Borstverkleining bij mannen

Borstvorming bij mannen (ook wel gynaecomastie genoemd) is een veelvoorkomende aandoening. Het komt namelijk in meer of mindere mate voor bij ongeveer 50% van alle mannen. Mannen beschikken namelijk ook over een borstklier kiem onder het tepelhof. Deze borstklier kiem kan zich in sommige gevallen ontwikkelen tot echt borstweefsel. Dit gebeurt spontaan en zonder aantoonbare reden. Heeft u als man last van borstvorming en ervaart u dit als vervelend? Dan is een borstverkleining bij mannen de perfecte oplossing. Bij Kliniek Veldhoven wordt een borstverkleining bij mannen altijd uitgevoerd door plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Redenen borstverkleining bij mannen

De oorzaak van gynaecomastie is in de meeste gevallen niet bekend. De borstvorming zou kunnen ontstaan door een te hoge oestrogeenproductie. Borstvorming treedt vaak op in de puberteit en in de meeste gevallen verdwijnt het naar verloop van tijd. Maar dit is niet altijd het geval. Wanneer de borstvorming niet verdwijnt kan dit bij de man voor fysieke en/of psychische klachten veroorzaken. Zo kan gynaecomastie ervoor zorgen dat mannen zich minder mannelijk voelen en zich schamen voor hun lichaam. Dit kan tot gevolg hebben dat je het niet meer prettig vindt om bijvoorbeeld te sporten of te zwemmen. Bij Kliniek Veldhoven zorgen we met een borstverkleining bij mannen ervoor dat u uw zelfvertrouwen weer terug krijgt en dat uw borsten weer bij de vormen van uw lichaam passen.

Behandeling bij Kliniek Veldhoven

Wanneer u kiest voor een borstverkleining dan zal deze plaatsvinden onder een algehele narcose. Wanneer er enkel sprake is van overtollig vet zal de plastisch chirurg de vetcellen in de borst verwijderen door middel van liposuctie. Op het moment dat er naast vet ook overtollig klierweefsel aanwezig is, zal de plastisch chirurg ook dit klierweefsel operatief verwijderen. Na de behandeling kan het mogelijk zijn dat er wat overtollig huid overblijft. Middels een huidreductie kan deze overtollige huid verwijderd worden door de plastisch chirurg.
Om na de ingreep het herstel te bevorderen is het van belang dat u drie dagen na de ingreep volledige rust neemt, dit om nabloeding te voorkomen. Het is mogelijk dat de eerste dagen na de behandeling er vocht uit de wond kan komen, hier hoeft u niet van te schrikken want dit is volkomen normaal. Gedurende zes weken na de ingreep dient u zowel overdag als ’s nachts speciale drukkleding te dragen. Deze zes weken mag u ook niet in bad, sauna, onder de zonnebank of in de zon. In de eerste vier weken na de behandeling dient u zware lichamelijke inspanning te vermijden. Denk hierbij aan zware boodschappen tillen, klusjes in huis en sporten. Ook mag u in deze vier werken niet op uw buik slapen. Ook raden wij aan om de eerste twee weken niet te fietsen of auto te rijden.

Persoonlijk consult

Zou een borstverkleining uw klachten kunnen verlichten? Vraag dan een persoonlijk consult aan bij Kliniek Veldhoven. Tijdens dit consult kunt u al uw wensen en vragen bespreken met een specialist. U krijgt advies over welke techniek het beste bij u zal passen. Een persoonlijk consult bij Kliniek Veldhoven is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Bereikbaarheid