Figuurcorrectie buikwandcorrectie - Kliniek Veldhoven

Buikwandcorrectie

Bij vrijwel iedereen verandert de buikwand in de loop der jaren. Door veroudering verliezen de huid en de buikwandspieren hun elasticiteit. Zelfs wie altijd slank is geweest, kan op den duur last krijgen van een slappe of afhangende buik. Als u zwanger bent geweest of flink bent afgevallen is dat effect nog groter. Soms ontstaat er dan een vetschort, waarbij de uitgerekte huid en het onderhuidse vetweefsel als een soort schort aan de onderbuik hangen

Buikwandcorrectie Buikwancdcorrectie

 

Buikwandcorrectie

Een slappe buik is niet alleen minder fraai; het kan ook klachten opleveren. Veel mensen krijgen last van schaamte. Terwijl de een herhaaldelijk de vraag krijgt of ze zwanger is, slaagt een ander er niet in om passende kleding te vinden. Ook medische klachten komen voor. Een vetschort kan samengaan met een verkeerde houding, waardoor rugklachten ontstaan. Soms zorgen de plooien onder het huidoverschot ook voor huidirritaties of smetten.

Naast liposuctie kan ook de overtollige huid worden verwijderd en dienen de uitgerekte buikspieren soms opnieuw te worden aangespannen. In dat geval kan een buikwandcorrectie de aangewezen oplossing zijn. Kliniek Veldhoven biedt de volgende behandelingen aan:

 • Mini buikwandcorrectie (eventueel met liposuctie)
 • Buikwandcorrectie (eventueel met liposuctie)
 • Fleur de lis buikwandcorrectie (eventueel met liposuctie)

Op dit moment voeren wij de Fleur de lis buikwandcorrectie niet uit.

 


De mini buikcorrectie

Heeft u alleen beneden de navel last van huidoverschot? Dan kunt u misschien volstaan met een mini-buikwandcorrectie. Bij deze figuurcorrectie maakt de plastisch chirurg een dwarse insnede in de onderbuik onder de bikinilijn. De huid wordt losgemaakt van de buikwand tot aan de navel. Vervolgens wordt de overtollige huid verwijderd en de huid onder de navel weer strak aangespannen door middel van een hechting. In tegenstelling tot een totale buikwandplastiek wordt de navel bij deze ingreep niet verplaatst.

De minibuikwandcorrectie, ook wel mini abdominoplastiek genoemd, vindt plaats onder algehele narcose. De operatie is minder ingrijpend dan een totale buikwandcorrectie en laat ook minder littekens na doordat er geen litteken rondom de navel komt. Heeft u ook overtollig vetweefsel, dan kan de mini abdominoplastiek worden uitgevoerd in combinatie met liposculptuur.

De buikcorrectie

Is de buikwand in zijn geheel verslapt? Niet alleen beneden de navel, maar ook de spieren daarboven? Dan bent u wellicht gebaat bij een totale buikwandcorrectie. Het verschil met een mini abdominoplastiek is dat deze operatie zich niet beperkt tot het gebied beneden de navel, maar plaatsvindt rond de navel. Deze ingreep heeft als voordeel dat er relatief meer vet en huidoverschot verwijderd kan worden. Het nadeel is wel dat u er grotere littekens aan overhoudt.

Een volledige buikwandcorrectie laat twee littekens achter: één rondom de navel en een horizontaal litteken van heup tot heup. Deze littekens zullen zeker in de eerste maanden na de operatie nog duidelijk zichtbaar zijn, maar in de loop der jaren iets vervagen. Doordat de snede meestal beneden de bikinigrens gemaakt wordt, blijft het horizontale litteken op het strand veelal onzichtbaar. Het litteken rond de navel blijft zichtbaar.

Hoe gaat de operatie in zijn werk?
Voorafgaand aan de ingreep wordt u volledig onder narcose gebracht. De plastisch chirurg maakt vervolgens een licht gebogen snede boven de schaamheuvel, waarna de huid tot aan de ribbenboog wordt losgemaakt van de buikwand. Ook de navel wordt losgemaakt van de buikhuid, maar blijft vastzitten aan de onderliggende spierlaag. Als het nodig is spant de plastisch chirurg de rechte buikspieren onder de navel aan. Nadat de spieren bij elkaar zijn gebracht wordt het overtollige huid verwijderd. Heeft u gekozen voor een buikwandcorrectie met liposuctie, dan wordt ook het overtollige vetweefsel verwijderd. Vervolgens wordt de wond gehecht en wordt de navel opnieuw ingehecht in de strak getrokken buikhuid. Bij een totale buikwandcorrectie verblijft u één nacht in de kliniek.

Een buikwandplastiek: wat moet u weten?

Een buikwandplastiek ofwel een buikwandcorrectie kan een goede oplossing zijn bij plaatselijk huidoverschot en vetophopingen. Toch is het in sommige gevallen beter om nog even met de behandeling te wachten. In de volgende gevallen is een behandeling (nog) niet aan te raden:

Uw BMI bedraagt 32 of meer.
Hoewel een figuurcorrectie u een beduidend plattere buik kan geven, is het geen oplossing tegen overgewicht. Overgewicht vergroot de kans op complicaties en kan een nadelige invloed hebben op het eindresultaat van de ingreep. Overweegt u toch een buikwandplastiek? In dat geval zult u het advies krijgen om eerst wat af te vallen voordat u de operatie ondergaat. Het resultaat zal daarna aanzienlijk beter zijn.

U heeft een zwangerschapswens.
Vrouwen met een kinderwens kunnen beter nog even wachten met de ingreep. Doordat de spieren en de buikhuid tijdens een zwangerschap worden uitgerekt, kan het resultaat van de ingreep verloren gaan. Kies daarom voor een buikwandcorrectie na een zwangerschap.

buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie/buikcorrectie

mini buikwandcorrectie

Mini buikwandcorrectie/mini buikcorrectie

Fleur de lis buikcorrectie

Op dit moment voeren wij deze behandeling niet uit.

Als de gehele buikwand – de spieren en huid boven de navel – en de flanken verslapt zijn dan is de operatietechniek fleur de lis het meest passend. Het overtollig weefsel wordt van boven naar beneden getrokken en vanuit de flanken naar het midden.

Een kanttekening van deze methode is dat u er zichtbare littekens aan overhoudt. De littekens lopen van heup tot heup én verticaal van de schaamheuvel tot aan de ribbenboog, waarbij het litteken rond de navel gaat. Het volledige litteken heeft de vorm van een anker. De littekens zullen altijd zichtbaar blijven, maar vervagen in de loop van de tijd.

Hoe gaat de operatie in zijn werk?
Bij deze buikwandcorrectie maakt de plastisch chirurg de huid van de schaamheuvel tot aan de ribbenboog los. De navel wordt rondom los gemaakt van de huid maar blijft aan de onderliggende spierlaag vastzitten, zodat deze op zijn plaats blijft. Indien nodig trekt de plastisch chirurg de rechte buikspieren onder de navel weer strak en wordt het overtollig weefsel verwijderd. Daarna wordt de huid strakgetrokken en maakt de plastisch chirurg een gaatje om de navel weer naar buiten te laten komen. Daar wordt de navel vervolgens gehecht. De operatie duurt ongeveer twee uur. Indien er sprake is van een fleur de lis in combinatie met liposuctie maakt de plastisch chirurg ook kleine incisies voor het inbrengen van de canules. Het te behandelen gebied wordt met een verdovende vloeistof geïnjecteerd, waardoor de vetcellen opzwellen. Met een buisje, canule genoemd, zuigt de plastisch chirurg de vetcellen vervolgens op.

