet aangenomen. Daarom adviseren wij de cliënt zich voorafgaand aan de behandelingen altijd goed te laten informeren.
Met de IPL methode ofwel flitslichtmethode wordt de behaarde huid beschenen met diffuus licht (breed spectrum licht). Dit flitstlicht kan niet erg gericht worden geplaatst in tegenstelling tot laserlicht. Dieper gelegen haarwortels reageren hierdoor bij IPL ontharen onvoldoende en worden niet goed vernietigd. Ook lichtgekleurde lichaamsbeharing absorberen bij een IPL behandeling te weinig energie. Hierdoor blijven de haarwortels intact. Bij IPL ontharen zijn veel behandelingen nodig voor een gewenst resultaat. Bovendien is het eindresultaat minder duurzaam.

Een veilige laserlicht behandeling door onze geregistreerde huidtherapeuten

Bij Kliniek Veldhoven wordt uitsluitend onthaard met de laser. Wij gebruiken hiervoor de betrouwbare LightSheer diodelaser en Soprano ICE laser: dit zijn de beste lasers voor ontharen. Laserlicht heeft slechts één golflengte. Dit gerichte laserlicht kan heel effectief worden geplaatst waardoor ook dieper gelegen wortels goed worden bereikt. Ontharen met laserlicht is zeer doeltreffend en het resultaat is ook veel duurzamer. Bovendien bent u met deze krachtige lasertechniek veel sneller uitbehandeld.

Bij Kliniek Veldhoven stellen wij de veiligheid bij elke behandeling voorop. Een laserbehandeling wordt alleen uitgevoerd door gespecialiseerde medewerkers. Zo zijn onze huidtherapeuten opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici. In dit kwaliteitsregister worden alle paramedici geregistreerd die voldoen aan de opleidingseisen van de Wet BIG. Hiermee staat vast dat onze huidtherapeuten voldoen aan alle kwaliteitseisen die wettelijk voor de beroepsgroep gelden.Onze huidtherapeuten zijn allen bevoegd om zelfstandig te laseren. De huidspecialisten voeren de behandeling onder verantwoordelijkheid uit van een bevoegd behandelaar.

Vrijblijvend Consult

Wij maken graag kennis met u tijdens een persoonlijk consult. Tijdens dit consult kunnen wij uw huidtype en haargroei beoordelen en leggen wij uit wat u bij onze laserbehandeling kunt verwachten. Heeft deze uitleg uw interesse gewekt, maak dan snel een afspraak met ons via onze website of telefonisch via het nummer 040 – 295 42 43.

Uw specialist

Gerelateerde behandelingen

LightSheer diodelaser
Lightsheer diodelaser ontharen
Soprano ICE
Laser ontharen Kliniek Veldhoven
Laser ontharen
Laser ontharen Kliniek Veldhoven