Figuurcorrectie buikwandcorrectie - Kliniek Veldhoven

Buikcorrectie

De belangrijkste redenen om een buikcorrectie uit te laten voeren is een hangende buik als gevolg van een bevalling of groot gewichtsverlies. Na een bevalling of gewichtsverlies ontstaat er namelijk een huidoverschot dat zonder medische behandeling niet verdwijnt. Indien nodig wordt er tijdens de behandeling ook vet verwijderd en eventueel de rechte buikspieren aangespannen. Er zijn grofweg vier verschillende ingrepen mogelijk om uw buik te corrigeren. Eerst wordt er een keuze gemaakt tussen een buikcorrectie (ook wel buikwandcorrectie genoemd) of mini buikcorrectie. In het eerste geval wordt er een huidoverschot tussen de navel en de schaamstreek verwijderd. De navel wordt vaak verplaatst en de rechte buikspieren worden aangespannen. In het tweede geval blijft de navel op zijn plek en wordt alleen de onderste helft van de onderbuik behandeld. Beide methoden zijn al dan niet te combineren met liposculptuur.

 

Buikcorrectie

Buikcorrectie

 

Mini buikcorrectie

Mini buikcorrectie

Buikwandcorrectie na gewichtsverlies

Een buikwandcorrectie is vaak de meest effectieve behandeling om huidoverschot te verwijderen na een groot gewichtsverlies. Omdat de huid lange tijd is opgerekt door het overgewicht heeft deze zijn elasticiteit verloren. Na het verliezen van gewicht is de kans daarom groot dat u last krijgt van een slappe buik. Deze overtollige huid, die vaak onder de navel hangt, wordt in de volksmond ook wel vetschort genoemd.

Een vetschort verwijderen kan met behulp van een buikwandcorrectie en eventueel een aanvullende liposuctie om ook plaatselijk vetophopingen te verwijderen. De behandeling vindt plaats onder algehele narcose. Na de operatie wordt u circa 2 nachten opgenomen zodat volledige bedrust wordt gegarandeerd. Daarnaast bent u verzekerd van de nodige nazorg op de eerste dag na de ingreep. Gedurende de eerste dagen na de behandeling zult u een trekkende pijn voelen rondom het wondgebied. Ook lachen, persen en hoesten kan in de eerste periode na de behandeling nog pijnlijk zijn.

Buikcorrectie na de zwangerschap

De hersteltijd na een zwangerschap verschilt enorm van vrouw tot vrouw. De ene vrouw lukt het met sport en beweging snel weer een strakke buik krijgen, terwijl de andere vrouw last heeft van uitgerekte buikspieren en/of een verslapte huid dat niet met trainen te verhelpen is. Vooral vrouwen die eerder zwanger zijn geweest, relatief klein zijn of een grote baby ter wereld hebben gebracht zijn gevoelig voor een afhangende buik na de zwangerschap. Met name wanneer er sprake is van rectus diastase, is een buikcorrectie een goede oplossing. In dit geval is het weefsel dat de buikspieren aan de linker-en rechterkant verbindt door uitrekking verzwakt.

Een algehele buikcorrectie is dan niet alleen gericht op huid en vet verwijderen, maar ook op het straktrekken van de buikspieren onder de navel. De navel wordt vrijwel altijd verplaatst voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. U houdt een horizontaal litteken over aan de behandeling. De hechting wordt echter altijd onder de bikinilijn geplaatst. Doorgaans duurt het 12 tot 18 maanden voordat het litteken volledig gerijpt is en zijn definitieve vorm krijgt.

Figuurcorrectie met behulp van liposculptuur

Sommige mensen hebben de behoefte om een figuurcorrectie uit te laten voeren na een zwangerschap of gewichtsverlies. Uw buik corrigeren door ook lokale vetophopingen te verwijderen, zorgt ervoor dat de contouren van uw lichaam worden verbeterd. De vetophopingen kunnen namelijk leiden tot een asymmetrische lichaamscontour. Tijdens de behandeling wordt het overtollige vet verwijderd dat u niet meer met een dieet of meer beweging kwijt kunt raken. De plastisch chirurgen van Kliniek Veldhoven voeren liposculptuur uit om deze hardnekkige vetophopingen te verwijderen. Hierbij wordt er eerst een verdovende vloeistof geïnjecteerd waardoor de vetcellen opzwellen. Daarna worden de vetcellen opgezogen met een canule.

Mini buikwandcorrectie

Een mini buikwandcorrectie is een lichtere ingreep waarbij alleen het onderste deel van de buikhuid wordt verwijderd. De navel wordt niet verplaatst en de buikspieren worden in principe niet aangespannen. Het is wel mogelijk om deze behandeling te combineren met liposuctie om vetophopingen te verwijderen. De voordelen van een mini buikcorrectie is dat u op dezelfde dag weer naar huis kunt en dat u sneller bent hersteld van de ingreep.

Nazorg na een buikwandcorrectie of mini buikcorrectie

Na een figuurcorrectie heeft u ongeveer zes weken nodig om te herstellen. Bij een volledige buikcorrectie en een mini buikwandcorrectie met liposuctie is het nodig om gedurende zes weken gebruik te maken van drukkleding. Doordat het lichaam moet herstellen, geeft drukkleding steun aan het behandelde gebied totdat het voldoende is genezen. Daarnaast wordt er soms een drain gebruikt om het wondvocht af te voeren. Deze drains zullen na de behandeling blijven zitten totdat er weinig tot geen wondvocht meer geproduceerd wordt. Om een snelle genezing te bevorderen en complicaties te voorkomen is het noodzakelijk dat u in de eerste vier weken niet fietst of auto rijdt. Ook mag u in de eerste zes weken geen zware werkzaamheden verrichten of sporten. Uw behandelend arts zal u na afloop van de behandeling een uitgebreide instructie meegeven zodat u exact weet hoe u aan uw herstel kunt bijdragen.

Buikcorrectie laten uitvoeren bij Kliniek Veldhoven

Kliniek Veldhoven is gespecialiseerd in het uitvoeren van buikcorrecties en andere cosmetische ingrepen. Wij beschikken over een vast team van ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen die lid zijn van de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie. Daarnaast zijn wij in het bezit van het ZKN-keurmerk waardoor wij u medische zorg van de hoogste kwaliteit kunnen bieden. De kwaliteit van onze kliniek wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijk specialisten van KIWA. Omdat wij veiligheid, kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel hebben staan, nemen wij altijd de tijd voor een persoonlijk consult. Tijdens het oriënterende gesprek worden de risico’s van de ingreep ingeschat en proberen wij een realistisch beeld van het resultaat te geven. Wilt u uw buik corrigeren nadat u bent bevallen of afgevallen? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven voor een oriënterend gesprek. Zie ook buikcorrectie kosten voor een prijsoverzicht.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in buikwandcorrecties
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk