Figuurcorrectie buikwandcorrectie - Kliniek Veldhoven

Laat u informeren

Mini buikcorrectie

Een zwangerschap, gewichtsverlies en veroudering kunnen ertoe leiden dat de onderbuik slap wordt. Als de buikhuid door zwangerschap of overgewicht is uitgerekt, kan er ook striae ontstaan na de bevalling of gewichtsverlies. Een slappe buik en striae kunnen voor veel onzekerheid zorgen. Vaak is het niet alleen het uiterlijk dat uw dagelijkse leven in de weg zit, maar een hangende onderbuik kan u ook fysiek belemmeren. Als er ook sprake is van plaatselijke vetophopingen, kan de buikcorrectie gecombineerd worden met liposuctie. Het resultaat is een strakkere buik en een verbetering van uw lichaamscontouren. Bij Kliniek Veldhoven staat een ervaren plastisch chirurg voor u klaar die uw buik strakker maakt met behulp van een mini buikcorrectie. De behandeling duurt slechts een paar uur en u kunt op dezelfde dag weer naar huis. Doorgaans bent u na zes weken weer voldoende hersteld om uw dagelijkse routine weer op te pakken.

 

Buikcorrectie

Buikcorrectie

 

Mini buikcorrectie

Mini buikcorrectie

Buik strakker laten maken na de bevalling of gewichtsverlies

Tijdens een mini buikcorrectie zal een plastisch chirurg uw buik strak trekken door de overtollige huid te verwijderen. Wanneer u veel last heeft van striae, dan zullen ook deze samen met de overtollige huid zoveel mogelijk verwijderd worden. In sommige gevallen hebben de buikspieren te lijden gehad door het overgewicht of de zwangerschap. In dat geval is er meestal een algehele buikwandcorrectie nodig waarbij ook de rechte buikspieren worden aangespannen. Bij een mini buikcorrectie blijft de navel in principe zijn oude plek behouden en wordt alleen het gebied onder de navel aangepakt. De snede wordt tijdens de ingreep onder de bikinilijn gemaakt zodat het litteken zoveel mogelijk verborgen blijft. De behandeling wordt tijdens een algehele narcose uitgevoerd en neemt een paar uur in beslag. U kunt op dezelfde dag weer naar huis om te herstellen.

Figuurcorrectie met liposculptuur

Een buikwandcorrectie is een passende oplossing om de ongemakken van een afhangende buik te behandelen. Na de ingreep heeft u namelijk geen last meer van de overtollige huid, kunt u zich weer vrijelijk bewegen en voelt u zich weer zekerder over uw lichaam. Met name wanneer u ook last heeft van plaatselijke vetophopingen is het raadzaam om de buikwandcorrectie te combineren met liposuctie ofwel liposculptuur. Dat betekent dat er naast overtollige huid ook overtollig vet wordt verwijderd. Bij liposculptuur wordt er eerst een verdovend middel onder de huid gespoten. Hierdoor zwellen de vetcellen op waardoor ze eenvoudig via een canule kunnen worden weggezogen. De figuurcorrectie heeft als resultaat dat uw lichaamscontouren worden verbeterd.

Wie komt in aanmerking voor een buikcorrectie?

Een mini buikwandcorrectie is over het algemeen geschikt voor vrouwen die een bevalling achter de rug hebben en mensen die in een korte periode veel gewicht hebben verloren. Daarnaast is de behandeling ook geschikt voor mensen die door veroudering een overmatig huidoverschot rondom de buik ontwikkeld hebben. Vrouwen die van plan zijn om in de toekomst opnieuw zwanger te worden, kunnen de behandeling het beste uitstellen tot na de bevalling. Bij groot gewichtsverlies is het van belang om te realiseren dat de behandeling niet bedoeld is om extra gewicht te verliezen. Voorafgaand aan de behandeling dient u een BMI onder de 32 te hebben en bij voorkeur op uw streefgewicht te zitten.

Is de behandeling pijnlijk en houd ik er littekens aan over?

Een mini buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele narcose. De eerste paar dagen na de ingreep zult u een trekkende pijn voelen op de plaats waar de overtollige huid is verwijderd. Daarnaast is het mogelijk dat u pijn ervaart tijdens het hoesten en lachen. Verder is het heel normaal dat er zichtbare blauwe plekken en bloeduitstortingen ontstaan. Deze verdwijnen meestal in de eerste paar weken. Het litteken bestaat uit een horizontale lijn onder de bikinilijn. Wanneer u dus een broek, slip of bikini draagt, blijft het litteken buiten het zicht. In de eerste maanden heeft het litteken een rode kleur en na drie maanden zal het litteken steeds lichter van kleur worden. Het kan wel 18 maanden duren voordat het litteken optimaal vervaagd is en zijn definitieve kleur krijgt.

Hoe lang duurt het genezingsproces?

Hoe lang het duurt voordat u volledig bent genezen, hangt af van factoren zoals leeftijd en uw conditie. Om het genezingsproces zo spoedig mogelijk te laten verlopen is het van belang om in de eerste zes weken na de behandeling zoveel mogelijk rust te houden. In de eerste vier weken dient u direct contact met UV-straling te vermijden en mag u niet fietsen of autorijden. Verder mag u in de eerste zes weken na de behandeling geen zware inspanningen verrichten, niet sporten, niet op uw buik liggen, geen bad nemen en niet naar de sauna.

U kunt zich vanaf een dag na de ingreep wel douchen, maar vermijd daarbij een te lange en warme douchebeurt. Voorkom ook dat u de waterstraal direct op het wondgebied richt, omdat dit pijn kan veroorzaken. Vanaf zes weken zijn de blauwe plekken vaak verdwenen en is het litteken voldoende hersteld. Het eindresultaat wordt zichtbaar en u kunt uw dagelijkse routine weer volledig oppakken.

Mini buikcorrectie bij Kliniek Veldhoven

Bij Kliniek Veldhoven kunt u terecht voor een figuurcorrectie na een bevalling, na groot gewichtsverlies of om een huidoverschot door veroudering te corrigeren. Op het moment dat u overweegt om een mini buikcorrectie te laten uitvoeren, kunt u een consult aanvragen zonder verdere verplichtingen. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt u geïnformeerd over wat de behandeling inhoudt en wat de buikcorrectie kosten zijn in uw specifieke geval. De plastisch chirurg is gespecialiseerd in buikwandcorrecties en is aangesloten bij de NVPC. Dat betekent dat u kunt rekenen op een professionele medische behandeling die op een verantwoorde en veilige manier wordt uitgevoerd. Zo worden behandelingen alleen uitgevoerd als er geen sprake is van risico verhogende factoren. Neem voor meer informatie over onze mini buikwandcorrectie gerust contact op via 040-295 42 43, info@kliniekveldhoven.nl of het contactformulier op de website.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in buikwandcorrecties
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk