Haartransplantatie - Kliniek Veldhoven

FUE haartransplantatie

Een FUE haartransplantatie is de modernste manier van haartransplantatie en een blijvende oplossing voor dun behaarde en kale plekken. Deze behandeling neemt vaak één of twee dagen in beslag. Het geeft een blijvend resultaat dat natuurlijk oogt.

Haartransplantatie

Haarverlies en kaalheid

Kaalheid bezorgt veel mannen, maar tegenwoordig ook vrouwen, de nodige zorgen. Het wordt immers vaak geassocieerd met stress of een ongezonde leefstijl, hoewel de oorzaak meestal elders ligt. Een haartransplantatie is een goede en de enige oplossing tegen kaalheid. Een haartransplantatie is blijvend. Hiervoor zijn twee technieken die vaak toegepast worden: de verouderde FUT en FUE techniek.

De FUE techniek

FUE staat voor Folliculaire Unit Extractie. Bij deze methode transplanteert ons medisch team gezonde haarzakjes één voor één, vanuit de haarkrans van uw achterhoofd naar de te behandelen zone(s) bovenop uw hoofd. Het uitnemen van de haarwortel of het haarwortelgroepje gebeurt met een minuscuul, hol micronaaldje vanuit de achterkant van uw hoofd (donorgebied). De getransplanteerde haren gaan, na een aantal maanden, op de nieuwe plaats bovenop uw hoofd weer groeien. Omdat deze haren uit het donorgebied de genetische eigenschappen van de oude plaats behouden. Hierdoor vallen de haren niet meer uit.

Een zeer nauwkeurige techniek

Dankzij de nauwkeurigheid van de FUE techniek volstaat een lokale verdoving. Hechtingen zijn niet nodig. Hierdoor blijft de hoofdhuid intact en ontstaan er in principe geen zichtbare littekens. De wondjes zijn zeer klein en genezen snel, normaliter binnen 7 tot 10 dagen. Na circa 1 t/m 3 weken na de FUE haartransplantatie vallen de getransplanteerde haren meestal weer uit, waarna de haargroei zich binnen drie tot vier maanden herstelt. Dit is een normaal proces. Het volledige eindresultaat is pas na 12 tot 14 maanden zichtbaar. Wel ziet u in de tussenliggende periode vooruitgang omdat er iedere maand meer haar aanwezig zal zijn op de getransplanteerde gedeeltes. Wilt u hier meer over weten? Lees ook Herstel na haartransplantatie.

FUE en FUT vergelijken

Bij Kliniek Veldhoven voeren we alleen de FUE haartransplantatie uit.

FUE is een minder belastende techniek voor haartransplantatie dan FUT. Bij een FUT (Folliculair Unit Transplantatie) haartransplantatie snijdt de chirurg namelijk een reep hoofdhuid weg uit het donorgebied van circa 20 t/m 30 cm lang. Vervolgens worden de haarzakjes uit deze huidreep gehaald. Bij de FUT- haartransplantatie wordt dus een flinke incisie gemaakt waardoor het genezingsproces veel langer duurt dan bij de FUE-haartransplantatie. Deze incisie veroorzaakt daarnaast ook lijn- of bandvormige littekens en verstoord de gevoeligheid van de hoofdhuid met soms blijvende doffe plekken. Er kan nooit helemaal worden gegarandeerd, dat deze littekens niet zichtbaar zullen worden op den duur.  Wij adviseren dan ook in alle gevallen een FUE haartransplantatie.

FUE haartransplantatie

Onze aanpak

Kliniek Veldhoven garandeert u dat u de beste haartransplantatie zal ondergaan. Extra aandacht voor een natuurlijk resultaat van een haarlijn, oog voor de haargroeirichting en trachten naar een maximale haardichtheid staat bij kliniek Veldhoven hoog in het vaandel. De haarkliniek streeft altijd naar een zo goed mogelijk eindresultaat. Kliniek Veldhoven wil graag positief bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven van haar cliënten. Veiligheid en kwaliteit staan bij ons voorop en we dragen dan ook het ZKN keurmerk. Hierdoor weet u dat wij jaarlijks gecontroleerd worden door onafhankelijke KIWA specialisten. Zij toetsen de kwaliteit van onder andere ons personeel, apparatuur, de nazorg die wij bieden en de klanttevredenheid van onze cliënten.

