Huidverzorging - Kliniek Veldhoven

Onzuivere huid

Acne is een huidprobleem dat bij veel mensen voorkomt. Het ontstaan van de aandoening is gelegen in het verstopt raken van een deel van de poriën die zich in de huid bevinden. Vaak openbaart acne zich in het gezicht, maar ook op de rug en schouders kunnen zich op puistjes vormen. Gelukkig is deze huidaandoening uitstekend te behandelen met een reinigingsbehandeling eventueel in combinatie met een fruitzuurpeeling of microdermabrasie behandeling. Kliniek Veldhoven voert alleen een fruitzuurpeeling uit als reinigingsbehandeling voor een onrustige huid.

Acne

Oorzaken van een onrustige huid

Acne kenmerkt zich door poriën die verstopt zijn en waar de afvoer van talg is verstoord. Talg is een vetachtige substantie in de huid, die uitdroging ervan voorkomt en deze beschermt tegen infecties. De huidporiën die het overtollige talg afvoeren raken soms verstopt, waardoor de substantie zich ophoopt onder het huidoppervlak en daar een voedingsbodem is voor bacteriën. Op dat moment ontstaat een kenmerkende witte kop. Als de geïnfecteerde porie onderhuids openbreekt, vormt zich aan de oppervlakte een puistje. Bij mensen met een onzuivere huid kan talg ook in de uitmonding van het afvoerkanaal van een porie voor een verstopping zorgen. In dergelijke gevallen oxideert de talg zodra deze het huidoppervlak bereikt en ontstaat een zogeheten mee-eter.

Een onzuivere huid behandelen

Er is sprake van een onzuivere huid als de cliënt nog geen last heeft van actieve acne. Vaak zijn er echter wel aanwijzingen dat de aandoening aanwezig is, meestal in de vorm van een beperkt aantal puistjes of mee-eters. Wanneer u een behandeling wenst tegen een onrustige huid met verschijnselen van acne of een onzuivere huid juist wilt voorkomen, biedt Kliniek Veldhoven de mogelijkheid om een reinigingstherapie te ondergaan. Een microdermabrasie behandeling of fruitzuurpeeling bestaat uit het intensief schoonmaken van de huid, inclusief een dieptereiniging. Hierbij worden dode huidcellen verwijderd, waarmee de kans dat zich acne vormt aanzienlijk afneemt. Met deze behandeling voorkomt u dus dat een onrustige huid uw zelfvertrouwen en zelfbeeld aantast.

Vorming van acne, puistjes en mee-eters tegengaan

Heeft u een onzuivere huid die gevoelig is voor acne, puistjes of mee-eters en wilt u dergelijke huidproblemen voor zijn? Dan bent u altijd welkom bij Kliniek Veldhoven voor het laten uitvoeren van een preventieve reinigingsbehandeling door een deskundige huidtherapeut. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Kliniek Veldhoven. Voor een prijsoverzicht zie fruitzuurpeeling prijs.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Specialist lid van NVH/ANBOS
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Behandelplan op maat
  • Hoge kwaliteit van zorg

ZKN

Uw specialist

Gerelateerde behandelingen

Acne behandeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Acne littekens
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Moedervlekken verwijderen
Moedervlekken verwijderen
Ouderdomsvlekken
Huid Ouderdomsvlekken