Gezichtscorrectie - Kliniek Veldhoven

MACS lift

Een MACS lift is een facelift techniek die zorgt voor een gladdere huid en strakkere kaaklijn. Uiteraard zet een MACS lift het verouderingsproces niet stil. Wel zult u er een stuk jonger uitzien na een MACS lift behandeling.

Strakke huid en kaaklijn

Met de jaren verliest de huid aan elasticiteit. Een vergelijkbaar effect kan optreden na gewichtsverlies. Hierdoor kunnen rimpels en plooien ontstaan, evenals het effect van een hangende huid op de wangen en onder de kaak. Een MACS lift is een chirurgische ingreep die u een gladdere huid en scherpere kaaklijn geeft, waardoor u jonger oogt. Indien ook de hals verslapt is, kan de Eric Auclair facelift uitkomst bieden.

MACS lift behandeling

MACS staat voor Minimal Access Cranial Suspension. Een MACS lift is een facelift behandeling waarbij slechts een minimale snede nodig is. Deze behandeling vindt plaats onder algehele narcose. Via de kleine snede, voor het oor tot aan de haarlijn, worden de onderliggende weefsels met een hechtdraad gelift. Na het verwijderen van de overtollige huid wordt de snede zorgvuldig gehecht.

Door huidveroudering ontstaan rimpels en plooien. Op de wangen en onder de kin gaat de huid hangen.

De plastisch chirurg maakt een kleine snede bij de stippellijn en lift de huidlagen van het aangegeven gebied.

Na een MACS lift wordt de huid gladder en de kaaklijn strakker, wat u een jongere uitstraling geeft.


Na de behandeling

Na de behandeling is uw gezicht beurs en gezwollen. Om de zwelling te beperken krijgt u meteen na de behandeling een drukverband aangemeten. Wanneer u op controle komt wordt het drukverband verwijderd, de haren gewassen en een drukverband aangemeten. Dit drukverband draagt u 2 dagen. In het begin zijn de littekens goed zichtbaar, deze vervagen geleidelijk. Na 6 weken is uw huid volledig hersteld, en mag u de littekens gaan hydrateren en masseren.


Risico’s en bijwerkingen

Tijdens het eerste consult gaan we in op de risico’s die voor u het meest van belang zijn. De huid kan tijdelijk vreemd aanvoelen en gevoelloos zijn. Er bestaat een kleine kans op nabloeding, een infectie en een verstoorde wondgenezing. In uitzonderlijke gevallen treedt littekenhypertrofie op. Zeer zelden komt uitval van sommige gelaatsspieren voor door zenuwbeschadiging, met in de meeste gevallen geleidelijk herstel. De risico’s zijn significant lager bij mensen die niet roken of daar tijdelijk mee stoppen.

Vraag nu een consult aan

Is een MACS lift voor u de beste oplossing? Tijdens het persoonlijk consult bespreekt u uw motivaties met een plastisch chirurg. Na een kort onderzoek adviseert de plastisch chirurg u over de mogelijkheden. Vervolgens wordt de procedure uitgelegd en krijgt u een prijsindicatie. Het consult is geheel informatief: u zit nergens aan vast. Vraag een afspraak aan met het formulier rechtsboven. Voor een prijsoverzicht zie facelift kosten.

 

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in oorchirurgie
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Veelgestelde vragen

Zijn de littekens van een MACS-lift zichtbaar?

De incisies worden gelegd aan de rand van de haargrens in de slaapstreek, gedeeltelijk voor het oor tot aan de voorzijde van de oorlel. Het litteken wordt vlak langs de haargrens gemaakt, zodat het litteken in de haargrens wegvalt.

Mag ik vóór en na de ingreep roken?

Roken heeft een negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer cliënten niet stoppen met roken. U dient 2-4 weken voor en 2 weken na de MACS-lift te stoppen met roken.

Mijn kaaklijn strakker laten maken door middel van een facelift, kan dat?

Door een slappe kaaklijn ontstaan hamsterwangen. De verslapte huid en de hamsterwangen kunnen middels een kleine facelift zoals de S-lift/mini-lift of MACS-lift gelift worden.

Kan de plastisch chirurg de wangen liften?

De MACS-lift brengt uitgezakte wangen weer naar de positie van een aantal jaren geleden. De MACS-lift is aangewezen bij het ontstaan van wangzakjes. Naast het liften van de wangen wordt bij de MACS-lift ook een kaaklijn correctie uitgevoerd en het bovenste deel van de hals gelift. Als alle zones verslapt zijn, kunnen de gebieden niet afzonderlijk worden behandeld. Dit zou een onnatuurlijk resultaat geven.

Een strakkere kaaklijn door een operatie, waar moet ik rekening mee houden?

Een MACS-lift geeft een langduriger effect door het onderhuids bind- en huidweefsel te liften dan wanneer enkel de huid wordt gelift zoals bij de minilift. Na de behandeling verschilt van persoon tot persoon de hoeveelheid wondvocht of bloeduitstortingen onder de huid, waardoor het gelaat er in sommige gevallen veel eerder weer normaal uitziet. Gemiddeld neemt men een periode van 6 weken.

