Gezichtscorrectie - Kliniek Veldhoven

Facelift

De tand des tijds laat sporen in ons gezicht achter. Met het vorderen van de leeftijd neemt de huidelasticiteit af, vermindert de stevigheid van het bindweefsel en verslappen de spieren onder de huid. De gezichtshuid en het onderhuids vet zakken onder invloed van de zwaartekracht naar beneden. Een facelift is een goede oplossing om u weer frisser en jonger te laten ogen. Onderliggende spieren worden weer strakker gespannen en uw gezichtshuid wordt gladgetrokken. Daarnaast worden uw hals- en kaaklijn hersteld.

Technieken om een facelift uit te voeren

Hieronder staan de verschillende mogelijkheden beschreven inzake gelaatsverjonging. Ontdek welke techniek uw gelaat in een jeugdigere positie kan brengen.

Eric Auclair lift

Eric Auclair faceliftDe Eric Auclair facelift is de aangewezen behandeling bij het verhelpen van verslapte wangen, kaaklijn (hamsterwangen) én hals. Naast dat de ingreep effect heeft op het gelaat zoals bij de MACS-lift wordt in één operatie ook de hals gelift.

Via de bakkebaarden, langs de voorzijde van de oorschelpen loopt de incisie door naar de achterzijde van de oorschelpen en loopt soms nog achter de haargrens. De huid van het gezicht en de hals worden losgemaakt, waarna de plastisch chirurg de huid en de onderliggende spier- en bindweefsels lift. Daarbij trekt de plastisch chirurg de platysmaspieren aan de voorzijde van de hals strak middels de zijkant van het gezicht en zet deze vast. Daarna wordt de overtollige huid verwijderd en gehecht.

 


MACS-lift

MACS faceliftDe MACS-lift biedt uitkomst als de wangen naar beneden zakken en leunen op de neus-wangplooien. Daarbij loopt de kaaklijn van de kaakhoek naar de kin ook niet meer strak, waardoor de zogenoemde hamsterwangen ontstaan. Bij deze behandeling worden de wangen, de kaaklijn en de mondbodem (het gedeelte onder de kin) gelift.

Tijdens de behandeling wordt er een kleine incisie gemaakt vanaf de bakkebaarden, langs de voorzijde van het oor tot aan de oorlel. De huid wordt vervolgens losgemaakt van de wangen tot voorbij de kaakhoek naar de hals, waarna de bind- en spierweefsels met hechtdraad worden gelift. De overtollige huid wordt verwijderd en vervolgens wordt de snede zorgvuldig gehecht.

 


Mini facelift of S-lift

Mini liftBij de mini-facelift of S-lift wordt enkel het huidweefsel van de wangen en de kaaklijn gelift. Het onderhuids bind- en spierweefsel zoals bij de MACS-lift, Eric Auclair facelift en de klassieke lift worden bij deze techniek niet gelift. De minilift is geschikt voor mensen met een zeer milde huidverslapping. Slechts 5% van de facelift behandelingen omvat een mini facelift, waarbij de meerderheid van de gevallen zich voordoet rond de leeftijd van 40 jaar.

De plastisch chirurg maakt bij deze ingreep aan beide kanten van het gezicht, voor het oor, een deel van de huid los van het onderliggende weefsel. De huid wordt vervolgens richting het oor getrokken, waarbij de overtollige huid in de vorm van een S wordt weggesneden en gehecht.

 


Klassieke lift

Bij een klassieke facelift, ofwel een totale facelift, wordt het hele gelaat van haargrens tot en met de hals gelift. De ingreep heeft effect op de verslapte huid van de wangen, de kaaklijn en de hals.

De plastisch chirurg maakt bij deze behandeling een incisie langs de haarlijn, voor de oorschelpen en loopt achter de oren door in de haargrens. De huid, bind- en spierweefsels worden gecorrigeerd en aangespannen in de richting van de haarlijn. Het huidoverschot wordt vervolgens weggesneden en gehecht.


Na de behandeling

De behandelingen worden in een dagbehandeling uitgevoerd onder algehele of plaatselijke verdoving. Na de behandeling wordt er drukverband aangelegd en eventueel de haren gewassen in de kliniek. De verpleegkundige brengt vervolgens opnieuw een drukverband aan, deze mag na 2 dagen zelf worden verwijderd.

In de meeste gevallen voelt het gelaat, boven de oorschelp in de slaapstreek strak of gespannen. Het hoofd dient minimaal te bewegen (buigen en draaien), zodat er niet te veel spanning op de wondnaad komt. Het strakke gevoel rondom de mond kan de eerste week ongemak geven bij het nuttigen van een maaltijd of het poetsen van de tanden. Zo kunt u deze dagen bijvoorbeeld niet genieten van een hamburger of het kauwen op zuurtjes, omdat u voorzichtig dient te zijn met het eten van hard en groot voedsel. Gaandeweg de week wordt het gevoel rond de mond soepeler en gaat het eten makkelijker. Verder dient u er rekening mee te houden dat u geen inspannend lichamelijk werk kan uitvoeren gedurende 14 dagen. Na 4 weken mag u weer alle werkzaamheden uitvoeren zoals sporten en het verrichten van zwaar lichamelijk werk.