Buikwandcorrectie

Fleur de lis buikwandcorrectie

 


Na de ingreep

Na de ingreep kunt u tijdelijk wat suf en misselijk zijn. Het behandelde gebied kan een trekkende pijn geven en zeker na een liposculptuur kan het wat beurs aanvoelen. Ook hoesten, lachen, niezen en persen kunnen voor tijdelijk ongemak zorgen. Houd er rekening mee dat u de eerste vier weken na de behandeling niet mag fietsen of autorijden. Vergeet dus niet om te zorgen voor iemand die u kan komen ophalen van de kliniek. Houd gedurende de eerste vier weken na de behandeling de wond buiten het bereik van direct zonlicht of de zonnebank. Tot zes weken na de behandeling dient u ook de volgende activiteiten te vermijden:

 • Zwaar en fysiek inspannend werk
 • Sport en/of lichamelijke inspanningen
 • Op uw buik liggen
 • Een bad nemen of een bezoek aan de sauna

Nadat u geopereerd bent zal er een absorberend verband en tijdelijk een buikband rond uw buik worden aangebracht. Zeker tijdens de eerste dagen zal het behandelde gebied gevoelig zijn en misschien zelfs wat blauw zien. Douchen mag een dag na de operatie. Wees voorzichtig en douche liever niet te lang en te warm. Door het litteken tijdens het douchen en afdrogen zoveel mogelijk te ontzien, voorkomt u pijnklachten. Richt de douchestraal liever niet direct op het behandelde gebied.

Na de operatie moet u zes weken lang drukkleding dragen. Drukkleding voorkomt zwellingen en helpt de wond zo mooi mogelijk te genezen. Het kan gebeuren dat u na de operatie wakker wordt met drains. Dit zijn twee dunne slangetjes die bedoeld zijn om het wondvocht af te voeren. Heeft u last van pijnklachten, dan kunt u na de operatie pijnstillers gebruiken. Het is belangrijk om de eerste 2 weken na uw behandeling géén lichamelijke inspanning te verrichten. Die tijd heeft uw lichaam nodig om te herstellen. Na de eerste twee weken kunt u geleidelijk uw gebruikelijke bezigheden weer oppakken.


Kosten buikwandcorrectie en consult

Overweegt u een buikwandcorrectie met of zonder liposuctie? Maak dan een afspraak voor een consult. Voorafgaand aan het maken van een consultafspraak kunnen we u vragen om eerst foto’s van het te behandelen gebied op te sturen, zodat u weet of een behandeling mogelijk is zonder onnodig verlies van uw (reis)tijd. Tijdens het consult kijkt de plastisch chirurg samen met u wat het beste voor u is. Bij welk type figuurcorrectie bent u gebaat? Zijn er gezondheidsrisico’s aan de ingreep verbonden? Om deze vragen te kunnen beantwoorden zal de plastisch chirurg u vragen naar uw gezondheid, uw eventuele medicijngebruik en uw medische achtergrond.

Verder zal de plastisch chirurg ook vragen naar uw wensen. Wilt u alleen een buikwandcorrectie of is er ook liposuctie nodig? Hij of zij zal u duidelijkheid geven over het resultaat dat u kunt verwachten. De specialist zal u uitgebreid adviseren omtrent de voor- en nazorg en controles. Tijdens het consult krijgt u ook een duidelijke prijsopgave. De kosten voor een buikwandcorrectie zijn afhankelijk van het soort behandeling. Voor een prijsoverzicht zie kosten buikwandcorrectie.

Meer weten?
Heeft u interesse in een buikcorrectie? Aarzel niet en maak een afspraak voor een vrijblijvend consult met Kliniek Veldhoven. Onze deskundige plastisch chirurgen vertellen u graag alles over uw mogelijkheden.

Laat u informeren

Interesse is een buikwandcorrectie? U bent van harte welkom voor een persoonlijk consult. Hierin kunt u de behandeling bespreken met een plastisch chirurg. Dit informatieve gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit dus nergens aan vast. U vraagt een consult aan met het formulier rechtsboven. Voor een prijsoverzicht zie kosten buikwandcorrectie.

 

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Werkt volgens de laatste technieken
 • Plastisch chirurg gespecialiseerd in buikwandcorrecties
 • Hoge kwaliteit van zorg
 • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Mommy makeover
Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven
Figuurcorrectie
Liposuctie Kliniek Veldhoven
Mini buikwandcorrectie
Mini Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven
Dijbeenlift
Dijbeenlift Kliniek Veldhoven
Liposuctie
Liposuctie Kliniek Veldhoven
Lymfedrainage
Lymfedrainage Kliniek Veldhoven