Huidverzorging - Kliniek Veldhoven

Couperose behandeling

Met een couperose behandeling verwijderen we spinadertjes of verwijde adertjes die meestal op de wangen en de neus verschijnen. Dat is onschuldig, maar kan storend zijn.

Deze behandeling wordt niet meerbij Kliniek Veldhoven uitgevoerd.

Lasertechniek bij couperose behandeling

Couperose komt meestal voor bij mensen die veel buiten werken. Ook erfelijkheid speelt een rol: die bepaalt de sterkte of zwakte van de vaatwand. Couperose speelt vaak op bij sterk wisselende temperaturen. Het gezicht loopt dan rood aan. We behandelen couperose met lasertechniek. Het resultaat is na één tot drie behandelingen zichtbaar en blijvend. Wel kunnen gesprongen adertjes opkomen op andere, niet behandelde plaatsen.

Couperose behandeling

Een couperose behandeling vindt plaats zonder verdoving. De specialist behandelt couperose met een laser, wat voelt als kleine prikjes in de huid. De in het bloed aanwezige kleurstof hemoglobine absorbeert het laserlicht en zet dit om in warmte. Deze warmte lost de eiwitten in het bloed en de vaatwand op, met als gevolg dat het bloed stolt en de vaatjes verdwijnen. Doordat het pigment van een donkere huid een deel van de laserenergie absorbeert, geldt dat de resultaten beter zijn naarmate uw huidskleur lichter is. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig, met telkens een tussenpauze van 8 weken.

Na de behandeling

Voor het beste resultaat raden we u aan om na een couperose behandeling ten minste 4 dagen niet in de sauna te gaan en zo min mogelijk te bukken. Gedurende één week mag u niet sporten. Verder is het verstandig om blootstelling aan de zon gedurende 4 weken voor en na de laserbehandeling te vermijden. Gaat u toch de zon in, breng dan iedere 2 uur een zonnebrandcrème aan met beschermingsfactor 50.

Risico’s en bijwerkingen

Mogelijke bijwerkingen na een couperose behandeling zijn:

 • Roodheid en zwelling (meteen na de behandeling; als dicht bij de onderoogleden behandeld wordt, kan er een forse zwelling van de oogleden ontstaan. De roodheid en zwelling verdwijnen na enkele dagen.)
 • Kleine blaasjes (na een dag drogen deze in en ontstaan er korstjes; deze verdwijnen na enkele dagen)
 • Huidinfectie (wanneer er blaasjes ontstaan, is er een kans op huidinfectie. Het is belangrijk deze blaasjes tijdig te behandelen met antibioticacrème.)
 • Hyperpigmentatie (de huid wordt ter plaatse iets donkerder; dit is in principe van voorbijgaande aard, herstel treedt op binnen enkele maanden).

Een consult

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Behandelplan op maat
 • Hoge cliënttevredenheid
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht

ZKN

Uw specialist

 • Specialist lid van NVH/ANBOS
 • Laagdrempelig en toegankelijk

Wij bieden deze behandelingen aan in onderstaande vestigingen

Gerelateerde behandelingen

Acne behandeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Onzuivere huid
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Moedervlekken verwijderen
Moedervlekken verwijderen
Ouderdomsvlekken
Huid Ouderdomsvlekken