Huidverzorging - Kliniek Veldhoven

Acne behandeling

Met een intensieve huidbehandeling kunt u veel problemen door acne verhelpen en voorkomen. U huid oogt en voelt een stuk rustiger na de acne behandeling.

Acne

Acne verhelpen en voorkomen

Acne is een verstoring van de talgproductie die meerdere oorzaken kan hebben, zowel hormonaal als bacterieel. Vrijwel iedereen krijgt in meer of mindere mate met deze huidaandoening te maken. Voor mensen die veel last hebben van acne kunnen de gevolgen groot zijn. Het ontsierend karakter is een dagelijks terugkomende ergernis. Ook associëren veel mensen acne – vaak geheel onterecht – met een ongezonde levensstijl. Dat alles heeft een negatieve invloed op het zelfvertrouwen.


Acne behandeling

Bij een acne behandeling reinigen we de huid met een reinigingsgel en -lotion. Dit verwijdert oppervlakkig vuil op de huid dat poriën kan verstoppen. Daarnaast verzorgen we een dieptereiniging, waarbij zo veel mogelijk onzuiverheden uit de huid verwijderd worden. Indien nodig maken we gebruik van een fruitzuurpeeling.

Tegen mee-eters en littekens

Met een intensieve behandeling voorkomen onze huidtherapeuten dat mee-eters gaan ontsteken. In tegenstelling tot schoonheidssalons, behandelen wij niet alleen de zogeheten actieve acne, maar ook de oppervlakkige littekentjes die achterblijven als de acne verdwijnt.


Na de behandeling

Voor een optimaal resultaat adviseren we u speciale producten te gebruiken om de behandeling te ondersteunen. Verder is het noodzaak om de behandelde huid goed te beschermen tegen zonlicht, minimaal met beschermingsfactor 50. Ten slotte dient u aanraking met de behandelde gebieden zo veel mogelijk te vermijden om verergering of ontsteking te voorkomen.


Risico’s en bijwerkingen

Bijwerkingen die wel eens voorkomen zijn: langdurige roodheid van de huid, een prikkend gevoel, pigmentatie (bij blootstelling aan de zon zonder afdoende bescherming), schilferen van de huid (bij dieptereiniging).

Eerste consult

Voordat u bij Kliniek Veldhoven een acne behandeling ondergaat, nodigen we u uit voor een informatief gesprek met onze huidtherapeut. Zij bekijkt uw huid en stelt een behandeladvies op. U zit nergens aan vast: na het gesprek heeft u de keuze met de behandeling te starten. U vraagt een persoonlijk consult aan met het formulier rechtsboven. Voor een prijsoverzicht zie acne behandeling kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Behandelplan op maat
  • Hoge cliënttevredenheid
  • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Uw specialist

Veelgestelde vragen

Wanneer heb ik acne?

Bij acne is er sprake van mee-eters, pukkels (papels) en/of puistjes (pustels) die littekens na kunnen laten. Er zijn verschillende vormen van acne, die ieder zijn eigen kenmerken hebben.

Komt acne alleen in het gelaat voor?

Acne komt voor op plaatsen waar de talgproductie verhoogt is. Dit kan daarom naast het gelaat ook voorkomen op de hals, rug en schouders.

Wat kan ik er zelf aan doen?

Naast de reinigende behandeling die in de kliniek gegeven wordt, is het belangrijk dat u zelf de huid schoon houd en de juiste huidverzorgingsproducten gebruikt. Kliniek Veldhoven beschikt over een uitgebreid assortiment aan huidverzorgingsproducten. Samen met de huidtherapeut kunt u bespreken welke producten geschikt zijn voor uw huid.

  • Specialist lid van NVH/ANBOS
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht

Gerelateerde behandelingen

Acne behandeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Acne littekens
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Onzuivere huid
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Moedervlekken verwijderen
Moedervlekken verwijderen
Ouderdomsvlekken
Huid Ouderdomsvlekken