Gezichtscorrectie - Kliniek Veldhoven

Onderkin correctie

Heeft u een onderkin en voelt u zich daar niet prettig bij? Onderkinnen komen bij een groot deel van de bevolking voor en hebben diverse oorzaken. De ene onderkin wordt veroorzaakt door rimpels en plooien, terwijl de andere komt door een ophoping aan vet. Een dieet of sportieve levenshouding kan soms uitkomst bieden, maar dit is helaas lang niet altijd het geval. Het kan zijn dat er geen andere mogelijkheid meer is om van een onderkin af te komen dan een behandeling. Wanneer u zich niet prettig voelt vanwege een onderkin, dan kunt u wellicht een onderkin correctie overwegen. Er zijn verschillende ingrepen die onderkinnen kunnen verminderen. Graag geven wij u wat meer informatie over de diverse behandelingen op het gebied van een onderkin correctie.

De behandeling

De plastisch chirurg maakt bij een halslift kleine snedes voor en achter de oorschelp. Wanneer nodig maakt de plastisch chirurg ook een incisie net achter de kinplooi. Via deze snedes spant de plastisch chirurg het onderhuidsweefsel en de onderhuidse spieren aan. De overtollige huid wordt verwijderd. Voor een eventueel overschot aan vet volgt een verfijnde liposculptuur. De operatie vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. Na de ingreep kunt u direct naar huis.


Verzorging, controle en nazorg

Direct na de halslift kan zwelling van de hals optreden. Uw gezicht en hals wordt daarom omzwachteld met een drukverband. Een week na de operatie worden de hechtingen voor het oor verwijderd. Na deze eerste controle hoeft u geen verband meer te dragen. Na twee weken volgen de resterende hechtingen. De littekens zullen na genezing nauwelijks zichtbaar zijn.


Risico’s en bijwerkingen

Door de operatie zullen op diverse plaatsen tijdelijk blauwe plekken ontstaan. In de periode vlak na de operatie kan het gevoel in de huid verminderd zijn, in het bijzonder in de hals, voor en achter de oren. Dit zijn normale verschijnselen die meestal vanzelf verdwijnen.

Vraag nu een consult aan

De halslift en de platysmaplastiek

Allereerst is er de halslift, waarbij de huid en de onderliggende spierlaag hersteld wordt. Hierbij wordt een incisie gemaakt voor en achter de beide oorschelpen. Met behulp van deze incisies kan de behandelend arts de huid en spierlaag aanspannen. Deze behandeling kan aangevuld worden met een liposuctie behandeling voor een beter resultaat. Bij deze ingreep wordt een plaatselijke verdoving toegepast en u kunt in principe meteen naar huis. Een andere manier is de platysmaplastiek, waarbij een kleine incisie wordt gemaakt in de onderkant van de kin. Hierbij worden de platysmaspieren aan de voorzijde van de hals aangespannen. Een plaatselijke verdoving is mogelijk, maar wanneer deze ingreep gecombineerd wordt met een andere behandeling, kan het ook zijn dat narcose nodig is. Met deze ingreep verminderen de plooien tussen de kin en het halskuiltje. Na deze behandelingen zult u 1 week een drukmasker moeten dragen. Aan het einde van deze week kunnen de hechtingen verwijderd worden.

Liposuctie

Verder willen we nog de onderkin liposuctie noemen. Deze behandeling is bedoeld om het opgehoopte vet onder de kin te verminderen. Ook bij deze behandelingen werken wij altijd met een lokale verdoving. Het onderhuids vetweefsel wordt verwijderd. Dit doen wij door de vetcellen met een buisje op te zuigen. Na de behandeling kan de kin pijnlijk zijn, maar dit gaat doorgaans dezelfde dag nog over. Wanneer u twijfelt of u over wilt gaan tot een onderkin correctie, of vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijk consult. Onze professionele artsen beantwoorden graag uw vragen. Zij weten precies welke behandeling het best past bij uw persoonlijke situatie.

Wanneer u kiest voor Kliniek Veldhoven, bent u zeker van een persoonlijke behandeling. Onze kliniek draagt het ZKN-keurmerk, wat inhoudt dat er regelmatig onafhankelijke professionals komen controleren of de kliniek nog voldoet aan de huidige kwaliteitseisen. Ook kunt u beoordelingen van cliënten vinden op een onafhankelijk platform. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een persoonlijk consult. Natuurlijk kunt u ook bellen om antwoord te krijgen op uw vragen. Wij staan u graag te woord. Voor een prijsoverzicht zie facelift kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in facelift en halslift chirurgie
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen aan mijn slappe huid onder mijn kin?

Met een halslift kan de (zeer) slappe hals huid worden gelift. Vaak wordt deze ingreep gecombineerd met een liposuctie of een platysmaplastiek behandeling. In sommige gevallen is niet de huid verslapt maar is de stevigheid van de spieren afgenomen. Er ontstaan twee verticale plooien (verslapte spieren) van kin tot sleutelbeen. Een platysmaplastiek kan uitkomst bieden bij verslapte spieren.

Wat kan ik doen tegen de verslapte huid van mijn hals?

Naarmate we ouderen worden verliest de huid zijn stevigheid, elasticiteit en veerkracht. In veel gevallen is ook het onderliggende bindweefsel en spierweefsel verslapt. Is er enkel sprake van een slappe hals door afhangende huid onder de kin (de zogeheten kalkoenhals) dan volstaat in de meeste gevallen een halslift behandeling. Met een platysmaplastiek worden enkel de verslapte spierbanden van de hals gecorrigeerd. Is er sprake van huidoverschot en verslapte spieren dan kan een platysmaplastiek de contouren terugbrengen naar de oude positie van vroeger.

Hoe kom ik van mijn onderkin af?

Een slappe huid onder de kin, overtollig vet en/of verslapte spieren veroorzaken een onderkin of dubbele kin. Een halslift of platysmaplastiek behandeling kan een oplossing bieden.

Mag ik vóór en na de ingreep roken?

Roken heeft een negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer cliënten niet stoppen met roken. U dient minstens 2-4 weken voor de ingreep en 2 weken na de ingreep te stoppen met roken.

Kan ik direct na de ingreep eten?

Door de behandeling kunt u uw mond tijdelijk minder ver openen. Wij adviseren u gedurende 1 week uw voeding hierop aan te passen door bijvoorbeeld zacht voedsel te gebruiken. Tandenpoetsen kan enige belemmering geven.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Het is belangrijk dat u 1 tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel afhankelijk van het soort werk dat u verricht.

Hoe lang mag ik niet autorijden?

U draagt gedurende 1 week een drukmasker, wij raden aan om 1 week geen auto te rijden.

Hoe lang mag ik niet in de zon, zonnebank, sauna, zwemmen en baden?

6 weken. Warmte veroorzaakt zwelling en dat is niet gunstig voor het genezingsproces. Zwemmen en baden maakt de wondranden week, waardoor wondjes kunnen ontstaan.

Wanneer mag ik douchen en mijn haren wassen?

Een dag na de behandeling.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Gerelateerde behandelingen

Eric Auclair facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Voorhoofdslift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Platysmaplastiek
Eric Auclair Facelift Kliniek Veldhoven
Liquid Facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
MACS lift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Onderkin liposuctie
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Klassieke facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Wenkbrauwlift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Mini facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven