Gezichtscorrectie - Kliniek Veldhoven

Onderkin weghalen

Vrijwel iedereen krijgt met het verstrijken van de tijd te maken met rimpels, plooien en lijnen in het gezicht en de hals. Dit is een natuurlijk verschijnsel en wordt veroorzaakt door het verslappen van de spieren en een verminderende elasticiteit van de huid. Met name als u al relatief vroeg te maken krijgt met diepe rimpels en een slappe onderkin, dan kan dit u belemmeren in uw dagelijks leven. Misschien vindt u dat u er ouder uitziet dan dat u bent en voelt u zich niet meer op uw gemak tijdens sociale activiteiten. Voor deze groep mensen is het goed om te weten dat uw onderkin weghalen door gecertificeerde plastisch chirurgen tegenwoordig een toegankelijke en betaalbare mogelijkheid is. Kliniek Veldhoven is gespecialiseerd in verschillende beproefde methoden om uw gezicht weer een jongere uitstraling te geven zoals een halslift, platysmaplastiek en onderkin liposuctie.

De behandeling

De plastisch chirurg maakt bij een halslift kleine snedes voor en achter de oorschelp. Wanneer nodig maakt de plastisch chirurg ook een incisie net achter de kinplooi. Via deze snedes spant de plastisch chirurg het onderhuidsweefsel en de onderhuidse spieren aan. De overtollige huid wordt verwijderd. Voor een eventueel overschot aan vet volgt een verfijnde liposculptuur. De operatie vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. Na de ingreep kunt u direct naar huis.


Verzorging, controle en nazorg

Direct na de halslift kan zwelling van de hals optreden. Uw gezicht en hals wordt daarom omzwachteld met een drukverband. Een week na de operatie worden de hechtingen voor het oor verwijderd. Na deze eerste controle hoeft u geen verband meer te dragen. Na twee weken volgen de resterende hechtingen. De littekens zullen na genezing nauwelijks zichtbaar zijn.


Risico’s en bijwerkingen

Door de operatie zullen op diverse plaatsen tijdelijk blauwe plekken ontstaan. In de periode vlak na de operatie kan het gevoel in de huid verminderd zijn, in het bijzonder in de hals, voor en achter de oren. Dit zijn normale verschijnselen die meestal vanzelf verdwijnen.

Vraag nu een consult aan

Onderkin weghalen met plastische chirurgie

De methode waarmee onze plastisch chirurgen uw onderkin weghalen hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw onderkin kan zijn ontstaan door overtollige huid, vetophoping of verslapte spieren. Zodra onze artsen vastgesteld hebben waardoor uw onderkin is ontstaan, wordt er een geschikte behandelmethode geselecteerd. Wanneer u last heeft van uitgezakte huid onder uw kin doordat uw huid aan elasticiteit heeft verloren, dan is een halslift de beste methode. Tijdens de behandeling worden er kleine incisies gemaakt voor en achter de oorschelp en achter de kinplooi. Vervolgens worden huidweefsel en spieren in de onderhuid aangetrokken. De overtollige huid wordt verwijderd en, indien nodig, wordt er vet weggezogen. Als uw onderkin voornamelijk is ontstaan door verslapte spieren, dan wordt er gekozen voor een platysmaplastiek. Tijdens deze chirurgische ingreep worden de verslapte spieren aan elkaar gehecht waardoor de plooien in uw hals verdwijnen. Het is ook mogelijk dat uw onderkin voornamelijk veroorzaakt wordt door een vetophoping. In dit geval zullen de artsen een liposuctie uitvoeren waarbij vetweefsel plaatselijk wordt verwijderd. Voor al deze ingrepen wordt een plaatselijke verdoving toegediend. Wanneer het nodig is om meerdere methodes met elkaar te combineren, dan kan een algehele narcose worden overwogen.

Veiligheid en kwaliteit voorop

Bij Kliniek Veldhoven geldt dat veiligheid en kwaliteit op de eerste plaats komen. Wij zijn in het bezit van het ZKN Keurmerk en al onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij het NVPC. Dat betekent dat wij voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Voorafgaand aan elke behandeling nodigen wij u uit voor een consult. Tijdens deze kennismaking doen wij onze uiterste best om u zo volledig mogelijk te informeren. Zodoende bent u op de hoogte van de eventuele bijwerkingen en waar u voor en na de behandeling rekening mee moet houden om uw herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Ondanks dat de kans op bijwerkingen en complicaties zeer gering zijn, staat er 24 uur per dag en 7 dagen per week één van onze artsen stand-by om u van dienst te zijn.

Wilt u graag uw onderkin weghalen met een halslift, platysmaplastiek of liposuctie? Neem dan contact met ons op voor informatie of een eerste afspraak met één van onze specialisten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in facelift en halslift chirurgie
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen aan mijn slappe huid onder mijn kin?

Met een halslift kan de (zeer) slappe hals huid worden gelift. Vaak wordt deze ingreep gecombineerd met een liposuctie of een platysmaplastiek behandeling. In sommige gevallen is niet de huid verslapt maar is de stevigheid van de spieren afgenomen. Er ontstaan twee verticale plooien (verslapte spieren) van kin tot sleutelbeen. Een platysmaplastiek kan uitkomst bieden bij verslapte spieren.

Wat kan ik doen tegen de verslapte huid van mijn hals?

Naarmate we ouderen worden verliest de huid zijn stevigheid, elasticiteit en veerkracht. In veel gevallen is ook het onderliggende bindweefsel en spierweefsel verslapt. Is er enkel sprake van een slappe hals door afhangende huid onder de kin (de zogeheten kalkoenhals) dan volstaat in de meeste gevallen een halslift behandeling. Met een platysmaplastiek worden enkel de verslapte spierbanden van de hals gecorrigeerd. Is er sprake van huidoverschot en verslapte spieren dan kan een platysmaplastiek de contouren terugbrengen naar de oude positie van vroeger.

Hoe kom ik van mijn onderkin af?

Een slappe huid onder de kin, overtollig vet en/of verslapte spieren veroorzaken een onderkin of dubbele kin. Een halslift of platysmaplastiek behandeling kan een oplossing bieden.

Mag ik vóór en na de ingreep roken?

Roken heeft een negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer cliënten niet stoppen met roken. U dient minstens 2-4 weken voor de ingreep en 2 weken na de ingreep te stoppen met roken.

Kan ik direct na de ingreep eten?

Door de behandeling kunt u uw mond tijdelijk minder ver openen. Wij adviseren u gedurende 1 week uw voeding hierop aan te passen door bijvoorbeeld zacht voedsel te gebruiken. Tandenpoetsen kan enige belemmering geven.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Het is belangrijk dat u 1 tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel afhankelijk van het soort werk dat u verricht.

Hoe lang mag ik niet autorijden?

U draagt gedurende 1 week een drukmasker, wij raden aan om 1 week geen auto te rijden.

Hoe lang mag ik niet in de zon, zonnebank, sauna, zwemmen en baden?

6 weken. Warmte veroorzaakt zwelling en dat is niet gunstig voor het genezingsproces. Zwemmen en baden maakt de wondranden week, waardoor wondjes kunnen ontstaan.

Wanneer mag ik douchen en mijn haren wassen?

Een dag na de behandeling.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Gerelateerde behandelingen

Eric Auclair facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Voorhoofdslift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Platysmaplastiek
Eric Auclair Facelift Kliniek Veldhoven
Liquid Facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
MACS lift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Onderkin liposuctie
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Klassieke facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Wenkbrauwlift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Mini facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven