Gynaecomastie behandeling

Wanneer je als man last hebt van overmatige borstvorming wordt dit met een medische term gynaecomastie genoemd. Gynaecomastie is een aandoening die veel voorkomt bij mannen. Ongeveer 50% van alle mannen heeft in meer of mindere mate last van overmatige borstvorming. Het probleem kan zich enerzijds of beiderzijds voordoen. In de meeste gevallen kan dit worden veroorzaakt door overmatig klierweefsel, dit kan komen door een te hoge oestrogeenproductie. In enkele gevallen kan borstvorming veroorzaakt worden door vetweefsel of een combinatie van vet- en klierweefsel. Soms verdwijnt borstvorming bij mannen vanzelf en zonder operatie. Wanneer dit niet het geval is kunt u het als zeer vervelend ervaren. In dit geval kunt is een gynaecomastie behandeling de ideale oplossing, hiervoor bent u bij Kliniek Veldhoven aan het juiste adres. Bij Kliniek Veldhoven wordt een gynaecomastie behandeling altijd uitgevoerd door een gespecialiseerd en ervaren plastisch chirurg.

De gynaecomastie behandeling

De gynaecomastie ingreep bij Kliniek Veldhoven vindt plaats onder algehele narcose. Op het moment dat er bij uw borst enkel sprake is van overtollig vet, zal de plastisch chirurg de vetcellen in de borst wegzuigen door middel van liposuctie. Voor deze liposuctie zal de chirurg één of meerdere hele kleine incisies maken in uw borst. Het te behandelen gebied wordt vervolgens geïnjecteerd met een verdovende vloeistof wat ervoor zorgt dat de vetcellen opzwellen. Deze vetcellen worden vervolgens met een klein buisje (ook wel canule genoemd) weggezogen door de plastisch chirurg. Doordat er tijdens deze ingreep extreem kleine incisies geplaatst worden zullen er vrijwel geen zichtbare littekens ontstaan.
Het kan voorkomen dat u naast overtollig vetweefsel in uw borst, ook last heeft van overtollig klierweefsel. Wanneer hier sprake van is zal ook dit overtollig klierweefsel uit uw borst verwijderd worden. Hiervoor worden er door de plastisch chirurg kleine incisies geplaatst aan de rand van het tepelhof. Wanneer nodig zal de chirurg dunne slangetjes (drains) plaatsen in het wondgebied om ervoor te zorgen dat het wondvocht afgevoerd wordt. Bij deze methode worden er iets grotere incisies geplaatst, wat ervoor zorgt dat er ook iets grotere littekens zullen ontstaan. Deze littekens zullen na verloop van tijd wel vervagen, maar altijd enigszins zichtbaar blijven.
Wanneer u na de liposuctie en het verwijderen van het klierweefsel last heeft overtollige huid, kan ook deze huid verwijderd worden door de plastisch chirurg. Dit gebeurd middels een huidreductie. De littekens die bij deze methode ontstaan zullen mettertijd vervagen maar altijd enigszins zichtbaar blijven.

Kliniek Veldhoven

Kan een gynaecomastie behandeling voor u een uitkomst bieden maar wilt u eerst nog graag wat vragen stellen of wat meer informatie inwinnen? Neem dan gerust contact op met Kliniek Veldhoven voor een persoonlijk consult. Tijdens dit consult komt u in direct contact met de plastisch chirurg die uw behandeling eventueel zal uitvoeren. U heeft dan alle ruimte om al uw vragen te stellen en samen te kijken naar de meest geschikte techniek voor u. Een persoonlijk consult bij Kliniek Veldhoven is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Bereikbaarheid