Haartransplantatie - Kliniek Veldhoven

Overbeharing

Overbeharing

We spreken van overbeharing als u zich stoort aan de hoeveelheid of de plaats van haargroei. Met een laserbehandeling kan de overbeharing bij vrouwen en mannen fors worden verminderd. Een laserbehandeling is geschikt voor alle huidtypes en voor overbeharing op alle lichaamsdelen. Wanneer u rood, blond, wit, grijs of dunne haren heeft, kunt u niet behandeld worden met een laser. Het alternatief is harsen, hierdoor komen de haren minder sterk of helemaal niet meer terug.

Wat moet ik weten voorafgaand aan de laserbehandeling?

Voordat wij beginnen aan de behandeling nodigen wij u uit voor een consultgesprek en wordt er een analyse gemaakt van uw huid- en haarkleur. De haarkleuren rood, blond, wit, grijs en dunne haren zijn niet te behandelen. Zodra wij weten welke lichaamsdelen u wilt laten laseren, kunnen wij u vertellen hoeveel sessies u nodig heeft om het gewenste lichaamsdeel te ontharen. Gemiddeld genomen heeft u 6 tot 8 sessies nodig met intervallen van 6 tot 8 weken om uw overbeharing te laten laseren.

Voorafgaand aan de laserbehandeling moet u rekening houden met een aantal zaken. U mag de lichaamsdelen die u laat ontharen 6 weken voor de behandeling niet harsen, epileren of waxen, scheren of ontharingscrème mag wel. Ook is het voor een laserbehandeling belangrijk dat u 1 á 4 weken voor en na de behandeling, afhankelijk van de gebruikte techniek (SHR of stationair), uit de zon blijft en geen zonnebank gebruikt.

Hoe gaat een laserbehandeling in zijn werk?

Tijdens elke sessie wordt het probleemgebied met een LightSheer diodelaser of Soprano ICE behandeld. Met de laser wordt het pigment in de haarwortels omgezet in warmte. Hierdoor worden de haarwortels vernietigd en vallen deze binnen ongeveer 1 á 3 weken uit. Elke sessie slaagt erin om 10 tot 30 procent van de actieve haarwortels te vernietigen van de overbeharing op het gewenste lichaamsdeel. De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied. Eén sessie duurt tussen de 30 minuten tot 4 uur.

Waarom laseren?

Overbeharing is een probleem dat wekelijks, of misschien zelfs dagelijks, veel tijd kost om aan te pakken. Met een laserbehandeling kan ongewenst haargroei gereduceerd worden. Voor definitief ontharen zijn meerdere sessies nodig, gemiddeld 6 tot 8 behandelingen. Dit komt doordat het haar in verschillende haargroeifases bevindt. Zo heeft u de groeifase, overgangsfase en uitvalfase. De haren in de groeifase kunnen met de laser worden vernietigd, dit geldt niet voor de overgangsfase en de uitvalfase. De haren in de groeifase zitten vast met het haarzakje aan de voedingsbodem, waarbij dit met behulp van de laser wordt vernietigd. De haren in de overgangsfase en uitvalfase zitten niet vast aan de voedingsbodem, hierdoor kunnen deze haren wel groeien na een laserbehandeling. Elk haar bevindt zich in een andere fase, waardoor een interval van 6 tot 8 weken nodig is om de haren die zich eerder in een andere fase bevonden ook te kunnen behandelen. Na elke behandeling vermindert de haargroei en is het een uitstekend alternatief voor harsen, epileren of waxen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult voor laser ontharen. U wordt bij Kliniek Veldhoven altijd geholpen door ervaren en deskundige specialisten. Voor een prijsoverzicht zie laserontharing prijs.

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Kliniek die over 2 ontharingslasers beschikt
 • Soprano ICE laser en LightSheer diodelaser
 • Géén IPL
 • Behandelplan op maat
 • Permanente haarvermindering
 • LightSheer diodelaser is de ‘Gouden Standaard’
 • Soprano ICE laser uitgeroepen tot beste medische ontharingslaser
Consult aanvragen
Entree Kliniek Veldhoven

Uw specialist

 • Hoge clienttevredenheid
 • Complete behandeling: stugge en dunne haren
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Laagdrempelig en toegankelijk
Overbeharing vrouw
Haaruitval
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
Haaruitval mannen