Gynaecomastie bij de man

Gynaecomastie bij de man is de medische term voor borstvorming. Borstvorming bij mannen komt meestal door een verandering van hormonen. Door deze verandering groeien de borstklieren in de borst, waardoor de borsten iets dikker worden. In de meeste gevallen gebeurt dit aan beide zijde, maar het kan ook aan 1 zijde voorkomen. Wanneer u Gynaecomastie als man ervaart, kan dit zeer vervelend zijn. Herkent u zich hierin en wilt u graag een oplossing vinden? Dan bent u bij Kliniek Veldhoven aan het juiste adres voor een borstverkleining. Bij Kliniek Veldhoven wordt een gynaecomastie behandeling te allen tijde uitgevoerd door een gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurg.

Oorzaken gynaecomastie man

Als baby hebben zowel meisjes als jongens kleine klierschijfjes achter de tepel. Meestal verdwijnen deze klierschijfjes bij jongens in de kindertijd weer en zwellen deze in de puberteit weer op. Dit komt door een verandering in hormonen. De vergroting van de borsten bij pubers duurt meestal kort en verdwijnt naar verloop van tijd, maar het kan voorkomen dat dit niet verdwijnt. Naast de hormonale verandering kan gynaecomastie bij de man ook ontstaan door overgewicht, medicijnen, een ziekte of anabole steroïden. Wanneer de borstvorming niet verdwijnt naarmate u ouder wordt, kan dit als zeer vervelend worden ervaren. Veel mannen die last hebben van borstvorming schamen zich voor hun lichaam en voelen zich minder mannelijk. Het professionele team van plastisch chirurgen van Kliniek Veldhoven kan er met een borstverkleining voor zichten dat uw borsten weer beter bij uw lichaam passen, u weer een mannelijk silhouet krijgt en u ook uw zelfvertrouwen weer terug krijgt.

Behandeling bij Kliniek Veldhoven

Wanneer u last heeft van gynaecomastie als man kunt u kiezen voor een borstverkleining bij Kliniek Veldhoven. Een dergelijke ingreep zal plaatsvinden onder een algehele narcose.
Wanneer er alleen sprake is van overtollig vet in de borst kan de plastisch chirurg deze vetcellen verwijderen door middel van liposuctie. Het kan voorkomen dat er naast overtollig vet ook klierweefsel aanwezig is in de borst. Wanneer dit het geval is zal de plastisch chirurg ook dit klierweefsel operatief kunnen verwijderen. Na deze ingrepen kan het mogelijk zijn dat er overtollig huid overblijft. Middels een huidreductie kan ook deze overtollige huid worden verwijderd door de plastisch chirurg.
Om na de borstverkleining het herstel te bevorderen en de risico’s en bijwerkingen tot een minimum te beperken, is het van belang dat u drie dagen na de ingreep volledige rust neemt. Het kan voorkomen dat er de eerste dagen na de behandeling vocht uit de wond kan komen, dit is volkomen normaal. Gedurende zes weken na de ingreep dient u drukkleding te dragen, zowel overdag als ’s nachts. Ook mag u gedurende deze zes weken niet in bad, sauna onder de zonnebank of in de zon. De eerste vier weken na de ingreep dient u zware lichamelijke inspanning te vermijden en mag u niet op uw buik slapen. In de eerste twee weken na de ingreep raden wij aan om de eerste twee weken niet te fietsen of auto te rijden.

Kliniek Veldhoven

Kan een borstverkleining een uitkomst voor u bieden? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven en vraag een persoonlijk consult aan. Tijdens dit consult komt u in direct contact met de plastisch chirurg die uw behandeling zal uitvoeren. U heeft dan alle ruimte om al uw vragen te stellen en samen te kijken naar de beste techniek. Een persoonlijk consult bij Kliniek Veldhoven is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Bereikbaarheid