Aanvullende behandelingen na een facelift

De technieken voor gelaatsverjonging hebben geen effect op de rimpels op het voorhoofd (m.u.v. de klassieke lift), rond de mond of de oogleden. Hieronder leest u welke aanvullende behandelingen hiervoor uitkomst kunnen bieden.

Voorhoofdslift & ooglidcorrectie

Hangende wenkbrauwen en/of verslapte voorhoofdshuid kunnen voor een vermoeide of zorgelijke gezichtsuitdrukking zorgen. Bij de meeste facelifttechnieken wordt het voorhoofd niet gelift. Toch wordt de facelift vaak gecombineerd met een endoscopische voorhoofdslift, een laterale wenkbrauwlift of een ooglidcorrectie voor een optimaal resultaat.

Platysmaplastiek & halslift

Als de hals tekent en de ‘kalkoenbanden’ zichtbaar zijn, kan met een platysmaplastiek de verslapte platysmaspieren worden gecorrigeerd. Is enkel de huid van de hals verslapt dan volstaat in de meeste gevallen een halslift.

Liquid lift & lipofilling

Rimpels rond de mond, kraaienpootjes en traangootjes kunnen met een liquid facelift, ook wel een facelift zonder operatie, verholpen worden. Een cosmetisch arts KNMG maakt hierbij gebruik van fillers, waardoor rimpellijntjes worden verzacht of extra volume wordt aangebracht op plaatsen waar dat gewenst is.

Bij het opvullen van diepere rimpels zoals de neus-lippenplooi en de marionetlijnen (de rimpels die van de mondhoeken naar de kaak lopen) kan de plastisch chirurg een lipofilling behandeling aanbieden. Het lichaamseigen vet wordt gebruikt om delen in het gelaat te corrigeren of volume te brengen.

Chemische peeling

Tevens kan een chemische peeling nodig zijn om het effect te maximaliseren. Een chemische peeling kan de huidconditie verbeteren en de pigmentatie verminderen, waardoor de huid een egalere en frissere uitstraling krijgt.

Wanneer is de behandeling nodig?

De één wil graag mooi oud worden, de ander wordt ouder geschat of vindt zichzelf er oud uitzien voor zijn of haar leeftijd. In de praktijk zijn het vooral mannen en vrouwen tussen de 40 en 70 jaar die tot een gelaatsverjonging besluiten. Zij zien vaak dat er een diepe huidplooi zit tussen de mondhoek en de wang. De wangen zijn verzakt, de kaaklijn is verslapt en zij storen zich aan hun hamsterwangen.

De gezichtsbehandelingen stijgen in populariteit en dit is onder meer te wijten aan de huidige facelift die niet meer is zoals de ouderwetse lifts. Vroeger tilden plastisch chirurgen enkel het huidweefsel van het hele gelaat op en trokken het strak met een onnatuurlijk strakgetrokken gezicht tot gevolg. Tegenwoordig herstellen de plastisch chirurgen het huidweefsel én de bind- en spierweefsels, waardoor het resultaat meer ingetogen oogt. De uitzondering hierop is de hedendaagse mini-facelift, waarbij enkel de huid wordt gelift. Deze methode laat een minimale lift van het huidweefsel toe, waardoor ook het resultaat van deze behandeling natuurlijker kan worden.

Facelift bij Kliniek Veldhoven

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een facelift of de facelift kosten? Neem dan telefonisch contact met ons op (040 – 295 42 43) of vraag een consult aan via onze website. Onze specialisten geven u graag advies over de voor u meest geschikte gezichtsbehandeling, het te verwachten resultaat en de nazorg.

 

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in oorchirurgie
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Veelgestelde vragen

Wat is een facelift?

Een facelift maskeert niet enkel de rimpels en plooien, maar corrigeert ook onderhuidse spieren en bindweefsel. Het betreft het onderste gedeelte van het gezicht: het voorhoofd en de oogleden worden niet gelift. In sommige gevallen wordt een facelift gecombineerd worden met een wenkbrauwlift of voorhoofdslift.

Mijn kaaklijn strakker laten maken door middel van een facelift, kan dat?

Door een slappe kaaklijn ontstaan hamsterwangen. De verslapte huid en de hamsterwangen kunnen middels een kleine facelift zoals de S-lift/mini-lift of MACS-lift gelift worden.

Een facelift zonder snijden, is dat mogelijk?

Afhankelijk van uw wensen en/of u wel of geen indicatie heeft voor een kleine touch-up behoort een injectables behandeling tot de mogelijkheden. Deze behandeling noemen we ook wel een facelift zonder operatie of Liquid facelift. Bij een Liquid facelift wordt enkel gebruik gemaakt van fillers die worden geïnjecteerd in de huid.

Wat zijn de facelift kosten?

De kosten van een facelift zijn afhankelijk van de ingreep waarvoor u kiest. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze ingrepen en proberen daarbij een zo’n scherp mogelijk tarief te hanteren. Dit zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Voor een exacte prijsopgave verzoeken wij u contact op te nemen.

