Huidverzorging - Kliniek Veldhoven

Chemische peeling

De huid heeft veel te verduren tijdens een mensenleven. Zo heeft onze gezichtshuid zeker last van negatieve invloeden door externe factoren als zonlicht en vervuiling. Daarnaast kunnen van binnenuit stress, slaaptekort en een verkeerd eetpatroon de gezichtshuid belasten. Maar ook door erfelijke factoren ontstaan huidveroudering of andere ontsieringen aan de huid. Wat de oorzaak ook is: met een chemische peeling van Kliniek Veldhoven kan er veel aan uw huid worden verbeterd.

Chemische peeling

 

Easy Droxy peeling

Heeft u last van een vale en zeer gevoelige huid? Heeft u last van de eerste verschijnselen van ouder worden of van acne en/of rosacea? Dan biedt de Easy Droxy Peeling een goede uitkomst.

De Easy Droxy peeling is een oppervlakkige peeling. Daardoor is deze uitermate geschikt voor ieder huidtype én voor iedere leeftijd vanaf 18 jaar.

De peeling bestaat uit een samenstelling van verschillende zuren die langzaam in de huid trekken. Hierdoor is het resultaat van de peeling direct zichtbaar. Deze peeling verfrist de huid en zorgt voor huidverbetering. Heeft u een feestje, bruiloft of een andere gelegenheid, waar u fris voor de dag wilt komen? Dan is deze peeling perfect om te gebruiken om uw huid extra te laten stralen.

De behandeling

Binnen onze kliniek werken we met de producten van SkinTech. Onze specialisten kunnen afhankelijk van de conditie van uw huid voor een milde of sterke peeling kiezen. De eerste behandeling bestaat altijd uit een milde variant. Ook wanneer er een sterkere peeling nodig is, moet uw huid daarop eerst worden voorbereid via een milde behandeling.

De peeling wordt in één of twee coatings met een platte kwast aangebracht op de huid. Wanneer er erytheem (roodheid) optreedt in de huid wordt de Easy Droxy peeling geneutraliseerd door een neutralisator met kleurindicator. Door gebruik te maken van een, van kleur veranderende, blauwe neutralisator ziet uw behandelaar of de peeling overal is geneutraliseerd. In de meeste gevallen zijn er twee neutralisatie rondes nodig. De eerste ronde kan een branderig gevoel geven aan de huid. De tweede ronde zal de huid kalmeren en verkoelen.

U kunt de Easy Droxy peeling eenmalig gebruiken als partypeel. Maar omdat de Easy Droxy peeling zich goed leent voor het verbeteren van uw huid is deze peeling ook in te zitten als een huidverbeteringsbehandeling (traject) van vier à vijf peelingsessies met een interval van 8 dagen. Deze behandeling wordt uitgevoerd in combinatie met het gebruik van SkinTech crèmes. De combinatie van de peeling en de crèmes bevordert het gunstige resultaat van de behandeling.

Na de behandeling
Een behandeling met de Easy Droxy peeling zal doorgaans niet of nauwelijks leiden tot vervelling van de huid. U bent direct toonbaar en uw huid zal een frisse ‘glow’ hebben.

Daarbij is het belangrijk dat u uw huid goed blijft verzorgen met de aanbevolen SkinTech crèmes en Cleanser Foam.

Dag 1 na aan Easy TCA peeling:
Uw huid voelt droog aan en er is nog niets van de behandeling zichtbaar.

Dag 2 na een Easy TCA peeling:
Uw huid voelt droog en strak aan. Donkere plekken kunnen zichtbaar worden. Dit zijn de plekken waar u pigment had zitten.

Dag 3 na een Easy TCA peeling:
Rondom de mond zal de vervelling gaan beginnen. De eventuele donkere vlekken vallen ook van uw huid tijdens het vervellen.


Easy TCA peeling

Wanneer u last heeft van pigmentvlekken, fijne lijntjes, grote poriën of een vale huid is de Easy TCA peeling een goede peeling voor u.

De Easy TCA peeling geeft zichtbare huidverbetering. Het is een combinatie peeling van vitamines en antioxidanten die langzaam en gecontroleerd de huid doordringen. Hierdoor wordt het ontstekingsproces geactiveerd waardoor de bovenlaag van de huid wordt afgestoten.

De Easy TCA peeling met trichloorazijn is zeer geschikt voor zowel een dikke huid met grove poriën, als voor een dunne of dunner wordende huid. Doordat deze peeling diep in de huid doordringt zorgt deze ervoor dat de celdeling in de lederhuid (de dermis) wordt gestimuleerd. Hierdoor neemt de productie van collageen en elastine toe waardoor de huid zich weer jonger gaat gedragen. Door de toename van collageen en elastine kan ook de dikte van de nieuwe huid toenemen, terwijl de dikte van de dode huid afneemt.

Uw huid wordt egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid vernieuwt en verjongt zich.

De behandeling
Onze specialisten brengen de Easy TCA peeling in meerdere lagen aan op uw huid totdat de gewenste diepte bereikt is. Hierdoor treedt er een ontstekingsproces in werking, de huid wordt rood en voelt branderig aan.

Hierna wordt er een post peel mask op de huid aangebracht. Deze crème haalt de warmte en roodheid uit de huid en zorgt ervoor dat het ontstekingsproces afneemt. Uw huid is binnen enkele minuten weer pijnloos en rustig. Het post peel maks laat u de hele dag zitten, u wast uw gezicht op de behandeldag niet meer.

De dagen volgend op de behandeldag wast u in de ochtend uw gezicht met SkinTech Cleanser Foam. Daarbij gebruikt u ook 2 à 3 maal daags de SkinTech behandel crème en Metablock SPF 30/50.

Na de behandeling
Na een Easy TCA peeling is uw huid erg kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Gebruik daarom altijd de voorgeschreven Post Peel Care producten van SkinTech om de kans op pigmentvlekken te voorkomen. Daarbij is het van belang dat u uw huid goed tegen de zon beschermt. Vermijd direct zonlicht en smeer meer maal daags met de SkinTech Melablock SPF 30/50. Melablock beschermt zowel tegen activatie van melanocyten door UVA/UVB licht als tegen de warmte en vermindert het risico op complicaties na een peeling.

Vervelling van de huid is bij een Easy TCA peeling onvermijdelijk. Vervelling zal na 3 à 5 dagen optreden, hierna merkt u dat uw huid zichtbaar én voelbaar verbeterd is, egaler is en dat uw huid opnieuw straalt. Laat de vervelling vanzelf gebeuren, trek hier niet aan!

Dag 1 na aan Easy TCA peeling:
Uw huid voelt droog aan en er is nog niets van de behandeling zichtbaar.

Dag 2 na een Easy TCA peeling:
Uw huid voelt droog en strak aan. Donkere plekken kunnen zichtbaar worden. Dit zijn de plekken waar u pigment had zitten.

Dag 3 na een Easy TCA peeling:
Rondom de mond zal de vervelling gaan beginnen. De eventuele donkere vlekken vallen ook van uw huid tijdens het vervellen.


Benebellum

Een Benebellum peeling gaat de strijd aan met pigmentvlekken. Heeft u last van hyperpigmentatie of melasma (een zwangerschapsmasker) in het gezicht? Dan is een Benebellum behandeling de beste oplossing.

Onze specialist maakt voorafgaand aan de behandeling een behandelplan op maat die volledig is afgestemd op uw huid. Een deel van de behandeling vindt plaats binnen onze kliniek. Het andere deel zal voornamelijk thuis plaatsvinden. U gaat namelijk aan de slag met de producten van SkinTech om het proces te bevorderen en een mooi eindresultaat te behalen.

De behandeling
Uw behandelaar brengt de Benebellum peeling zorgvuldig middels wattenstaafjes aan op uw huid. Vervolgens zullen worden er microscule gaatjes gemaakt in de huid middels microneedling. Hierbij wordt er tegelijkertijd een oplossing van tranexaminezuur en antioxidanten toegediend op de huid. Hierdoor zal de huid een verandering ondergaan die nodig is om de huid op de probleemgebieden lichter te maken en het pigment te elimineren. Wanneer de behandeling voltooid is wordt er een post peel mask aangebracht. Het post peel maks laat u de hele dag zitten, u wast uw gezicht op de behandeldag niet meer.

Na de behandeling
Na de peeling is de huid niet alleen kwetsbaar maar ook vatbaar voor het opnieuw ontstaan van pigmentvlekken. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u de post peel care voorschriften nauwkeurig volgt. De eerste ochtend en twee maal daags wast u uw gezicht met SkinTech Lightning Foam Cleanser.  Daarbij brengt u in de ochtend de Fulgora SPF30/50 aan om de huid optimaal te beschermen tegen de zon en tevens brengt u tweemaal daags Lumina vit. C 18% serum aan , ‘s nachts gebruikt u de Lumina vit. A+E crème.

Vervelling hoort bij het proces van de behandeling. Vervelling zal na 2 a 3 dagen optreden, hierna merkt u dat uw huid zichtbaar én voelbaar verbeterd is, egaler is en dat uw huid opnieuw straalt. Laat de vervelling vanzelf gebeuren, trek hier niet aan!

Dag 1 na aan Benebellum peeling:
Uw huid voelt droog aan en er is nog niks van de behandeling waarneembaar.

Dag 2 na een Benebellum peeling:
Uw huid voelt droog en strak aan. Donkere plekken kunnen zichtbaar worden. Dit zijn de plekken waar u pigment had zitten.

Dag 3 na een Benebellum peeling:
Rondom de mond zal de vervelling gaan beginnen. De eventuele donkere vlekken vallen ook van uw huid tijdens het vervellen.

Consult

Vraag aan vrijblijvend consult aan voor een chemische peeling. Onze huid specialisten geven u een behandelplan op maat. U zit nergens aan vast en kunt altijd nog anders beslissen.

