Gezichtscorrectie - Kliniek Veldhoven

Onderkin wegwerken

Vetten zijn cruciale bouwstoffen voor het lichaam. Ze worden opgeslagen in het vetweefsel, waar zij een bron van energie vormen. Vet is dan ook niet per definitie slecht voor de mens, te meer daar ons lichaam onverzadigde vetten niet zelf kan aanmaken. Toch kan vet ook voor problemen zorgen. De meeste vetten worden via het eten opgenomen, om vervolgens te worden opgeslagen op bepaalde plaatsen in het lichaam. Bij mensen die gedurende hun leven te weinig bewegen, te vaak toegeven aan lekkere trek of als consequentie van het ouder worden, kan dit resulteren in een zogeheten onderkin. Wilt u een bovenmatige onderkin wegwerken, dan zijn er meerdere behandelingen om uw vroegere halslijn weer terug te krijgen.

De behandeling

De plastisch chirurg maakt bij een halslift kleine snedes voor en achter de oorschelp. Wanneer nodig maakt de plastisch chirurg ook een incisie net achter de kinplooi. Via deze snedes spant de plastisch chirurg het onderhuidsweefsel en de onderhuidse spieren aan. De overtollige huid wordt verwijderd. Voor een eventueel overschot aan vet volgt een verfijnde liposculptuur. De operatie vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. Na de ingreep kunt u direct naar huis.


Verzorging, controle en nazorg

Direct na de halslift kan zwelling van de hals optreden. Uw gezicht en hals wordt daarom omzwachteld met een drukverband. Een week na de operatie worden de hechtingen voor het oor verwijderd. Na deze eerste controle hoeft u geen verband meer te dragen. Na twee weken volgen de resterende hechtingen. De littekens zullen na genezing nauwelijks zichtbaar zijn.


Risico’s en bijwerkingen

Door de operatie zullen op diverse plaatsen tijdelijk blauwe plekken ontstaan. In de periode vlak na de operatie kan het gevoel in de huid verminderd zijn, in het bijzonder in de hals, voor en achter de oren. Dit zijn normale verschijnselen die meestal vanzelf verdwijnen.

Vraag nu een consult aan

Onderkin liposuctie laten uitvoeren

Een liposuctie of liposculptuur is een van de bekendere manieren om vetweefsel te laten verwijderen. Omdat dit bovendien een bijzonder veilige ingreep is, kiezen veel mensen voor deze methode. Hoewel een liposuctie doorgaans wordt toegepast bij het weghalen van vet rond de billen, bovenbenen en buik, is het tevens geschikt voor het aanpakken van vetophopingen op andere plekken. Ook een onderkin wegwerken is met deze methode bijvoorbeeld mogelijk. Tijdens de liposuctie wordt vetweefsel verwijderd rond de hals. Dit gebeurt door middel van het maken van kleine incisies, via welke de plastisch chirurg met een minuscuul buisje het overtollige vet wegzuigt. Vanzelfsprekend hoeft niet te worden gevreesd voor beschadigingen van het omliggende huidweefsel en wordt de onderkin liposuctie onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Huidweefsel en spierlaag herstellen met een halslift

De effecten van het ouder worden zijn zichtbaar als de halshuid slapper wordt. Wat ook voorkomt is dat de halshuid slapper wordt. In extreme gevallen kan dit het uitzakken van de hals tot gevolg hebben. Dit minder elastisch worden van de huid doet zich soms al op relatief jonge leeftijd voor. De slappere en gerimpelde halshuid zorgt er dan voor dat u er ouder uitziet dan u in werkelijkheid bent. U kunt dan kiezen voor een halslift. Bij de halslift herstellen we de huid en de onderliggende spierlaag. De onderkin wegwerken door middel van een liposuctie kan desgewenst met deze behandeling worden gecombineerd.

Platysmaplastiek

Een andere manier om de rimpels en plooien rond de nek te verwijderen is een platysmaplastiek. Deze methode is bedoeld voor mensen bij wie de halsspieren aan de voorkant van de hals te duidelijk zichtbaar zijn. Net als de huid kunnen ook de spieren op latere leeftijd slapper worden. Het gebied tussen het halskuiltje en de kin gaat er dan geplooid uitzien. Bij een platysmaplastiek maakt de plastisch chirurg onder aan de kin een kleine incisie. Daarna wordt de halshuid losgehaald en worden de slappe spieren met een permanente hechting weer samengevoegd tot een strak geheel. Tegelijkertijd kan de plastisch chirurg ook de onderkin wegwerken met een liposuctie, of een andere gezichtslift uitvoeren. Bij dergelijke gecombineerde ingrepen is mogelijk een volledige narcose wenselijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kliniek Veldhoven.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in facelift en halslift chirurgie
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen aan mijn slappe huid onder mijn kin?

Met een halslift kan de (zeer) slappe hals huid worden gelift. Vaak wordt deze ingreep gecombineerd met een liposuctie of een platysmaplastiek behandeling. In sommige gevallen is niet de huid verslapt maar is de stevigheid van de spieren afgenomen. Er ontstaan twee verticale plooien (verslapte spieren) van kin tot sleutelbeen. Een platysmaplastiek kan uitkomst bieden bij verslapte spieren.

Wat kan ik doen tegen de verslapte huid van mijn hals?

Naarmate we ouderen worden verliest de huid zijn stevigheid, elasticiteit en veerkracht. In veel gevallen is ook het onderliggende bindweefsel en spierweefsel verslapt. Is er enkel sprake van een slappe hals door afhangende huid onder de kin (de zogeheten kalkoenhals) dan volstaat in de meeste gevallen een halslift behandeling. Met een platysmaplastiek worden enkel de verslapte spierbanden van de hals gecorrigeerd. Is er sprake van huidoverschot en verslapte spieren dan kan een platysmaplastiek de contouren terugbrengen naar de oude positie van vroeger.

Hoe kom ik van mijn onderkin af?

Een slappe huid onder de kin, overtollig vet en/of verslapte spieren veroorzaken een onderkin of dubbele kin. Een halslift of platysmaplastiek behandeling kan een oplossing bieden.

Mag ik vóór en na de ingreep roken?

Roken heeft een negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer cliënten niet stoppen met roken. U dient minstens 2-4 weken voor de ingreep en 2 weken na de ingreep te stoppen met roken.

Kan ik direct na de ingreep eten?

Door de behandeling kunt u uw mond tijdelijk minder ver openen. Wij adviseren u gedurende 1 week uw voeding hierop aan te passen door bijvoorbeeld zacht voedsel te gebruiken. Tandenpoetsen kan enige belemmering geven.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Het is belangrijk dat u 1 tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel afhankelijk van het soort werk dat u verricht.

Hoe lang mag ik niet autorijden?

U draagt gedurende 1 week een drukmasker, wij raden aan om 1 week geen auto te rijden.

Hoe lang mag ik niet in de zon, zonnebank, sauna, zwemmen en baden?

6 weken. Warmte veroorzaakt zwelling en dat is niet gunstig voor het genezingsproces. Zwemmen en baden maakt de wondranden week, waardoor wondjes kunnen ontstaan.

Wanneer mag ik douchen en mijn haren wassen?

Een dag na de behandeling.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Gerelateerde behandelingen

Eric Auclair facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Voorhoofdslift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Platysmaplastiek
Eric Auclair Facelift Kliniek Veldhoven
Liquid Facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
MACS lift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Onderkin liposuctie
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Klassieke facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Wenkbrauwlift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Mini facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven