Dijbeenlift - Kliniek Veldhoven

Dijbeenlift

Bijna niemand is honderd procent tevreden over zijn of haar lichaam. Zeker bij het ouder worden kan door huidverslapping uw figuur zijn strakke contouren verliezen. Ook een snelle afname van een grote hoeveelheid lichaamsgewicht zorgt voor vermindering van de elasticiteit van de huid. Een van de fenomenen dat kan gebeuren bij ouderdom of bij een streng dieet is een verslapte binnenkant van het bovenbeen. Dit kan niet alleen ontsierend zijn, maar ook hinderlijk. Bij een dijbeenverslapping kunnen de bovenbenen tijdens het lopen namelijk langs elkaar schuren. Een dijbeenlift kan de dijen corrigeren door de huid van de bovenbenen te liften en het onderhuidse vetweefsel te verwijderen..

Wanneer komt u in aanmerking voor een dijbeenlift?

Het liften van een dijbeen wordt ook wel een dijbeenlift of mediale beenlift genoemd. Bij een dergelijke ingreep wordt de huid van de bovenbenen gelift, waardoor deze aan de binnenkant van de dijbenen strakker wordt. Het teveel aan huid en vetweefsel wordt weggehaald. Hierdoor vermindert de overtollige huid tussen uw bovenbenen en zit de huid strakker om uw benen. Een dijbeenlift is voor veel mensen die door voormalig overgewicht, ouderdom of een andere reden slappe bovenbenen hebben gekregen, een geschikte behandeling. Maar er zijn omstandigheden waarbij een dijbeenlift niet mogelijk is.

Wanneer is een dijbeenlift niet geschikt?

Een dijbeenlift is niet geschikt wanneer u van plan bent om veel te gaan afvallen. Uw Body Mass Index (BMI) mag ook niet boven de 30 zijn. Verder voeren wij deze operatie niet uit bij mensen die lijden aan een ernstig lipoedeem. Deze figuurcorrectie wordt dan ook niet toegepast.


Dijbeenlift technieken

Er zijn verschillende technieken om een dijbeenlift uit te voeren. Welke techniek gebruikt wordt, hangt met name af van dat deel van het bovenbeen dat gelift dient te worden. De incisies die gemaakt worden bij een dijbeenlift zijn afhankelijk van de hoeveelheid huid die moet worden weggenomen en de plaats waar de huid verwijderd gaat worden. Maar voor welke techniek er ook wordt gekozen? Uw dijbeenlift vindt altijd plaats onder algehele verdoving.

De verschillende figuurcorrigerende technieken voor dijbenen met een verslapte huid zijn:

DijbeenliftDijbeenlift met incisie in de lies (lift binnenkant en voorzijde van de dijbenen)

Een incisie in de lies wordt uitgevoerd wanneer een lift aan de binnenkant van de dijbenen gewenst is. Het voordeel van deze techniek is het kleine litteken dat ook nog eens ter hoogte van de liesplooi loopt. Nadeel is dat er maar een geringe correctie mogelijk is.

 

 

DijbeenliftDijbeenlift met incisie aan de binnenkant van de dijen (lift rondom de bovenbenen)

Hierbij vindt er een lift rondom de bovenbenen plaats. Tijdens deze behandeling maakt de plastisch chirurg een horizontale incisie aan de binnenkant van het dijbeen. Vervolgens wordt het teveel aan huidoverschot weggesneden. Is er overtollig vet? Dan kan deze tijdens de operatie via liposuctie worden weggezogen. Aan het eind van de behandeling krijgt u drains, zodat het wondvocht afgevoerd kan worden.

 

DijbeenliftDijbeenlift met de ‘omgekeerde’ hockeystickincisie (volledige lift bovenbenen)

De opvallende naam van deze ingreep heeft alles met de vorm van de incisie te maken. Bij een dijbeenlift met de ‘omgekeerde’ hockeystickincisie wordt er naast een incisie in de liesplooi ook een horizontale incisie gemaakt in de lengterichting van het dijbeen. De lengte van de incisie is afhankelijk van de hoeveelheid huidoverschot en onderliggend vetweefsel dat verwijderd moet worden maar eindigt boven de knie. Indien nodig wordt het teveel aan vet door middel van liposuctie vóór of na het verwijderen van het huidoverschot weggezogen. Aan het einde van de ingreep plaatst de plastisch chirurg drains voor de afvoer van het wondvocht. Een hockeystick incisie is de grootste dijbeenlift. Het houdt namelijk een volledige lift van de bovenbenen in. Hiermee is een contourverbetering van het gehele bovenbeen mogelijk, ook rond de knie.

 

Het verwijderen van overtollig vet

Met behulp van liposuctie kan het overtollig vet bij een dijbeenlift worden verwijderd. Nadat uw volledig bent verdoofd brengt de plastisch chirurg kleine sneden aan in de huid van het te behandelen gebied. Dit gebeurt door injecties met verdovende vloeistof. De vetcellen gaan hier namelijk door opzwellen. Hierdoor is het voor de plastisch chirurg eenvoudiger om deze op te zuigen. Overigens gebeurt dit via een smal buisje ofwel een zogenaamde canule. Wanneer u vet laat verwijderen dient u wel te beseffen dat liposuctie geen manier is om af te vallen. Het is echter een effectieve behandeling om de contouren van uw lichaam in evenwicht te brengen. Behalve voor dijbenen wordt het bijvoorbeeld ook veel toegepast bij buikvet en zadeltassen. Veel mensen die een hardnekkige vetophoping hebben op bepaalde lichaamsdelen zijn vaak gebaat bij een liposuctie behandeling.

 


Herstelperiode na dijbeenlift

Bij iedere operatie is het belangrijk om voldoende tijd te nemen om te genezen. Voor een dijbeenlift is er ook een herstelperiode die u goed in acht moet nemen. Voor een goed genezingsproces dient u tot 48uur na de operatie dag en nacht een drukverband te dragen. Dit verband wordt na de behandeling bij u aangebracht. Wanneer het drukverband verwijderd kan worden, is er nog een aansluitende periode waarin u een legging moet dragen. Hiervoor staat een tijdsduur van 6 weken. Na circa 14 dagen kunnen de hechtingen worden verwijderd, afhankelijk van het verloop van het hechtingsproces.

Wanneer mag ik douchen, sporten en zonnen?

Na de behandeling mag u de eerste 2 dagen niet douchen. Bovendien moeten actieve en sportieve mensen die de dijbeenlift ondergaan even rustiger aan doen. Zo mag u de eerste 6 weken na de operatie niet sporten of veel wandelen.

Verder dient u op te passen met de zon. Gaat u binnen 6 weken na uw behandeling met uw blote benen in het zonlicht? Gebruik dan een zonnebrandcrème met een Sun Protection Factor (SPF) van 50. Uw littekens zijn dan namelijk nog vers en hebben een goede bescherming nodig.

Wat voor resultaat kunt u verwachten?

De littekens zullen na verloop van tijd vervagen, maar toch altijd zichtbaar blijven. Het grote voordeel van een figuurcorrectie van uw bovenbenen is dat ze na de behandeling strakker zijn. Dat kan ervoor zorgen dat u niet meer gehinderd wordt door een huidoverschot tijdens het lopen. Overweegt u een dijbeenlift? Dan is het belangrijk dat u de behandeling bij een betrouwbare kliniek laat uitvoeren. Eén die u ook uitvoerig voor, tijdens en na de operatie informeert en u op uw gemak stelt.

Laat u informeren

Interesse in een dijbeenlift? Wanneer u kiest voor Kliniek Veldhoven dan gaat u in zee met een ervaren privékliniek die jaarlijks ruim 5000 behandelingen uitvoert. Zo kunt u erop rekenen dat u tijdens de dijbeenlift bij Kliniek Veldhoven door een deskundige plastisch chirurg wordt geholpen. Al onze plastisch chirurgen zijn lid van de NVPC. Dit is de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Kliniek Veldhoven werkt volgens de richtlijnen van deze vereniging.

Verder kan Kliniek Veldhoven u door jarenlange ervaring een hoge kwaliteit van zorg bieden. Bovendien zijn we altijd geïnteresseerd in de laatste technieken en passen we deze ook toe in onze praktijk. Zo kunnen wij uiterst secuur vet verwijderen dankzij een dunne canule.

Als u besluit om uw dijbenen te laten corrigeren, dan wordt u uitvoerig geïnformeerd door een plastisch chirurg van onze kliniek. Dit consult is zonder verdere verplichtingen. Tijdens dit gesprek kunt u al uw vragen stellen en wensen bespreken. Ook ontdekt u wat er in uw specifieke situatie mogelijk is. U vraagt een consult aan met het formulier rechtsboven. Voor een prijsoverzicht zie dijbeenlift prijzen.

 

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in dijbeenlift chirurgie
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Figuurcorrectie
Liposuctie Kliniek Veldhoven
Mommy makeover
Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven
Lipostructuur
Buikwandcorrectie
Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven
Buikvet kwijtraken
Buikwandcorrectie - Kliniek Veldhoven
Liposuctie
Liposuctie Kliniek Veldhoven
Liposculptuur
Lipostructuur - Kliniek Veldhoven
Lymfedrainage
Lymfedrainage Kliniek Veldhoven