Moet ik onder narcose?

Ook deze vraag is niet met één sluitend antwoord te beantwoorden, omdat het ook hier weer afhankelijk is voor de ingreep waarvoor u kiest. Bij een klassieke facelift en een MACS lift gaat u onder algehele narcose, maar bij veel andere behandelingen zoals bijvoorbeeld een hals lift of een mini lift is een lokale verdoving afdoende.

Welke facelift is geschikt voor het verwijderen van mijn hamsterwangen?

De MACS lift is uitermate geschikt om de hamsterwangen te liften.

Wat is het verschil tussen een klassieke facelift, MACS-lift en mini facelift?

Een klassieke facelift is geschikt voor mensen met een sterke veroudering van het gelaat. Hierbij kunt u denken aan een verslapte kaaklijn en hals een diepe neus-lippenplooi, naar beneden gezakte wangen leunend op de neus-wangplooien. Bij een klassieke facelift wordt het hele gelaat behandeld van haargrens tot en met de hals.

Een MACS-lift is aangewezen bij het liften van de kaaklijn die niet meer strak loopt van kaakhoek naar kin (hamsterwangen). Tevens zorgt het voor het liften van de wangen die leunen op de neus-wangplooien en een strakkere mondbodem, het gedeelte onder de kin. Bij een MACS-lift worden de wangen, de kaaklijn en het bovenste gedeelte van de hals gelift.

Bij de minilift of S-lift wordt enkel het huidweefsel gelift in tegenstelling tot de MACS-lift en de klassieke facelift, waarbij ook het onderhuids bindweefsel wordt gelift. De minilift/s-lift is geschikt voor mensen met een zeer milde of matige huidveroudering.

Ik wil graag een facelift met een zo natuurlijk mogelijk resultaat, kan dit?

De ouderwetse Amerikaanse facelift kenmerkt zich door de horizontale trekrichting met als gevolg een onnatuurlijk strak getrokken gezicht. Tevens werd de huid heel strak getrokken om het resultaat langer te kunnen behouden. Echter heeft de huid de eigenschap om op te rekken als het onder spanning staat, waardoor het effect niet lang zichtbaar bleef. Tegenwoordig wordt bij een sterke huidveroudering het onderhuids bindweefsel én het huidweefsel gelift. Door het onderhuids bindweefsel ook te liften wordt de steun aan de huid herstelt en is de trekkracht evenals de trekrichting veel genuanceerder en het resultaat is daardoor veel natuurlijker.

Zijn er complicaties mogelijk?

Complicaties zijn uiterst zeldzaam, maar zoals bij iedere chirurgische ingreep kunnen complicaties nooit uitgesloten worden. Er is bijvoorbeeld een zeer geringe kans op infectie en er kan een nabloeding optreden. Ook kan de huid gevoelloos of minder gevoelig worden en kunnen er verkleuringen van de huid optreden. Zoals aangegeven zijn complicaties echter een uitzondering en verloopt de ingreep in de meeste gevallen zonder problemen.

Hoe lang duurt de ingreep?

Het antwoord op deze vraag sluit aan op het antwoord bij de voorgaande vraag: dat is geheel afhankelijk van de ingreep. Een klassieke lift duurt enkele uren, maar er zijn ook ingrepen die slechts 30 minuten duren. u kunt na de behandeling dezelfde dag nog naar huis.

Lilian
"Heel tevreden"
Na lang twijfelen ,heb ik toch gekozen voor een Mack s lift ,in kliniek Velthoven ,bij DR Donders ,ik heb gekozen voor geen Narcose ,maar ik ben plaatselijk verdoofd ,en een pilletje voor rustig te zijn ,ik heb bijna niks gevoeld van de verdoving spuitjes ,ik was heel rustig ,na 2 uur was het gebeurd ,verband om mijn hoofd ,en zo weer terug naar Maastricht ,meteen lekker in een stoel relax ,geen pijn ,maar s avonds 2 paracetamol genomen ,kwam toch de pijn opzetten ,de dag erna weer naar Eindhoven ,verband er af ,en hebben ze mijn haren gewassen ,toen een band om mijn hoofd ,die moest iik nog 3 dagen dragen ,het eten gaat wat moeizaam ,dus pudding en dun soepje ging makkelijk ,ik ben blij met het resultaat ,is nu 6 weken geleden ,ik zou het zo weer doen ,Velthoven en zeker DR Donders .
A Voets
"Niets dan lof voor deze kliniek"
Op 25 februari 2016 heb ik een mac-s lift ondergaan bij kliniek Veldhoven. Van de intakes, twee maal ,want ik twijfelde, tot aan de na controles niets dan lof voor deze kliniek. Chirurg Schiettecatte is naar mijn ervaring zeer kundig! Het resultaat na twee weken is verbluffend goed. Het herstel duurde kort, na een week alweer naar buiten. Het hele team is uitstekend op elkaar ingesteld.
  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Liquid Facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
MACS lift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Platysmaplastiek
Eric Auclair Facelift Kliniek Veldhoven
Onderkin liposuctie
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Klassieke facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Wenkbrauwlift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Voorhoofdslift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Mini facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven