Huidverzorging - Kliniek Veldhoven

Acne littekens

De meeste mensen krijgen vroeg of laat te maken met acne, ook wel aangeduid met de benaming ‘jeugdpuistjes’. Acne is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere op elkaar gelijkende aandoeningen die op het huidoppervlak kunnen optreden. De oorzaak ervan moet worden gezocht in een overmatige talgproductie, die een bacteriële of hormonale oorzaak kan hebben. Ook erfelijke aanleg speelt doorgaans een rol bij het ontstaan van acne.

Acne

Ontsierende acne littekens kunnen goed worden vervaagd

Hoewel jeugdpuistjes, en soortgelijke huidproblemen, na de puberteit over het algemeen van tijdelijke aard zijn, kunnen bij extremere gevallen als gevolg hiervan helaas wel acne littekens achterblijven. De littekens treden op als putjes en andere onregelmatigheden op de huid. Vooral wanneer deze zich in het gezicht bevinden, kan dit voor de drager een psychische belasting zijn. Men wordt immers elke dag met het ontsierende karakter ervan geconfronteerd. Bij mensen die in het verleden een meer of minder ernstige vorm van acne hebben gehad, is het echter goed mogelijk om de achtergebleven acne littekens te verbeteren. Kliniek Veldhoven biedt op dit vlak een grondige huidbehandeling aan.

Intensieve behandelmethode tegen acne littekens

Een effectieve therapie om littekens die ontstaan zijn door acne aanzienlijk te verminderen is een behandelmethode die bekendstaat als microdermabrasie. Dit is een mechanische peeling met fijne kristallen, waarmee de cellen in de bovenste laag van de huid worden vernieuwd door de oude cellen af te voeren. Deze therapie bestaat uit het richten van microkristallen op de huid met behulp van speciale apparatuur, die tegelijkertijd de niet meer actieve huidcellen opzuigt. De opperhuid wordt op die manier als het ware afgeschaafd met als doel de acne littekens te vervagen. Bij grote of zeer opvallende littekens kunnen met behulp van deze behandelmethode de meest in het oog springende onregelmatigheden worden afgevlakt. Met het afschaven van de oude huidcellen zorgt de peelingapparatuur tevens voor een stimulatie van de doorbloeding van de huid. Hierdoor kan de huid er regelmatiger maar ook een stuk frisser en gezonder uit komen te zien.

Een frissere uitstraling dankzij een gezonder uitziende huid

Ook met een chemische peeling kunnen acne littekens worden verminderd. Het verschil met een microdermabasie behandeling is dat de chemische peeling in meerdere huidlagen actief is, terwijl microdermabrasie enkel aan de oppervlakte haar werking kent. De chemische peeling is intensiever en heeft een diepere werking. De behandelingen kunnen indien gewenst gecombineerd worden.
Er zijnmilde en sterke chemische peelings. De specialist start altijd met een milde peeling om de huid in balans te brengen. De zuren van de peeling dringen in de huid en verminderen de talgproductie ,waardoor het huidoppervlak er glad en rustig uitziet. Bij een vervolgbehandeling wordt gekeken naar de huidreactie en stelt de specialist een behandelplan op.

Een consult

Wilt u iets doen aan uw acne littekens, dan nodigen wij u dan ook graag uit voor een gesprek met een van de huidspecialisten van Mauritskliniek in Den Haag, Amsterdam, Nijmegen of Utrecht.  Dit kan via 088 628 74 00 of via het contactformulier op de website. Voor een prijsoverzicht zie chemische peeling kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Behandelplan op maat
  • Hoge cliënttevredenheid
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht

ZKN

Uw specialist

  • Specialist lid van NVH/ANBOS
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Gerelateerde behandelingen

Acne behandeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Onzuivere huid
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Moedervlekken verwijderen
Moedervlekken verwijderen
Ouderdomsvlekken
Huid Ouderdomsvlekken