Gezichtscorrectie - Kliniek Veldhoven

Mini facelift

Een mini facelift, ook wel S lift genaamd, is een alternatief voor de klassieke facelift. Hiermee behandelen we enkel de verslapte huid op de wangen en onder kaaklijn. De minilift levert u een jongere uitstraling op. Slechts 5% van de facelift behandelingen omvat een mini facelift, waarbij de meerderheid van de gevallen zich voordoet rond de leeftijd van 40 jaar.

Wangen en neusplooien liften

Met een mini facelift behandelen we verslapte huid op de wangen en onder de kaaklijn. In vergelijking met de klassieke facelift is deze methode een stuk minder ingrijpend. U herstelt dan ook een stuk sneller. Daartegenover staat dat een minilift effect heeft op een kleiner deel van het gezicht. Tevens biedt de plastisch chirurg u de keuze om de minilift onder plaatselijke verdoving uit te laten voeren of onder het comfort van algehele narcose. Na de behandeling zullen kenmerken van veroudering zoals zogenaamde hamsterwangen verdwenen zijn.

S lift techniek

Voor de mini facelift gebruikt de plastisch chirurg de S lift techniek. Aan beide zijden van het gezicht, voor het oor, wordt een smal reepje huid verwijderd in de vorm van een S. Daarna hecht de plastisch chirurg de huid en de daaronder liggende weefsellaag zorgvuldig. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Mini facelift Mini facelift 


Na de behandeling

Rond de behandelde gebieden kunnen geringe zwellingen en blauwheid ontstaan. Om dit zoveel mogelijk te beperken, draagt u na de behandeling 1 week een elastische band. Het volledige herstelproces duurt zo’n 4 weken. Hierna is het definitieve resultaat zichtbaar. Na een week komt u voor controle naar onze kliniek. Tijdens dit bezoek worden de zichtbare hechtingen verwijderd. De onzichtbare hechtingen lossen vanzelf op. Door de operatie kunnen kleine zwellingen en blauwe plekken ontstaan. Deze verdwijnen vanzelf.

Vraag nu een consult aan

Bij sommige personen kan een mini facelift een groot verschil maken – en dat op relatief eenvoudige wijze. Is het ook voor u een goede mogelijkheid? Vraag een persoonlijk consult aan met een plastisch chirurg. U krijgt advies en desgewenst een prijsindicatie (zie ook facelift kosten). Gebruik het formulier rechtsboven om een afspraak aan te vragen.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in facelift en halslift chirurgie
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Hoge kwaliteit van zorg

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een klassieke facelift, MACS-lift en mini facelift?

Een klassieke facelift is geschikt voor mensen met een sterke veroudering van het gelaat. Hierbij kunt u denken aan een verslapte kaaklijn en hals een diepe neus-lippenplooi, naar beneden gezakte wangen leunend op de neus-wangplooien. Bij een klassieke facelift wordt het hele gelaat behandeld van haargrens tot en met de hals.

Een MACS-lift is aangewezen bij het liften van de kaaklijn die niet meer strak loopt van kaakhoek naar kin (hamsterwangen). Tevens zorgt het voor het liften van de wangen die leunen op de neus-wangplooien en een strakkere mondbodem, het gedeelte onder de kin. Bij een MACS-lift worden de wangen, de kaaklijn en het bovenste gedeelte van de hals gelift.

Bij de minilift of S-lift wordt enkel het huidweefsel gelift in tegenstelling tot de MACS-lift en de klassieke facelift, waarbij ook het onderhuids bindweefsel wordt gelift. De minilift/s-lift is geschikt voor mensen met een zeer milde of matige huidveroudering.

Wat kost een mini facelift?

Kijk op de website voor een prijsoverzicht.

Mijn kaaklijn strakker laten maken door middel van een facelift, kan dat?

Door een slappe kaaklijn ontstaan hamsterwangen. De verslapte huid en de hamsterwangen kunnen middels een kleine facelift zoals de S-lift/mini-lift of MACS-lift gelift worden.

Kan ik direct na de ingreep eten?

Door de behandeling kunt u uw mond tijdelijk minder ver openen. Wij adviseren u gedurende 1 week uw voeding hierop aan te passen door bijvoorbeeld zacht voedsel te gebruiken. Tandenpoetsen kan enige belemmering geven.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Het is belangrijk dat u 1 tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel afhankelijk van het soort werk dat u verricht.

Hoe lang mag ik niet autorijden?

U draagt gedurende 1 week een drukmasker, wij raden aan om 1 week geen auto te rijden.

Mag ik vóór en na de ingreep roken?

Roken heeft een negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer cliënten niet stoppen met roken. U dient minstens 2-4 weken voor de ingreep en 2 weken na de ingreep te stoppen met roken.

Hoe lang mag ik niet in de zon, zonnebank, sauna, zwemmen en baden?

6 weken. Warmte veroorzaakt zwelling en dat is niet gunstig voor het genezingsproces. Zwemmen en baden maakt de wondranden week, waardoor wondjes kunnen ontstaan.

Wanneer mag ik douchen en mijn haren wassen?

Een dag na de behandeling.

Wanneer mag ik mijn haren kleuren?

Na 6 weken.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Eric Auclair facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Voorhoofdslift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Platysmaplastiek
Eric Auclair Facelift Kliniek Veldhoven
Liquid Facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
MACS lift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Onderkin liposuctie
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Klassieke facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Wenkbrauwlift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven