Gynaecomastie operatie

Mannen kunnen last hebben van overmatige borstvorming. Dit kan meerdere oorzaken hebben zoals hormonale veranderingen of overgewicht. De medische term voor overmatige borstvorming bij mannen wordt gynaecomastie genoemd. In de meeste gevallen ontstaat de borstvorming aan beide zijde, maar het kan ook aan 1 zijde voorkomen. Wanneer u als man last heeft van borstvorming en wanneer u dit als vervelend ervaart, kan een gynaecomastie operatie de perfecte oplossing zijn. Bij Kliniek Veldhoven bent u daarvoor aan het juiste adres. Bij Kliniek Veldhoven wordt een gynaecomastie operatie altijd uitgevoerd door een gespecialiseerd en ervaren plastisch chirurg.

Redenen gynaecomastie operatie

Borstvorming bij mannen is een veel voorkomende aandoening. Ongeveer 50% van de mannen hebben in meer of mindere mate last van borstvorming. Gynaecomastie begint vaak in de puberteit van de man en verdwijnt in de meeste gevallen vanzelf. Wanneer dit niet het geval is kan dit zowel fysieke als psychische problemen met zich meebrengen. Zo kan het voorkomen dat mannen zich minder mannelijk voelen of zich schamen voor hun lichaam. Dit kan tot gevolg hebben dat je het niet meer prettig vindt om bijvoorbeeld te sporten of te zwemmen. Bij Kliniek Veldhoven kunnen we met een gynaecomastie operatie ervoor zorgen dat u uw zelfvertrouwen weer terug krijgt en dat uw borsten weer bij de vormen van uw lichaam passen.

De behandeling bij Kliniek Veldhoven

De borstverkleining bij Kliniek Veldhoven vindt plaats onder een algehele narcose. Wanneer er enkel sprake is van overtollig vet in de borsten zal de chirurg de vetcellen verwijderen middels liposuctie. Voor de liposuctie zal de plastisch chirurg één of meerdere kleine incisies maken. Vervolgens wordt het te behandelen gebied met een verdovende vloeistof geïnjecteerd waardoor de vetcellen opzwellen. Deze vetcellen worden met een canule (een klein buisje) weggezogen door de chirurg. Doordat de incisies dermate klein zijn zullen er vrijwel geen zichtbare littekens ontstaan.
Wanneer er naast overtollig vet ook overtollig klierweefsel aanwezig is in de borst, zal de plastisch chirurg naast de liposuctie ook het klierweefsel operatief verwijderen. Hiervoor zal de chirurg kleine incisies maken aan de rand van het tepelhof. Wanneer nodig zullen er drains (dunne slangetjes) geplaatst worden in het wondgebied om het wondvocht af te voeren. De littekens die zullen ontstaan bij deze methode zullen na verloop van tijd vervagen, maar altijd licht zichtbaar blijven.
Na de liposuctie en het verwijderen van het klierweefsel kan er sprake zijn van overtollige huid. Deze huid kan ook door de plastisch chirurg verwijderd worden middels een huidreductie. Bij deze ingreep zullen er grotere littekens ontstaan die na verloop van tijd zullen vervagen. Ook kan het nodig zijn om bij deze ingreep drains te plaatsen om wondvocht af te voeren.

Kliniek Veldhoven

Kan deze ingreep een uitkomst voor u bieden? Neem dan gerust contact op met Kliniek Veldhoven voor een persoonlijk consult. Tijdens dit consult komt u in direct contact met de plastisch chirurg die uw behandeling zal uitvoeren. U heeft dan alle ruimte om al uw vragen te stellen en samen te kijken naar de beste techniek. Een persoonlijk consult bij Kliniek Veldhoven is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Bereikbaarheid