Kliniek Veldhoven is een onderdeel van Mauritskliniek. Heeft u interesse in een chemische peeling om de conditie van de huid te verbeteren? Dit kan bij Mauritskliniek in Den Haag, Amsterdam, Nijmegen of Utrecht. Neem hiervoor contact via 088 628 74 00 of via het contactformulier op de website. Voor een prijsoverzicht zie chemische peeling kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Specialist lid van NVH/ANBOS
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Hoogwaardige producten van SkinTech
  • Behandelplan op maat
  • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Uw specialist

Veelgestelde vragen

Wat zijn chemische peelings?

Chemische peelings bewerkstelligen een chemisch proces in de huid waarmee acne, littekens, pigment en tekenen van huidveroudering worden behandeld. Chemische peelings bestaan uit zuren en elk zuur heeft een andere werking op de huid. Wanneer een zuur in contact komt met de huid ontstaat er een reactie in de huid; een chemische reactie.

Er zijn 5 categorieen in de chemische peelings:
– AHA’s (Alpha-hydroxy zuren) voorbeelden zijn melkzuur, glycolzuur, pompoenzuur
– Tretinoïden (vitamine A zuur) voorbeeld is Retinol
– BHA’s (Bèta-hydroxy zuren) voorbeeld is salicylzuur
– TCA (Trichloorazijnzuren)
– Combinatie van zuren ( Jessner)

Wat is het voornaamste verschil tussen een chemische peeling en een scrub?

Met een scrub worden als het ware de dode huidcellen van de huid ‘geschuurd’ en met zuren weken de dode huidcellen van de huid. Daarnaast heeft een scrub een oppervlakkige werking en is een chemische peeling ook in de diepere lagen effectief.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

4 Weken voor en na de behandeling dient u de huid te beschermen met een zonnebrandcréme SPF 30/50, ook wanneer de zon niet schijnt. Verder vermijdt u de eerste 48 uur warme bronnen zoals warme baden/douches, transpireren en intensief sporten. U kunt na een milde peeling een lichte schilfering en eventueel korstjes verwachten. Bij een sterke peeling kan na 2-3 dagen een sterke vervelling optreden met een hersteltijd van minimaal 7 dagen. De mate van afschilfering hangt tevens af van de inwerkingsduur van de glycolzuurpeeling en uw huidtype. 5 Uur na de behandeling dient de huid niet behandeld te worden met water of een verzorgingsproduct. Verder dient men geen cosmeticaproduct aan te brengen.

Wat kan ik van een gezichtspeeling verwachten?

De chemische peeling vermindert huidveranderingen ten gevolge van het ouder worden en door zonschade. Het verbetert onregelmatige pigmentatie van de huid en het vlakt iets opgeworpen littekens af.

Wat zijn de nadelen van een chemische peeling?

Peelings voor het gezicht bieden geen oplossing tegen huidverslapping. Diepe rimpels of plooien kunnen niet worden behandeld, hiervoor kan een injectables behandeling of facelift een oplossing bieden. Verder kan een chemische peeling niet voorkomen dat de huidveroudering doorgaat. Een ander nadeel is dat er een aantal dagen een vervelling van de huid kan optreden en dient u de zon 4 weken te vermijden om pigmentvlekken te voorkomen.

Welke peeling is geschikt tegen rimpels?

U dient er rekening mee te houden dat een chemische peeling niet geschikt is tegen de behandeling van diepe rimpels of plooien. Wel is de TCA peeling bij uitstek de zuurbehandeling voor het gezicht tegen tekenen van huidveroudering.

Zijn fruitzuren slecht voor de huid?

De buitenste hoornlaag van de huid biedt bescherming tegen de zon, kou, bacteriën, virussen en schimmels. De huid met een normale hoornlaag is een belangrijke barrière voor de bescherming van de huid. Wanneer een hoornlaag sterk verdikt is, worden de vetklieren afgesloten en kan dit uiteindelijk leiden tot acne. Chemische peelings als fruitzuren hebben tot doel de huid te ondersteunen en zijn uitstekend geschikt om de dikke hoornlaag te reduceren tot een normaal niveau. Een uitzonderlijk dunne hoornlaag mag niet behandeld worden met een chemische peeling. Vanwege het verdunnen van de al te dunne hoornlaag verliest de huid haar bescherming en wordt het nog onvoldoende beschermt tegen externe schadelijke factoren. Het is belangrijk om een specialist uw huid te laten beoordelen en u krijgt dan een behandelplan op maat.

Welke peeling is geschikt tegen pigmentvlekken?

De Skin Brite peel onderdrukt de pigmentcellen en voert overmatig pigment af door afschilfering.

  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Hoge clienttevredenheid

Gerelateerde behandelingen

Gezichtsbehandeling
Huidverzorging Gezichtsbehandeling
Jessner peeling
Huidverzorging Jessner Peeling
TCA peeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Huidverbetering
Huidverbetering Kliniek Veldhoven
Fruitzuurpeeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Moedervlekken laseren
Moedervlek Verwijderen
Pigmentvlekken laseren
Pigmentvlekken
Gezichtspeeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Huidtherapie
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Laserbehandeling
Laserepilatie Kliniek Veldhoven