Haartransplantatie - Kliniek Veldhoven

Haartransplantatie

Een haartransplantatie is een beproefde methode om dun behaarde en kale plekken te verhelpen. De FUE haartransplantatie kan meestal worden uitgevoerd in een à twee dagen, het resultaat is blijvend en oogt natuurlijk. Kliniek Veldhoven behoort tot de beste haartransplantatie kliniek die volledig gespecialiseerd is in maatwerk haartransplantaties.

Haartransplantatie illustratie rond

Problemen die we verhelpen met een haartransplantatie

Een haartransplantatie biedt een blijvende oplossing tegen kaalheid. Haarverlies overkomt 25% van alle mannen. Bij de blanke man ligt dit percentage op 45%. Ook vrouwen kunnen last hebben van haarverlies of kaalheid. Haarverlies uit zich meestal in een terugtrekkende haarlijn, dunner wordende kruin of het ontstaan van kale en dun behaarde plekken.

De één stoort zich minder aan kaal worden dan de ander. Het laat echter geen enkele man of vrouw volledig koud. Mensen associëren kaalheid met stress of met een ongezonde leefstijl. Dat is alleen in uitzonderlijke gevallen ook echt de oorzaak. Met een haartransplantatie verhelpt u blijvend kale en dunne plekken.

Bereken het aantal grafts met de graft calculator

Haarverlies tegengaan

Als uw haar uitvalt, ziet u dat de hele dag terug. Op uw kussen, in de doucheafvoer, op uw bureau; overal liggen haren. Dat kan een vervelend gevoel geven en zet u aan om naar oplossingen te zoeken. Graag vertellen wij over hoe haaruitval ontstaat en wat u kunt doen om het tegen te gaan. Let wel: vrijwel geen enkele pil of shampoo zal op een kale plek weer nieuwe haren laten groeien, hoewel deze producten ons dit soms wel doen laten denken. Enkel een haartransplantatie is blijvend. Er zijn wel middelen om de snelheid van haarverlies te verminderen. Hierover kunnen we meer informatie geven in een consultgesprek.

De haartransplantatie

Wilt u een kale plek blijvend verhelpen met echt haar? Een haartransplantatie is uw enige optie. Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft. In het kort werkt een haartransplantatie als volgt:

Een medisch team onder leiding van een plastisch chirurg neemt gezonde haarzakjes uit de haarkrans en plaatst deze op de gewenste plaats: het transplantatiegebied. Zo krijgt u op kalende en dunne plekken uw eigen haar weer terug. De haargroei die middels de haartransplantatie ontstaat, is blijvend. Dit komt doordat de getransplanteerde haren een andere genetische aanleg hebben dan de haren die zijn uitgevallen; de donorharen uit de haarkrans zijn immuun voor het hormoon DHT dat haarverlies veroorzaakt. Na het uitnemen van de transplantaten uit het donorgebied worden er kleine incisies (gaatjes) gemaakt in de zone waar de haren teruggeplaatst moeten worden. Dit wordt met kundige precieze gemaakt zodat de getransplanteerde haren uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen. Na het maken van de incisies worden de transplantaten teruggeplaatst met behulp van een pincet. Een FUE-haartransplantatie wordt altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd omdat de werkzaamheden vele uren duren.

fue haartransplantatie

FUE en FUT techniek

Bij Kliniek Veldhoven voeren we alleen de FUE haartransplantatie uit.

Voor haartransplantaties worden twee technieken gebruikt: de FUE haartransplantatie en de FUT haartransplantatie. De haarstamcel transplantatie en FUE behandelingen vallen onder dezelfde noemer als de reguliere FUE en FUT haartransplantaties. De behandelingen zijn hetzelfde, alleen hebben sommige organisaties het een andere naam gegeven om zich hiermee te kunnen onderscheiden. Het verschil tussen een FUE en FUT techniek zit in de manier waarop de gezonde haarzakjes gewonnen worden. Bij de FUT techniek snijdt de chirurg een reep hoofdhuid weg, waaruit vervolgens de haarzakjes worden genomen. Bij de FUE techniek gebruiken de hairtechnicians een minuscule holle naald met verschillende diameters om de haarzakjes één voor één uit de hoofdhuid te nemen. Bij Kliniek Veldhoven bieden we alleen de FUE haartransplantatie omdat hierbij geen zichtbare littekens ontstaan. Bovendien is deze techniek gelijkwaardig aan veelbesproken haarstamcel transplantatie.

Lees ook Herstel na haartransplantatie

haartransplantatie

 

In onderstaande afbeelding kunt u een indicatie krijgen hoeveel transplantaten (grafts) er gemiddeld nodig zijn per zone.

Voller ogend haar met MHP

Micro Hair Pigmentation is een tatoeagetechniek. Een gespecialiseerde tatoeëerder maakt met biologische inkten zoveel mogelijk haarstoppels na. Deze behandeling kan een aanvulling zijn op een haartransplantatie, waarbij voor een lagere haardichtheid is gekozen. Door het pigment dat in de hoofdhuid gebracht wordt, neemt het contrast tussen hoofdhuid en haar af. Het haar oogt daardoor voller, waardoor u meer effect heeft van uw haartransplantatie.

Wat zijn voor u de mogelijkheden?  

Is een haartransplantatie voor u een zinvolle behandeling en bent u benieuwd naar de haartransplantatie kosten? U bent van harte welkom voor een consultgesprek. Voorafgaand aan het maken van een consultafspraak kunnen we u vragen om eerst foto’s van het te behandelen gebied op te sturen, zodat u weet of een behandeling mogelijk is zonder onnodig verlies van uw (reis)tijd. Tijdens het consult maken we ruim tijd om uw vragen te beantwoorden en het behandeltraject uit te leggen. Gebruik het formulier rechtsboven om een afspraak aan te vragen.

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • Extra aandacht voor natuurlijk resultaat, de optimale haargroeirichting en maximale haardichtheid
 • Verpleegkundig team gespecialiseerd in FUE
 • Elektrisch boren voor de beste kwaliteit
 • Consult zonder verdere verplichtingen

ZKN

Uw specialistisch team

 • Géén FUT-behandeling i.v.m. groot litteken
 • Blijvend resultaat
 • Hoge clienttevredenheid
 • Prijs is op basis van de transplantaten en niet op het aantal haren
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • Werkt volgens de laatste technieken
 • Hoge kwaliteit van zorg
Wessel
"Fantastisch team"
Op 18 en 19 november een 2-daagse Fue behandeling bij Kliniek Veldhoven. Na lang wikken en wegen heb ik in juni een consult gehad met de hoofd verpleegkundige. Je voelt je meteen thuis en krijgt een eerlijk en goed onderbouwd advies. Dat is absoluut waardevol. Van het moment dat je binnen stapt tot het moment dat je de deur uitgaat ben je echt in goede handen. De ervaren dames van het hairteam werken goed samen en zorgen super goed voor je echt een warm nest. Alles is keurig netjes verzorgd en ze doen er alles aan om het zo comfortabel mogelijk te maken en leveren heel secuur en mooi werk. Ik moet nog wachten tot het eindresultaat maar ben nu al zeer enthousiast over dit team. Absoluut een aanrader als je opzoek bent naar kwaliteit!
Michel
"Zeer kundige kliniek met een super resultaat!"
Het resultaat ging echt mijn verwachting te boven. Ik heb nu weer een mooie bos krullen na 14/15 maanden en mijn omgeving complimenteert me daar ook mee. Al ging het vooral om mijn eigen zelfvertrouwen/zelfbeeld. Geen petjes meer en niet meer in elke spiegel kijken! Ik zie er jaren jonger uit, erg fijn bijkomend voordeel. Bovendien is de zorg en begeleiding van een super hoog niveau. Een aardig en zeer dienstverlenend haarteam, met duidelijke communicatie. In oktober krijg ik een gratis nabehandeling om wat zaken op te vullen, waar ze zelf minder tevreden over zijn. In totaal dan een kleine 4000 grafts geplaatst. Ik heb jaren veldwerk gedaan naar alle mogelijke klinieken in NL en Turkije en hun niveau voor ik de stap aandurfde, maar zij zijn echt goed in hun vak. Natuurlijk, het kost een flink bedrag maar voor mij meer dan waard!

Veelgestelde vragen

Is een haartransplantatie een tijdelijke oplossing?

Een FUE haartransplantatie biedt juist een permanente oplossing. De getransplanteerde haarwortels zijn afkomstig uit de haarkrans en deze haarwortels zijn ongevoelig voor haaruitval. Een haartransplantatie biedt een blijvende oplossing tegen dunne en kalende plekken.

Wat zijn de specifieke voordelen van de FUE techniek?

De FUE techniek is een verbetering ten opzichte van oudere transplantatietechnieken in vrijwel elk opzicht. Het is comfortabeler en u herstelt er sneller van. De ingrijpende FUT techniek bestaat uit het verwijderen van een deel van de hoofdhuid en kan daarom een groot en breed litteken van ca. 20 a 30 cm lang achterlaten. Mede daarom verkiezen wij de FUE techniek boven de FUT techniek.

Kan ik mijn haartransplantatie litteken laten verwijderen?

Bent u in het verleden middels de FUT techniek geholpen en heeft u na deze haartransplantatietechniek een groot breed litteken overgehouden dan bent u bij Kliniek Veldhoven aan het juiste adres. Wij kunnen middels de FUE techniek het litteken opvullen met getransplanteerd haar, waardoor het litteken minder zichtbaar is. Indien u wilt weten wat de mogelijkheden zijn van reconstructieve haarchirurgie, maak gerust een afspraak voor een consultgesprek.

Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie?

Kliniek Veldhoven werkt enkel volgens de FUE haartransplantatietechniek, hierdoor is er geen breed litteken zichtbaar zoals bij de FUT techniek. Verder wordt er veel geduld van u gevraagd, gezien het eindresultaat vanaf 12-14 maanden is waar te nemen. Wel begint na 3 tot 6 maanden de hergroei en blijven de getransplanteerde haren uw hele leven groeien. Dit komt doordat het donorhaar afkomstig is uit de haarkrans. De haarzakjes van de haren uit de haarkrans zijn ongevoelig voor kaalheid. Een haartransplantatie is de enige blijvende oplossing tegen kaalheid.

De FUE haartransplantatie kosten en het aantal grafts worden verschillend berekend, hoe zit dat?

Bij de ene haarkliniek betaalt u per haar of per grafts. Kliniek Veldhoven berekent de kosten op basis van het aantal grafts/haarzakjes. Er kunnen soms 1, 2, 3 of meer haartjes uit 1 haarzakje komen. Wanneer u per haar betaalt, kan het zijn dat het in verhouding minder grafts betreft. Daarnaast speelt ervaring ook een belangrijke rol. Het haarteam van Kliniek Veldhoven heeft een hoge snelheid en handigheid door de ruime opgedane ervaring en is in staat meer grafts te verplaatsen dan een gemiddelde haarkliniek. Verder weet het haarteam met veel aandacht en precisie de val van het haar en de natuurlijke haarlijn na te bootsen. Dit is van groot belang bij het verkrijgen van een natuurlijk ogend resultaat.

Tijdens een consultgesprek wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel transplantaten er nodig zijn. Veel klinieken geven het standaard advies van bijvoorbeeld 1500 of 3000 grafts. Dit advies is enkel gebaseerd op het maximale aantal grafts wat de kliniek kan transplanteren en niet op het gewenste eindresultaat. Kliniek Veldhoven inventariseert altijd eerst uw wensen en mogelijkheden. Vervolgens wordt er uitgerekend hoeveel grafts nodig zijn om u naar het gewenste eindresultaat toe te helpen. Kortom, bij Kliniek Veldhoven krijgt u een behandeling op maat.

Waarom word ik kaal?

Met Alopecia androgenetica wordt doorgaans de erfelijke vorm van mannelijke kaalheid aangeduid. Dit betekent echter niet dat kaalheid” alleen bij mannen voorkomt. Alopecia androgenetica is de meest voorkomende vorm van definitieve haaruitval. Men erft de aanleg voor kaalheid van vaders- of moederskant. Ongeveer één derde van alle mannen tussen de 25 en 40 jaar heeft te kampen met haaruitval. Deze kaalheid begint meestal bij de haarlijn ter hoogte van slapen of aan de kruin. Vaak gaat het zover door tot er uiteindelijk nog slechts een ‘kroontje’ overblijft. Medeverantwoordelijk voor deze kaalheid is het mannelijke hormoon DHT. Mannen die gevoelig zijn voor DHT krijgen te maken met haarverlies. Vooral het haar op de kruin blijkt extra gevoelig te zijn voor dit hormoon. DHT beïnvloedt en verkort de groeifase van de haren. De getroffen haarwortels sterven tijdens het kaalheidproces af en langzaam worden de voorheen gezonde haren vervangen door zogenaamde donsharen. Hoewel Alopecia androgenetica bekend staat als de mannelijke vorm van kaalheid, kunnen ook vrouwen last hebben van deze vorm van kaalheid. Bij vrouwen wordt dat gekenmerkt door een dunner wordende haardos, vaak geconcentreerd op de bovenzijde van het hoofd. Kaalheid treedt bij vrouwen doorgaans vaak op gedurende de overgang. Wanneer kaalheid of aanzienlijk dunner wordend haar zich vóór de overgang voordoet, kan er sprake zijn van een verstoring in de hormoonhuishouding. In dit geval doet men er goed aan een endocrinologisch onderzoek te laten uitvoeren zodat de reden van het haarverlies achterhaald kan worden.

Wat kan ik nog meer doen tegen haaruitval?

Er worden diverse middelen aangeprezen tegen haarverlies. Hoewel het niet uit te sluiten is dat bepaalde middelen en een bepaalde leefstijl de snelheid van haarverlies kunnen beperken, zal geen enkel middel verloren haren doen terug groeien. Een deskundig uitgevoerde haartransplantatie laten uitvoeren is het enige wat u kunt doen om kale(nde) plekken weer van haar te voorzien. Er zijn echter externe factoren die kunnen bijdragen aan haarverlies. Onze deskundigen adviseren u dan ook graag om deze factoren maximaal te beperken.

Haartransplantatie inhammen: waar moet ik rekening mee houden?

De inhammen bepalen grotendeels het aangezicht. Het is van belang dat tijdens de transplantatie aandacht besteed wordt aan de haardichtheid, de haargroeirichting en de haarlijn. De inhammen en middenstuk aan de voorzijde moeten op een natuurlijke wijze, mooi en zacht in elkaar overlopen. Wanneer u naast de terugtrekkende inhammen dunner haar krijgt, is het niet wenselijk om een hele hoge haardichtheid te realiseren op het transplantatiegebied van alleen de inhammen. Het is dan wenselijk om een overloop te maken naar het gebied waar u dunner haar hebt of er wordt gekozen voor een lagere dichtheid dat overeenkomt met de dichtheid die u hebt in het gebied van het dunner wordend haar. Voor een natuurlijk ogend resultaat dient de haardichtheid in verhouding te staan met de rest van het haar.

Haartransplantatie kruin: bijzonderheden?

Iedere kruin is anders. Bij een haartransplantatie van de kruin wordt zorg besteed aan de natuurlijke haargroeirichting. Vaak bevindt zich er een weerborstel in de kruin. Deze natuurlijke draaiing wordt precies nagemaakt. Dit is een kunst waar veel haarklinieken in tekort schieten. Door de haarlijnen te volgen wordt het mooiste resultaat bereikt, omdat de overloop van het getransplanteerde gebied in het bestaande haar heel natuurlijk verweven zal worden. Tevens houdt men rekening met de haardichtheid.

Hoe zit het met haaruitval na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie vallen de getransplanteerde haren uit en blijven de haarzakjes achter. De natuurlijke situatie van de hoofdhuid is na de ingreep tijdelijk verstoord. Na 2 tot 4 maanden begint het haar weer in de haarwortel te groeien. Dit verschilt van haar tot haar. Iedere haarwortel heeft een eigen haarcyclus: de ene haarwortel maakt bijvoorbeeld na 3 maanden weer een haar terwijl de andere haarwortel na 9 maanden pas weer een haar produceert. Hierdoor is het eindresultaat pas vanaf 12-14 maanden te zien. Bij sommige mensen beginnen de getransplanteerde haren onmiddellijk met groeien.

Haartransplantatie zonder scheren, is dat mogelijk?

Ja, het is mogelijk om grafts te winnen uit het hoofd zonder het gehele hoofd kaal te scheren. De hairtechnicians scheren in plaats van het hele hoofd enkel stroken, zodat het omliggende haar de kale strook tijdelijk kan bedekken. Door het hele hoofd te scheren is het mogelijk om 3 keer meer grafts te transplanteren dan wanneer het uit een kleiner oppervlak (stroken) gewonnen moet worden. Tijdens een consultgesprek wordt er gekeken of het mogelijk is om u volgens de techniek van het stroken scheren te behandelen.

Hoe lang laat haargroei na een haartransplantatie op zich wachten?

Na een haartransplantatie zijn er na 14 dagen geen getransplanteerde haren meer te zien. De huid herstelt zich van de behandeling; de rode plekjes en eventuele korstjes zullen verdwijnen. Na ongeveer 2-4 maanden bemerkt u pas nieuwe haargroei en zullen de haren in eerste instantie dun en vlassig zijn. Na circa 9 maanden krijgen de haren de oorspronkelijke dikte en stevigheid. Het definitieve resultaat ziet u vanaf 12-14 maanden na de haartransplantatie. Hoe snel de haargroei begint hangt af van uw huid, het voedingspatroon en het haartype.

Samengevat:
1. Herstelperiode van circa 10-14 dagen.
2. Na 2-4 maanden de eerste haren zijn nog vlassig en dun.
3. Na 5-8 maanden het haar wordt dikker.
4. Vanaf 12-14 maanden eindresultaat.

Hoeveel grafts heb ik nodig?

Het benodigde aantal grafts is afhankelijk uw wens en van de kwaliteit van het donorgebied, het oppervlak van het transplantatiegebied (ontvangstgebied) en uw leeftijd. De grafts worden uit de haarkrans gewonnen en verplaatst naar het transplantatiegebied. Wanneer de haren van de grafts dun zijn, zullen de haren dun blijven. Hoe groter het transplantatiegebied, hoe meer grafts er nodig zijn voor een mooie dichtheid. Voor een kleine kruin zullen minder grafts nodig zijn dan wanneer een groot oppervlakte kaal is.

Daarentegen is het van belang dat er rekening wordt gehouden met uw leeftijd. Bent u 23 jaar en al behoorlijk kalend dan is niet verstandig om alles te transplanteren naar de inhammen. Immers, in de loop der jaren kunt u nog verder kaal worden en er zijn gemiddeld 5000-6000 grafts beschikbaar in de haarkrans die goed verdeeld over een mogelijk groter oppervlakte in de toekomst. Tijdens een consultgesprek wordt er gekeken naar de mogelijkheden met betrekking tot uw haarsituatie.

Wat gaat een haartransplantatie kosten?

Op voorhand is niet exact te zeggen wat een haartransplantatie door middel van de FUE techniek gaat kosten. De aard van de behandeling (het aantal grafts (transplantaten), en bijvoorbeeld de omvang van het transplantatiegebied) is bepalend voor de kosten. Tijdens het consult lichten we u graag voor over de haartransplantatie en kunnen we ook een persoonlijk behandelplan en kosten afgeven voor de gewenste behandeling.

Gerelateerde behandelingen

FUE haartransplantatie
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
Reconstructieve haarchirurgie
Haardichtheid
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
Micro Hair Pigmentation
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven

Ook interessant om te lezen