Overweegt u een FUE haartransplantatie?

Laat u altijd goed informeren over alle aspecten rondom een haartransplantatie. Maak hiervoor gerust een afspraak voor een informatief en vrijblijvend consultgesprek. We kunnen u voorafgaand aan het maken van een consultafspraak vragen om eerst foto’s van het te behandelen gebied op te sturen, zodat u weet of een behandeling mogelijk is zonder onnodig verlies van uw (reis)tijd. Tijdens het consult bespreekt u uw wensen met de specialist. Ook kunt u terecht bij ons voor reconstructieve haarchirurgie. Zo krijgt u een realistisch en volledig beeld van de ingreep. Gebruik het formulier rechtsboven om een afspraak aan te vragen. Voor een prijsoverzicht verwijzen we u naar haartransplantatie kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • Extra aandacht voor natuurlijk resultaat, de optimale haargroeirichting en maximale haardichtheid
 • Verpleegkundig team gespecialiseerd in FUE
 • Elektrisch boren voor de beste kwaliteit
 • Consult zonder verdere verplichtingen

ZKN

Uw specialistisch team

Veelgestelde vragen

Wie voert de FUE haartransplantatie uit?

De FUE haartransplantatie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg en zijn/haar medisch haartransplantatie team. Dit team behandelt 5 dagen in de week uitsluitend haartransplantatie cliënten. De plastisch chirurg start de behandeling met het verdoven van het donorgebied (de haarkrans). Daarna worden de transplantaten uit het donorgebied genomen met een klein elektrisch boortje door onze hair technicians. Als de transplantaten gewonnen zijn uit het donorgebied komt de plastisch chirurg het transplantatiegebied (ontvangstgebied) verdoven. Daarna worden de gaatjes in het transplantatiegebied gemaakt, zodat de transplantaten vervolgens weer in dit gebied terug gezet kunnen worden. Deze gaatjes worden uiteindelijk dus weer gevuld met de transplantaten die in de ochtend gewonnen zijn. Kliniek Veldhoven is de enige kliniek waarbij de FUE behandeling onder leiding van een plastisch chirurg wordt uitgevoerd. Veel klinieken werken met basisartsen zonder plastisch chirurgische vooropleiding. Een plastisch chirurg heeft als specialisme cosmetische chirurgie en is hier speciaal voor opgeleid. Uiteindelijk zorgt het complete team van kliniek Veldhoven voor het gewenste eindresultaat. Het eindresultaat is niet aan één 1 persoon toe te rekenen.

Hoeveel jaar ervaring heeft Kliniek Veldhoven met haartransplantaties?

Kliniek Veldhoven is een haarkliniek met 20 jaar ervaring in haartransplantatie behandelingen. Alle technieken en relatief uitdagende haarvraagstukken zijn bij hen bekend. Door de jarenlange ervaring hebben zij een goede esthetische blik en handigheid weten te ontwikkelen wat een zeer natuurlijk resultaat ten goede komt. Een haartransplantatie betekent namelijk niet enkel het verplaatsen van haar, maar ook oog hebben voor een mooi resultaat. Verder zijn zij gespecialiseerd in kruinen, haarlijnen en temple points ofwel de slapen aan de zijkant van het hoofd. Kliniek Veldhoven onderscheidt zich hiervan met andere klinieken. Temple points zijn voor veel klinieken vreemd en de haargroeirichting van een kruin wordt vaak niet of slecht nagemaakt evenals de haarlijn. Het team dat bij Kliniek Veldhoven de FUE haartransplantatie uitvoert, is uitsluitend 5 dagen in de week bezig met haartransplantaties. Ieder afdeling van Kliniek Veldhoven heeft zijn eigen expertise.

Hoe vind ik een goede haarkliniek?

Een goede haartransplantatie kliniek zou de mogelijkheden en beperkingen van de behandeling perfect voor u in moeten kunnen schatten. De kliniek zou zich voortdurend moeten blijven verbeteren en steeds op de hoogte zijn van de allernieuwste technieken. Het is erg belangrijk dat er een goede vertrouwensrelatie bestaat tussen de kliniek en zijn cliënt. De consultant / arts heeft de opdracht zijn cliënt zo uitvoerig mogelijk te informeren over de behandelingsmogelijkheden. Daarbij is het ook van uiterst belang dat de kliniek luistert naar de persoonlijke wensen van de cliënt, hem/haar hierbij adviseert en hem/haar begeleidt op weg naar een geslaagde haartransplantatie. Wij zijn een maatwerk kliniek en maken waar een cliënt om vraagt. Er zijn verschillende belangrijke aspecten waarbij men rekening moet houden om een goede kliniek te vinden:

1. Wanneer u een haartransplantatie overweegt, kunt u het best verschillende haartransplantatieklinieken bezoeken voordat u een beslissing neemt. U zult verbaasd zijn over de verschillende manieren van adviseren.

2. Welke behandelingsmethode en instrumentarium zal het medisch team gebruiken bij uw haartransplantatie? Wordt er gebruik gemaakt van een manueel boortje of een elektrische boor, welke maat punches worden er gebruikt enz. Naast de ervaring van het medisch team zijn de instrumenten van uiterst belang voor het resultaat van uw haartransplantatie.

3. Tijdens de raadpleging met de consultant/arts zal hij het aantal geschatte transplantaten en de behandelingskosten meedelen. Laat u niet misleiden door voordelige prijzen. Vaak geven haartransplantatieklinieken zeer gunstige prijzen maar beloven ze een zeer gering aantal transplantaten. Dit gaat ten koste van een goede haardichtheid en van een mooi eindresultaat. Let erop: dat de kosten van de haartransplantatie en het geschatte aantal transplantaten in verhouding staan!

4. Voor een mooi natuurlijk resultaat is de haardichtheid erg belangrijk. Veel klinieken adviseren een haardichtheid van circa 30 grafts per cm², het minimale aantal. Kliniek Veldhoven biedt naast 30 grafts per cm² ook de mogelijkheid van 35 t/m 55 grafts per cm² aan. Een te lage haardichtheid geeft immers een te doorzichtig resultaat. Het is van belang dat de consultant / arts informeert hoeveel grafts (haartjes) er per cm² geplaatst kunnen worden.

5. Laat u niet misleiden door de titel haarchirurg. Het geeft u niet de garantie dat de behandeling wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Vaak worden de behandelingen uitgevoerd door een basisarts zonder cosmetische opleiding. Daarnaast speelt niet enkel de haarchirurg maar het haarteam een belangrijke factor in het eindresultaat. Het haarteam bij Kliniek Veldhoven is zorgvuldig samengesteld; iedere hairtechnician wordt ingezet op een onderdeel waar haar/zijn kracht ligt. De ene persoon is goed in elektrisch boren, het ‘ontwerpen’ van een haartransplantatie en de ander in het terugplaatsen van de grafts. Door de krachten te bundelen, worden de mooiste resultaten behaald.

Welke maat boortjes worden er gebruikt voor een FUE haartransplantatie?

Een goede haarkliniek kiest het juiste maat boortje op basis van de haargroeirichting en de haardikte. Iedere haarsituatie verschilt van persoon tot persoon. Een hairtechnician kan een dunne haar gemakkelijk met een boordiameter van 0.6mm uit het donorgebied nemen, maar betreft het drie dikke haren dan is er minimaal een 0.8mm boortje nodig om de graft niet te beschadigen. Sommige klinieken werken uitsluitend met een 0.6mm boortje, waardoor de grafts beschadigen en er enkel 1 haar zal groeien. Ook groeien de haren soms in de vorm van een ‘banaan’. De kromme graft kan niet met een 0.6mm boortje worden uitgenomen omdat de haar wordt doorgesneden en de haarwortel achterblijft. De voorkeur gaat dan uit naar een grotere boordiameter. Het is van belang dat de juiste diameter wordt gebruikt om een slechte haartransplantatie met veel enkele haren (single grafts) en een ondermaats eindresultaat te voorkomen.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en is na het verdoven in principe pijnloos. Door de lokale verdoving voelt het hoofd wel strak aan. Vergelijkbaar met het gevoel van een te strakke helm op uw hoofd. Dit gevoel kan enkele dagen aanhouden.

Kan ik na de behandeling meteen weer aan het werk?

We raden onze cliënten altijd aan om minstens 1 week, maar liever nog 2 weken na de behandeling vrij te nemen, aangezien er vorming van wondkorstjes en roodkleuring van de hoofdhuid kan ontstaan wat tot ca. 10 à 12 dagen na de behandeling kan aanhouden. Meteen na de behandeling zou eveneens een zwelling (oedeem) aan het voorhoofd en/of de zijkanten van het aangezicht kunnen optreden. Deze zwelling verdwijnt na ongeveer 5 tot en met 7 dagen. De aanbevolen rustperiode na de behandeling is daarom circa 2 weken.

Zijn er veel vrouwen die een haartransplantatie laten uitvoeren?

Ongeveer 15% van onze cliënten zijn vrouwen. Steeds meer vrouwen hebben last van haaruitval en in veel gevallen is een haartransplantatie een goede oplossing.

Kan iedereen een haartransplantatie ondergaan?

Bijna iedereen kan behandeld worden. Tijdens een informatief consult wordt gekeken of een haartransplantatie ook daadwerkelijk zinvol is en aan uw verwachtingen kan voldoen. Enkele uitzonderingssituaties waarin een haartransplantatie af te raden zijn; haaruitval op basis van een ziekte (zoals Alopecia Areata), gebruik van bepaalde medicijnen of dat wegens uitdagingen in de gezondheid het niet verstandig zou zijn om de haartransplantatie te ondergaan.

Hoeveel grafts worden er per dag getransplanteerd?

Gemiddeld transplanteren wij circa 2200+ grafts op 1 werkdag. In vergelijking met andere haarklinieken ligt dit aantal erg hoog. De hoeveelheid grafts die ons team per dag kan transplanteren is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan; kwaliteit van de grafts, conditie van de hoofdhuid en de manier waarop de haren groeien. Tijdens het consult wordt met u besproken welke aantallen gewenst zijn en hoe lang men denkt over de behandeling te doen.

Hoe lang duurt een FUE behandeling?

Een FUE behandeling is een heel arbeidsintensieve behandeling en neemt veel tijd in beslag. Het kan zijn dat een behandeling over twee of zelfs meer dagen verspreid wordt.

 • Hoge clienttevredenheid
 • Blijvend resultaat
 • Prijs is op basis van de transplantaten en niet op het aantal haren
 • Géén FUTbehandeling i.v.m. groot litteken
 • Werkt volgens de laatste technieken
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Hoge kwaliteit van zorg
 • Laagdrempelig en toegankelijk
Danny
"Erg goede ervaring"
Na ervaringen te hebben gelezen en een goed consult te hebben gehad koos ik uiteindelijk voor Kliniek Veldhoven. Het effect kan ik op dit moment nog niet beoordelen, maar op basis van de deskundigheid, de plezierige manier waarop ik geholpen ben en de motivatie van het vriendelijke team ben ik al uiterst tevreden. Erg goed geholpen en ik kwam daardoor gemakkelijk door de twee behandeldagen heen.
Hans. S
"perfecte service en klantvriendelijk personeel"
De behandeling ging lekker soepel en snel en je weet dat je te maken hebt met echte vakmensen!

Gerelateerde behandelingen

Graft calculator
Haar Grafcalculator
Herstel na haartransplantatie
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
Haardichtheid
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
Reconstructieve haarchirurgie
Micro Hair Pigmentation
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven

Ook interessant om te lezen