Hoe krijg je een strakker gezicht?

Wanneer u een vermoeid gezicht heeft door verslapping van bind- en huidweefsel kunt u door een MACS-lift een strakker gezicht krijgen. Door het bindweefsel en de huid te liften, kunt u er weer fris en uitgerust uitzien.

Hoe krijg je een strakke kaaklijn?

Crèmes bevatten niet de bestandsdelen om een kaaklijn strakker te maken en kan de huid ook niet liften. Door middel van een MACS-lift kunnen de huid en spieren wel gelift worden en kunt u een strakke kaaklijn krijgen.

Wat is het verschil tussen een klassieke facelift, MACS-lift en mini facelift?

Een klassieke facelift is geschikt voor mensen met een sterke veroudering van het gelaat. Hierbij kunt u denken aan een verslapte kaaklijn en hals een diepe neus-lippenplooi, naar beneden gezakte wangen leunend op de neus-wangplooien. Bij een klassieke facelift wordt het hele gelaat behandeld van haargrens tot en met de hals.

Een MACS-lift is aangewezen bij het liften van de kaaklijn die niet meer strak loopt van kaakhoek naar kin (hamsterwangen). Tevens zorgt het voor het liften van de wangen die leunen op de neus-wangplooien en een strakkere mondbodem, het gedeelte onder de kin. Bij een MACS-lift worden de wangen, de kaaklijn en het bovenste gedeelte van de hals gelift.

Bij de minilift of S-lift wordt enkel het huidweefsel gelift in tegenstelling tot de MACS-lift en de klassieke facelift, waarbij ook het onderhuids bindweefsel wordt gelift. De minilift/s-lift is geschikt voor mensen met een zeer milde of matige huidveroudering.

Kan ik direct na de ingreep eten?

Door de behandeling kunt u uw mond tijdelijk minder ver openen. Wij adviseren u gedurende 1 week uw voeding hierop aan te passen door bijvoorbeeld zacht voedsel te gebruiken. Tandenpoetsen kan enige belemmering geven.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Het is belangrijk dat u 1 tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel afhankelijk van het soort werk dat u verricht.

Hoe lang mag ik niet in de zon, zonnebank, sauna, zwemmen en baden?

6 weken. Warmte veroorzaakt zwelling en dat is niet gunstig voor het genezingsproces. Zwemmen en baden maakt de wondranden week, waardoor wondjes kunnen ontstaan. Verder is het belangrijk de littekens goed te beschermen tegen UV / zonlicht doormiddel van een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor.

Wanneer mag ik douchen en mijn haren wassen?

Een dag na de behandeling worden uw haren gewassen in de kliniek tijdens de eerste controle. De dagen hierna mag u douchen en zelf de haren wassen.

Wanneer mag ik mijn haren kleuren?

Na 6 weken.

Uw plastisch chirurg

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
Chantal
"100% tevreden"
MACS lift laten uitvoeren, was onder plaatselijke verdoving, maar heb er weinig of niets van gevoeld. na 2 dagen mocht het "vervelende" drukverband verwijderd worden en kon ik al een glimp opvangen van het behaalde resultaat. De eerste dag zag het er wat asymetrisch uit maar dat was na een week al verdwenen. Het oogt heel natuurlijk en is niet te strak, daar was ik een beetje bang voor.Na een week werden de draadjes verwijdert en ik schrok even toen ze me een foto van de littekens toonden. Het was erg rood en gezwollen. Nu ...6 weken later zie je ze nauwelijks nog .het herstel was zeer snel en vrijwel pijnloos. Ik heb nog steeds gevoelige slapen maar ik vermoed dat dit nog wel enkele maanden zal aanslepen. Na 6 maanden is er nog een controle, hopelijk is het tegen die tijd volledig verdwenen. Ik ben zeer tevreden en zou het onmiddelijk overdoen, en zeker in dezelfde kliniiek. De afspraken waren correct en ik heb nooit langer dan 10 minuten moeten wachten,dus eigenlijk niets dan lof.
Anoniem
"Ik ben nu tevreden en de service was uitstekend!"
Ik ben zeer goed behandeld door de chirurg en het personeel. Deze kliniek verdient zeker aanbeveling. Je krijgt ook echt vertrouwen in dat alles goed gaat. Ook rustige, ontspannen en vriendelijke sfeer.Helaas is de behandeling voor mij niet naar wens verlopen betreffende het resultaat. Ergernis van mijn hamsterwangen had ik nog steeds. Dit terwijl ik ervan overtuigd was. Wat de chirurg mijn in de spiegel liet zien, zou ik een strakke kaaklijn krijgen zonder hamsterwangen. Dit was helaas niet het geval. Inmiddels heeft er een correctie plaatsgevonden. Ik ben tevreden met het resultaat en de service was uitstekend!

Gerelateerde behandelingen

Liquid Facelift
Eric Auclair facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Voorhoofdslift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Platysmaplastiek
Eric Auclair Facelift Kliniek Veldhoven
Onderkin liposuctie
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Klassieke facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Wenkbrauwlift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Mini facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven