Gezichtscorrectie - Kliniek Veldhoven

Eric Auclair facelift

Met het ouder worden verslapt de huid. Als gevolg daarvan kunnen de wangen enigszins gaan hangen en ontstaan de zogenaamde hamsterwangen. Ook de hals kan wat slapper worden, waardoor uw jeugdige uitstraling verdwijnt. Met een Eric Auclair facelift kan de verslapte huid rond uw kaaklijn en hals in één operatie worden gelift.

 

MACS faceliftMACS faceliftEric Auclair FaceliftEric Auclair facelift 

De Eric Auclair facelift behandeling

De Eric Auclair facelift is vergelijkbaar met de MACS lift maar iets uitgebreider. Hierbij wordt ook de gehele hals gelift. Voorafgaand aan de ingreep zal de plastisch chirurg het te behandelen gebied plaatselijk verdoven. Vervolgens worden er kleine incisies aan de voorzijde van de oorschelpen, net boven de oren en achter de oorschelpen en soms ook achter de haargrens gemaakt. Via deze incisies kan de huid van het gezicht en de hals voorzichtig worden losgemaakt. De plastisch chirurg lift de huid en de onderliggende spier- en bindweefsels van het gezicht en de hals. Daarbij trekt de plastisch chirurg de platysmaspieren aan de voorzijde van de hals strak via de zijkant van het gezicht en zet deze vast. Daarna wordt de huid gelift en de overtollige huid verwijderd. Tot slot wordt de wond gehecht met een zeer fijn draad. De ingreep laat kleine littekens in de haargrens achter.


Na de Eric Auclair behandeling

Na de facelift worden uw haren gewassen en de wondjes gecontroleerd, waarna een drukverband wordt aangebracht. De volgende dag wordt het drukverband in de kliniek verwijderd en brengt de verpleegkundige opnieuw een drukverband aan. Overweegt u een Eric Auclair facelift, houd er dan rekening mee dat u zeker 1 tot 2 weken na de behandeling geen inspanningen mag verrichten. Tevens heeft u enige tijd wat last bij het eten en het tandenpoetsen. U kunt gedurende 1 week uw voeding hierop aanpassen.


Eventuele risico’s en complicaties

Na de ingreep kan de huid van het behandelde gebied tijdelijk gevoelloos zijn. Er bestaat een kleine kans op een nabloeding, verstoorde wondgenezing en een infectie. In uitzonderlijke gevallen kunt u last krijgen van littekenhypertrofie, ook wel een verheven litteken genoemd. In zeer uitzonderlijke gevallen kunnen er gelaatsspieren uitvallen met in de meeste gevallen geleidelijk herstel. Om de kans op complicaties te verkleinen adviseren wij u om (tijdelijk) te stoppen met roken.

Wat is het verschil met andere soorten facelifts?

Kliniek Veldhoven biedt een breed scala aan plastische en dermatologische behandelingen aan. Naast de Eric Auclair facelift zijn er diverse andere facelifttechnieken:

Een klassieke facelift

Bij de klassieke facelift wordt het hele gelaat behandeld van de haargrens tot aan de hals. Deze methode is de meest complete facelift en vooral geschikt als uw gezicht sterke tekenen van veroudering vertoont. Denk daarbij aan een verslapte hals en kaaklijn, een diepe neus-lippenplooi en naar beneden gezakte wangen die op de neus-lippenplooien leunen. De ingreep gebeurt onder narcose.

MACS-lift

Een MACS-lift wordt meestal toegepast bij mensen met de zogenaamde hamsterwangen, waarbij de kaaklijn naar de kin toe verslapt is geraakt. Een MACS-lift kan dan de aangewezen methode zijn om de gezichtscontouren hun jeugdige aanzien terug te geven. De MACS-lift is minder ingrijpend dan de klassieke facelift, omdat alleen de kaaklijn, de wangen en het bovenste gedeelte van de hals worden gelift.

Mini facelift of S-lift

Een mini facelift wordt toegepast bij mensen met een matige of zeer milde huidveroudering. In tegenstelling tot de MACS-lift en de klassieke methode waarbij ook het onderhuidse bind- en spierweefsel wordt gelift, krijgt bij de mini facelift alleen het huidweefsel een lifting. Deze lift wordt zelden gedaan.

Platymasplastiek

Een platymasplastiek is een correctie van de halsspieren. In tegenstelling tot de Eric Auclair facelift beperkt de platysmaplastiek behandeling zich enkel tot het liften van de platysmaspieren aan de voorzijde van de hals. Tevens bevindt het litteken zich onder de kin en niet achter de oorschelp. Met een platysmaplastiek kunnen de twee verticale plooien tussen de kin tot aan het halskuiltje worden verminderd.

Waarom een Eric Auclair facelift bij Kliniek Veldhoven?

Onze kliniek beschikt over het keurmerk Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Klinieken met het ZKN-keurmerk staan garant voor de beste medische zorg en nazorg. Om dit keurmerk te mogen voeren, moet de kliniek voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Het personeel, de apparatuur, de cliënttevredenheid en de nazorg worden jaarlijks gecontroleerd door een team van onafhankelijke specialisten. Bij alle plastisch chirurgische ingrepen houdt Kliniek Veldhoven zich aan de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie (NVPC) en stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de behandelingen. Elke ingreep is maatwerk. In een persoonlijk consult zal de plastisch chirurg naar uw wensen luisteren en samen met u kijken of de Eric Auclair facelift het gewenste resultaat zal opleveren, of dat er wellicht een andere behandeling nodig is.

Vraag nu een consult aan

Bent u geïnteresseerd in de Eric Auclair facelift, en vraagt u zich af of de behandeling iets voor u zou kunnen zijn? Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk consult. Onze plastisch chirurg neemt graag de tijd om te luisteren naar uw wensen en beweegredenen. Ook zal er tijdens het consult gekeken worden naar eventuele risico’s, medicijngebruik en uw medische voorgeschiedenis. Op basis daarvan ontvangt u een persoonlijk advies en een prijsopgave, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Het consult is vrij van verdere verplichtingen. Voor een prijsoverzicht zie facelift kosten.
Wilt u een afspraak maken? Aarzel niet en vraag via onze website snel en eenvoudig een consult aan!

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in oorchirurgie
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Liquid Facelift
Voorhoofdslift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Platysmaplastiek
Eric Auclair Facelift Kliniek Veldhoven
MACS lift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Onderkin liposuctie
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven