Figuurcorrectie - Kliniek Veldhoven

Lymfedrainage

LymfedrainageManuele lymfedrainage is een massagetechniek die de lymfevaten stimuleert om afvalstoffen sneller af te voeren.

 

 

Afbreken vochtophopingen met lymfedrainage

Na een ongeval, bij een kneuzing of wanneer u een behandeling of operatie hebt ondergaan, kunt u last krijgen van plaatselijke vochtophoping. Normaal gesproken voert het lichaam zelf dit vocht af door middel van het lymfestelsel. Manuele lymfedrainage of oedeemtherapie biedt uitkomst wanneer deze functie tijdelijk minder actief is. De behandeling zet het lymfestelsel aan tot verhoogde activiteit. Vochtophopingen worden sneller afgebroken en afgevoerd. En het neemt spanningen weg en zorgt voor een beter helingsproces.


Lymfedrainage behandeling

Oedeemtherapie dient meerdere malen te worden uitgevoerd over een langere periode. Na de behandeling kan het nodig zijn dat u enige tijd een therapeutische elastische kous krijgt aangemeten. Bij Kliniek Veldhoven combineren we drie technieken:

  • Manuele lymfedrainage: een zacht, pompende massagetechniek die de lymfevaten stimuleert.
  • Lymfetaping: een behandeling met elastische lymfetape die enkele dagen op het behandelde gebied blijft zitten.
  • Ambulante compressietherapie: het aanbrengen van zwachtels als aanvulling op manuele lymfedrainage.

Het resultaat

Het resultaat van de behandelingen is afhankelijk van diverse factoren. Daarbij moet u denken aan zowel de oorzaak van de vochtophoping als de hoeveelheid en locatie van het vocht. Lymfedrainage zorgt er echter altijd voor dat zwelling, pijn en bloeduitstortingen sneller verminderen. Het is mogelijk dat u na de behandeling meer moet plassen dan normaal. Zorg er voor dat u voldoende water blijft drinken: zo worden de afvalstoffen sneller uit het lichaam afgevoerd.

Lymfedrainage

Laat u informeren

Kan een lymfedrainage u helpen met uw herstel en helingsproces? Kom gerust langs voor een persoonlijk consult. Een specialist van Kliniek Veldhoven spreekt de behandeling met u door. Dit gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. Gebruik het formulier rechtsboven om een afspraak aan te vragen. Voor een prijsoverzicht zie lymfedrainage prijs.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Specialisten op het gebied van lymfedrainage
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw specialist

Veelgestelde vragen Lymfedrainage

Kan ik er zelf iets aan doen?

Lymfevocht neemt toe wanneer de zwaartekracht tegenwerkt. Indien u vocht vasthoud in uw benen of armen, kunt u deze omhoog leggen. Daarnaast kan warmte ervoor zorgen dat er een toename van het vocht ontstaat. Probeer daarom zoveel mogelijk grote temperatuursverschillen, zoals de sauna, te mijden.

Mag ik blijven sporten?

Tijdens het sporten wordt de doorbloeding gestimuleerd en treed er vocht uit de bloedvaten. Indien uw lymfestelsel niet voldoende functioneert, zal er een toename van vocht ontstaan. Echter zal de plaats van waar het vocht zich bevind van invloed zijn in welke mate dit toe zal nemen. U kunt uw huidtherapeut hierbij om advies vragen.

Is de behandeling pijnlijk?

Manuele lymfedrainage is een zachte massagetechniek die pijnloos is. Ook zwachtelen en lymfetape is een pijnloze behandeling.

Mag ik douchen met lymfetape?

Met lymfetape kunt u gewoon onder de douche. Vermijd dat u over de tape gaat wrijven. Zo kunt u het beste na het douchen uw huid deppend afdrogen.

Mag ik met lymfetape in de zon?

Zodra de lymfetape op uw huid zit dient u de zon te mijden. U heeft kans dat de tape, in combinatie met zonlicht, verbrandingen aan uw huid geeft.

Mag ik bewegen wanneer ik ingezwachteld ben?

Bewegen is erg belangrijk wanneer u ingezwachteld bent. Doordat u beweegt zal de spierpomp, in combinatie met de zwachtel, de afvoer van het lymfevocht stimuleren.

Gerelateerde behandelingen

Figuurcorrectie
Liposuctie Kliniek Veldhoven
Mommy makeover
Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven
Dijbeenlift
Dijbeenlift Kliniek Veldhoven
Buikwandcorrectie
Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven
Liposculptuur
Lipostructuur - Kliniek Veldhoven
Liposuctie
Liposuctie Kliniek Veldhoven