Figuurcorrectie buikwandcorrectie - Kliniek Veldhoven

Mini buikwandcorrectie

Heeft u in korte tijd gewicht verloren of bent u recentelijk bevallen? Dan bestaat de kans dat u hier een afhangende buik aan overgehouden heeft. Een huidoverschot of vetophoping onder de navel kan een vervelende impact hebben op uw dagelijks leven. Naast het esthetische aspect kan een afhangende buik u namelijk behoorlijk in de weg zitten. Een mini buikwandcorrectie kan in dat geval uw levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren. De plastisch chirurg verwijdert tijdens de ingreep de overtollige huid en eventueel plaatselijke vetophopingen. De behandeling neemt een paar uur in beslag en u kunt dezelfde dag weer naar huis. Na de ingreep dient u een herstelperiode van ongeveer 6 weken in acht te nemen.

 

 

Slappe buik na de bevalling

Na een bevalling heeft het lichaam tijd nodig om volledig te herstellen. Sommige vrouwen zijn na een maand alweer de oude qua lichaam en bij andere vrouwen duurt het herstel langer dan een jaar. Eén van de mogelijke gevolgen van een zwangerschap is een hangende buik na de bevalling. Een afhangende buik kan op de eerste plaats leiden tot onzekerheid over uw uiterlijk. Daarnaast kan het vet u belemmeren bij uw kledingkeuze. Eén van de belangrijkste oorzaken van een slappe buik na de bevalling is rectus diastase. Dat betekent dat het weefsel tussen de linker- en rechter buikspieren tijdens de zwangerschap teveel zijn uitgerekt en daardoor niet meer uit zichzelf herstelt. In dit geval is het soms nodig om een algehele buikwandcorrectie te laten uitvoeren om de buikspieren aan te laten trekken.

Hangende buik na gewichtsverlies

Wanneer u in korte tijd veel kilo’s kwijtraakt, kan er een huidoverschot ontstaan. De huid is door het overtollige vet uitgerekt en zal na het afvallen niet meer in zijn oude staat terugkeren. Met name op oudere leeftijd kan het huidoverschot door een gebrek aan elasticiteit ernstige vormen aannemen. Het is niet alleen een esthetisch probleem, maar er kunnen plooien ontstaan die huidirritaties veroorzaken. Na het afvallen kan er een slappe buik ontstaan met een vetophoping die zonder medische ingreep vrijwel niet is aan te pakken. Een buikwandcorrectie is een adequate oplossing om uw lichaamscontouren te corrigeren en af te rekenen met de vervelende gevolgen van een slappe buik door het gewichtsverlies.

Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie

Mini buikwandcorrectie

Mini buikwandcorrectie

 


Kleine buikwandcorrectie met liposuctie

Wanneer er na de bevalling of het afvallen, naast een huidoverschot, sprake is van plaatselijke vetophopingen, kan de behandeling gecombineerd worden met liposuctie ofwel liposculptuur. Voor een figuurcorrectie met liposuctie wordt het vetweefsel eerst behandeld met een verdovende vloeistof die de vetcellen laat opzwellen. Vervolgens worden de vetcellen via een canule weggezogen. Liposuctie wordt bij Kliniek Veldhoven niet ingezet om gewichtsverlies te realiseren. Liposculptuur heeft altijd een figuurcorrectie als doel waarbij de lichaamscontouren worden verbeterd. Een buikcorrectie is geschikt voor mensen die kampen met overtollige huid na het afvallen of na een bevalling. Mocht u nog een kinderwens hebben, dan is het aan te raden om de behandeling uit te stellen tot na uw laatste zwangerschap.

Mini buikwandcorrectie met behulp van huidresectie

Na een bevalling of na gewichtsverlies kan er altijd een huidoverschot over blijven. Het huidoverschot centreert zich vaak rondom de buik en onder de navel. Een mini buikwandcorrectie is dan vaak niet voldoende; een buikwandcorrectie biedt hier de oplossing. Mocht er ook sprake zijn van striae, dan zullen deze ook zoveel mogelijk worden verwijderd tezamen met de overtollige huid. Bij een mini-buikwandcorrectie wordt overtollige huid onder de navel verwijderd. In de onderbuik wordt een kleine snede gemaakt zodat de overtollige huid losgemaakt kan worden. Vervolgens wordt de huid verwijderd en zal de plastisch chirurg de huid onder de bikinilijn hechten zodat het litteken zoveel mogelijk buiten het zicht blijft.


Herstelperiode na de behandeling

Na de buiklift is het mogelijk dat u nog enige tijd een trekkende pijn ervaart op de plek van de ingreep. Met name hoesten, lachen en persen kunnen voor een pijnlijk gevoel zorgen. Voor een voorspoedig herstel is het belangrijk om een aantal zaken in acht te houden. Zo mag u in de eerste vier weken na de buikwandcorrectie niet fietsen of autorijden. In de eerste zes weken dient u ook zware inspanningen, sporten, baden en sauna’s te vermijden en mag u niet op uw buik liggen. Verder is het verstandig om gedurende de eerste vier weken na de behandeling zoveel mogelijk uit de zon te blijven, geen zonnebank te gebruiken en niet heet te douchen.


Mini buikwandcorrectie bij Kliniek Veldhoven

Kliniek Veldhoven is gespecialiseerd in buikwandcorrecties. De behandelingen worden altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg met een actief lidmaatschap van de NVPC. Daarnaast draagt de kliniek het ZKN-keurmerk. Bij Kliniek Veldhoven staat veiligheid en een verantwoorde medische praktijk altijd voorop. Zo wordt een buikwandcorrectie alleen uitgevoerd bij cliënten met een BMI onder de 30. Overweegt u een buikcorrectie na gewichtsverlies of een bevalling? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven voor een consult zonder verdere verplichtingen. Voorafgaand aan het maken van een consultafspraak kunnen we u vragen om eerst foto’s van het te behandelen gebied op te sturen, zodat u weet of een behandeling mogelijk is zonder onnodig verlies van uw (reis)tijd. Tijdens het consult kunnen ook de mini buikwandcorrectie kosten inzichtelijk gemaakt worden aan de hand van uw specifieke klachten. Voor een prijsoverzicht zie mini buikwandcorrectie kosten.

Interesse in een mini buikwandcorrectie? U bent van harte welkom voor een persoonlijk consult. Hierin kunt u de behandeling bespreken met een plastisch chirurg. Dit informatieve gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit dus nergens aan vast. U vraagt een consult aan met het formulier rechtsboven. Voor een prijsoverzicht zie mini buikwandcorrectie kosten.

 

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in buikwandcorrecties
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Buikwandcorrectie
Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven
Liposuctie
Liposuctie Kliniek Veldhoven
Liposculptuur
Lipostructuur - Kliniek Veldhoven
Lymfedrainage
Lymfedrainage Kliniek Veldhoven