Figuurcorrectie - Kliniek Veldhoven

Liposuctie

Liposuctie

Extra pondjes lijken vaak een voorkeur te hebben voor een specifieke plek. De buik, benen of onderkin bijvoorbeeld. Niets vreemds, de meesten zullen dit herkennen. Bij sommigen is dit effect echter zo sterk dat het de lichaamscontour hinderlijk verstoort. De vetophopingen brengen het lichaam uit verhouding. Liposuctie brengt de contouren van uw lichaam beter in verhouding. Met de liposuctie behandeling verhelpen we plaatselijk hardnekkig vet te verwijderen. Een buikwandcorrectie of een mini buikwandcorrectie met liposuctie is een veel uitgevoerde behandeling.

Als u last heeft van plaatselijke vetophopingen, kan liposuctie voor verbetering zorgen. De behandeling brengt het probleemgebied in evenwicht met de rest van het lichaam. Een gezonde levensstijl, voldoende beweging en een gezond eetpatroon zullen het effect maximaliseren!

Zo werkt liposuctie

Met liposculptuur verwijderen we onderhuids vetweefsel. Onder lokale verdoving maakt de plastisch chirurg kleine snedes. Het te behandelen gebied wordt met een verdovende vloeistof geinjecteerd, waardoor de vetcellen opzwellen.Met een buisje, canule genoemd, zuigt de chirurg de vetcellen vervolgens op. Het streven hierbij is om te zorgen voor goede lichaamsproporties en een mooiere lijn.

De liposuctie behandeling

De liposuctie behandeling

Na liposuctie behandeling

Na de behandeling

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage

De kleine snedes worden zorgvuldig gehecht. Na een week kunnen deze hechtingen verwijderd worden. De incisies zijn zo klein dat er vrijwel geen zichtbare littekens achterblijven. U draagt gedurende 2 weken dag en nacht en daarna nog 2 weken ’s nachts een drukpak om het helingsproces te ondersteunen. De weefsellagen kunnen hierdoor goed herstellen. Een gezonde levensstijl, voldoende beweging en een gezond eetpatroon zullen het effect maximaliseren! Na de behandeling kunt u desgewenst kiezen voor lymfedrainage om zwellingen te verminderen.

Na 4 weken kunt u uw sportieve activiteiten weer oppakken. Na 6 tot 9 maanden is het lichaam volledig hersteld.

Goed behandelbare vetophopingen

liposuctie

Rug, onder de billen

liposuctie 2

Buik, dijen

onderkin liposuctie

Onderkin liposuctie

Liposuctie verwijdert vetophopingen

Soms is het vet op enkele delen van het lichaam zo hardnekkig dat het met diëten en sporten nauwelijks weg te krijgen is. Het streefgewicht is bereikt en toch houdt u last van niet-wegtrainbaar vet. Die plattere buik of slankere heupen waar u op gehoopt had, heeft u niet gekregen. Een liposuctie kan dan uitkomst bieden.

Bij liposuctie verwijdert de plastisch chirurg de ‘ballonnetjes’ ofwel de vetcellen. Het wegnemen van deze vetcellen is de enige manier om ze te laten verdwijnen. Er zijn minder vetcellen en is er een betere verhouding tussen boven- en onderlichaam. Maar let op! Als u in gewicht aankomt, kunnen de overgebleven vetcellen wel weer met vet worden opgeblazen. Het is daarom belangrijk dat u ook na de liposuctie een gezond eet-en leefpatroon heeft.

Als u te zwaar bent – een BMI van boven de 30 – kan met liposuctie geen gewenst resultaat worden behaald. Hoe zit dat? Liposuctie is vergelijkbaar met het leegzuigen van een ballon. Als de plastisch chirurg veel vetcellen verwijdert dan wordt het aantal vetcellen drastisch minder. Dat is mooi, kunt u denken. Maar wat overblijft is de huid die eruit ziet als een slappe, leeggelopen ballon. De huid kan na een liposuctie tot op zekere hoogte terugtrekken wanneer het vet wordt verwijderd. Laten we enkel een beetje lucht uit de ballon ontsnappen dan blijft de ballon mooi glad. Een liposuctie behandeling van iemand met een goed streefgewicht, zorgt voor een beter resultaat.

Mannen hebben een bierbuikje en vrouwen niet, hoe komt dat?

Vrouwen hebben over het algemeen meer onderhuids vet dan mannen. Het vet wordt bij vrouwen opgeslagen in de heupen, buik en benen. Mannen daarentegen dragen vooral vet met zich mee in de buik. Wanneer mannen te veel eten en niet genoeg sporten, slaan zij overtollig vet op onder de buikspieren. Dit noemen we orgaanvet. Door overtollig orgaanvet ziet de buik er opgeblazen uit. Hierdoor ontwikkelen de mannen het bekende bierbuikje. Bij vrouwen liggen de vetreserves voornamelijk boven de buikspieren. Doordat het vet bij de mannen onder de buikspieren zit, kan de buik hard aanvoelen. Daarom kunt u een huidrol – in staande positie – ook niet gemakkelijk vastpakken tussen duim en wijsvinger.

Wat gebeurt er met uw lichaamsvet als u afvalt?

Wanneer u gaat afvallen raakt u vet kwijt, maar geen vetcellen. Stelt u zich een ballon voor. Een ballon gevuld met lucht. De lucht symboliseert het vet en de ballon de vetcel. Als de lucht door vet wordt vervangen en er komt meer vet in de ballon, zal de ballon groter worden. Door lucht uit de opgeblazen ballon te laten lopen, wordt de ballon kleiner. Het aantal vetcellen blijft gelijk, zelfs als u afvalt of aankomt. De hoeveelheid vet in een cel kan wel krimpen of groeien. Maar u maakt niet meer vetcellen aan.


Het behandelingstraject

De chirurg bepaalt het te behandelen gebied

De chirurg bepaalt het te behandelen gebied

Door liposuctie verbetert de lichaamscontour

Door liposculptuur verbetert de lichaamscontour

Een drukpak draagt bij aan een goed herstelproces

Een drukpak draagt bij aan een goed herstelproces

Algehele narcose of lokale verdoving

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op het lokaal of algeheel verdoven. Zo is het lokaal of algeheel verdoven afhankelijk van de hoeveelheid verdovingsvloeistof die maximaal bij een cliënt gebruikt kan worden. Hierbij speelt het gewicht, de BMI en de wens van de cliënt een belangrijke rol. Wellicht geeft u de voorkeur aan een behandeling onder algehele narcose in plaats van lokale verdoving.


Risico’s en bijwerkingen

Liposuctie is een beproefde behandeling. Blijvende problemen na liposculptuur zijn zeldzaam. Wij informeren u graag volledig, dus ook over de risico’s van liposculptuur. Deze zijn: blauwheid van de huid, bloeduitstorting, zwelling, gevoelsverandering en onregelmatigheid. Bij minder dan 1% van de behandelde personen: infectie, inwendige bloeding, slechte wondgenezing, trombose en vetembolie. De risico’s zijn significant lager bij mensen die niet roken of daar tijdelijk mee stoppen.

Tijdens het persoonlijk consult gaan we in op de risico’s en bijwerkingen die voor u van belang zijn.

Laat u informeren

Interesse in liposuctie? U bent van harte welkom voor een persoonlijk consult. Hierin kunt u de behandeling bespreken met een plastisch chirurg. Dit informatieve gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit dus nergens aan vast. U vraagt een consult aan met het formulier rechtsboven. Voor een prijsoverzicht zie liposuctie prijzen.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Uiterst secure behandeling door gebruik van dunne cannule
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in liposuctie
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragen Liposuctie

Wat is liposuctie?

Liposuctie is uitermate geschikt om plaatselijk vet te verwijderen op het lichaam. Het is een aangewezen behandeling om hardnekkig vet te verwijderen wanneer dit met sporten niet meer lukt.

Wanneer kom ik in aanmerking voor liposuctie?

Het laten wegzuigen van vet is een beproefde methode om de lijn van het lichaam te verbeteren en de lichaamsproporties in balans te brengen. In feite kan iedereen deze behandeling aanvragen, mits de Body Mass Index (BMI) niet hoger ligt dan 30. De ingreep mag dan ook niet worden gezien als een manier om snel gewicht kwijt te raken. Tevens kunnen we u voorafgaand aan het maken van een consultafspraak vragen om eerst foto’s van het te behandelen gebied op te sturen, zodat u weet of een behandeling mogelijk is zonder onnodig verlies van uw (reis)tijd. 

Kunnen jullie zadeltassen verwijderen door middel van liposuctie?

Liposuctie is uitermate geschikt voor het behandelen van zadeltassen. De ongewenste afzetting van vet op de heupen, is dikwijls nauwelijks met sporten weg te krijgen. Door plaatselijk het vet op de heupen te verwijderen, worden het in verhouding gebracht met de rest van het lichaam. Liposuctie van de zadeltassen is een veelvoorkomende ingreep.

Hoe lang duurt het herstel na een liposuctie van de benen?

Het herstellen na een liposuctie neemt enige tijd in beslag. Om het proces te bevorderen dient u gedurende 2 weken dag en nacht en daarna nog 2 weken ’s nachts een drukpak te dragen na een liposuctie. Een drukpak is een speciale liposuctie-broek die ervoor zorgt dat de huid zich beter kan aanpassen aan de nieuwe situatie. Vanaf 4 weken na de ingreep mag u weer intensief bewegen en sporten, terwijl het lichaam na 6 tot 9 maanden helemaal is hersteld van de behandeling.

Welk resultaat kan ik verwachten na een liposuctie?

Vaak wordt voor een liposuctie gekozen als met lijnen en sporten onvoldoende resultaat behaald wordt. Gebieden met vetophopingen kunnen met liposuctie in balans worden gebracht. De ‘probleemgebieden’ worden aangepakt, zodat u na intensief sporten geen last meer heeft van overtollig vet. Liposuctie geeft het beste resultaat bij mensen met een stabiel gewicht. Na de behandeling is het van belang om gezond te blijven eten en voldoende te bewegen. Het definitieve resultaat laat een aantal maanden op zich wachten.

Blijven er littekens achter na een liposuctie?

Bij het weghalen van vetweefsel hoeven slechts bijzonder kleine incisies in de huid te worden gemaakt. De behandelend chirurg brengt vervolgens een minuscuul buisje in waarmee het vet wordt opgezogen. De littekens zijn hierdoor niet groter dan twee tot drie millimeter en verdwijnen gedurende het herstelproces.

Is het mogelijk om het vet aan de binnenkant van de bovenbenen te verwijderen?

Met een liposuctie behandeling kan het lichaam in de juiste verhouding worden teruggebracht, mits u geen overgewicht heeft en u de ‘probleemgebieden’ niet met sporten en lijnen kunt laten verdwijnen. Het overtollig vet kan tussen de bovenbenen worden weggehaald. U dient er rekening mee te houden dat u vanaf 4 weken na de ingreep weer intensief mag bewegen en sporten, terwijl het lichaam na 6 tot 9 maanden helemaal is hersteld van de behandeling.

Moet ik achteraf rekening houden met mogelijke klachten?

Vet verwijderen brengt meestal geen grote complicaties met zich mee. Wat wel mogelijk is, is het ontstaan van klachten van tijdelijke aard. Hiertoe behoren onder meer het plaatselijk voorkomen van een blauwe huid, lichte zwellingen en bloeduitstortingen. Infecties, het slecht genezen van de wond, interne bloedingen, vetembolie en trombose komen in zeer geringe mate voor.

Is een liposuctie van de lovehandles (flanken) mogelijk?

Indien u overmatig vet rond de taille heeft, de zogenoemde lovehandles, kan dit met liposuctie worden behandeld. De lovehandles weghalen is geen alternatief voor afvallen en uw BMI dient onder de 32 te zijn.

Hoe lang duurt het herstel?

Het herstellen na een liposuctie neemt enige tijd in beslag. Om het proces te bevorderen dient u gedurende 2 weken dag en nacht en daarna nog 2 weken ’s nachts een zogeheten drukpak te dragen. Vanaf vier weken na de ingreep mag u weer intensief bewegen en sporten, terwijl het lichaam na zes tot negen maanden helemaal is hersteld van de behandeling.

Kan ik het genezingsproces versnellen?

Behalve door middel van het dragen van een drukpak, kan het herstel worden versneld door een gezonde levenswijze aan te houden, een afgewogen voedingspatroon te volgen en geregeld tijd vrij te maken voor sport en beweging. Om de kans op eventuele complicaties te verkleinen raden wij rokers aan om 2 weken voor en 2 weken na de behandeling tijdelijk te stoppen.

Wat zijn de voorkeurzones bij vrouwen?

De meeste vrouwen kiezen voor een liposuctie van de zadeltassen (buitenzijde bovenbenen), de flanken, de binnenkant van de benen en laten overtollig buikvet verwijderen.

Wat zijn de voorkeurlocaties bij mannen?

Bij mannen zijn de flanken (lovehandles), het buikvet weglaten halen populair en in mindere mate de liposuctie van de rug.

Op welke plaatsen kan ik vet laten weghalen?

Omdat het doel van het laten wegzuigen van vetcellen het realiseren van een mooier silhouet is, worden meestal specifieke zones behandeld. De belangrijkste en meest voorkomende plekken van het lichaam waar wij een liposuctie uitvoeren zijn de buik, de taille, de bovenbenen, de onderkin, de hals, de bovenarmen en het gebied rond de billen.

Wat zijn de nadelen van liposuctie?

Liposuctie is geen oplossing om overgewicht te corrigeren. Wel kunnen plaatselijke gebieden met hardnekkige vetophopingen doorgaans goed worden behandeld. Een ander nadeel is dat er soms wat kleine littekens achterblijven van de canules die tijdens de operatie gebruikt worden.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Laagdrempelig en toegankelijk
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht

Gerelateerde behandelingen

Figuurcorrectie
Liposuctie Kliniek Veldhoven
Mommy makeover
Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven
Dijbeenlift
Dijbeenlift Kliniek Veldhoven
Liposculptuur
Lipostructuur - Kliniek Veldhoven
Buikwandcorrectie
Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven
Lymfedrainage
Lymfedrainage Kliniek Veldhoven