Hoge klantenbeoordeling
Plastische en cosmetische chirurgen
Hoge kwaliteit van zorg
Laagdrempelig en toegankelijk

Chemische peeling

Onze huid heeft veel te verduren tijdens een mensenleven. Zeker ons gezichtshuid heeft last van negatieve invloeden door externe factoren, zoals zonlicht en vervuiling. Van binnenuit kunnen stress, slaaptekort en een verkeerd eetpatroon de gezichtshuid belasten. Maar ook kunnen huidveroudering of andere ontsieringen ontstaan door erfelijke factoren. Wat de oorzaak ook is: met een chemische peeling van Kliniek Veldhoven kan er veel aan uw huid worden verbeterd.

Chemische peeling

 

De extra kracht van een chemische peeling

Een chemische peeling heeft een sterker effect dan met een gezichtscrème mogelijk is. Huidbevorderende bestanddelen kunnen hiermee dieper in de huidlagen doordringen. Het gevolg is dat uw gezichtshuid sneller afschilfert, beter doorbloedt en in een hoger tempo nieuwe cellen aanmaakt. Een gezichtsbehandeling met bijvoorbeeld de Jessner peeling is geschikt om uw huid een opfrisbeurt te geven of om specifieke huidproblemen aan te pakken. In het geval van restacne worden via een dergelijke peeling bijvoorbeeld bestaande comedonen behandeld. Ook wordt pigment verminderd. Verder dringt een dergelijke peeling de talgproductie terug en remt het ontstekingen af. Heeft u rosacea dan kan een chemische peeling de weerstand van uw huid verhogen met behulp van eiwitten (peptiden) en kunnen ontstekingen worden geremd. Wanneer de conditie van de huid verbetert mag worden, maakt een tca peeling de huid onder andere egaler en wordt de huidstructuur verfijnd. Verder is uw gezichtshuid steviger en oogt het frisser. Wanneer u last heeft van hyperpigmentatie dan versnelt een peeling als Skin Brite de exfoliatie en worden pigmentcellen onderdrukt. Zoals u ziet kan een behandeling een peeling uw gezichtshuid op veel punten verbeteren.

Chemische peeling

 


Hoe verloopt een gezichtsbehandeling bij Kliniek Veldhoven?

In onze kliniek werken wij met de producten van Lira Clinical en Dermaquest. Onze specialisten kunnen afhankelijk van de toestand van uw huid voor een milde of sterke peeling kiezen. In ieder geval bestaat de eerste behandeling altijd uit een milde variant. Ook wanneer er een sterkere peeling nodig is, moet uw huid daarop eerst worden voorbereid via een milde behandeling. Bij een milde peeling wordt het product met een kwastje aangebracht. Na de inwerking wordt uw huid geneutraliseerd door de specialist. In het geval van een sterke Jessner peeling worden er verschillende lagen door middel van gaasjes aangebracht. Hierna volgt geen neutralisatie, maar blijft de peeling nog aanwezig op uw huid, zodat het beter kan inwerken. De beide behandelingen duren circa een half uur tot drie kwartier. Daarbij moet u er op rekenen dat u gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig heeft voor een goed mogelijk effect. Ook moet uw huid tussen de behandelingen door herstellen. De benodigde pauze voor een milde peeling is twee weken, die voor een sterke behandeling is drie tot vier weken.
Voor en na iedere behandeling dient u wel aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. Maar dit en meer vertelt de specialist u allemaal tijdens uw persoonlijk consult.

Een consult

Kliniek Veldhoven is een onderdeel van Mauritskliniek. Heeft u interesse in een chemische peeling om de conditie van de huid te verbeteren? Dit kan bij Mauritskliniek in Den Haag, Amsterdam, Nijmegen of Utrecht. Neem hiervoor contact via 088 628 74 00 of via het contactformulier op de website. Voor een prijsoverzicht zie chemische peeling kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Specialist lid van NVH/ANBOS
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Hoogwaardige producten van Dermaquest
  • Behandelplan op maat
  • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Veelgestelde vragen

Wat zijn chemische peelings?

Chemische peelings bewerkstelligen een chemisch proces in de huid waarmee acne, littekens, pigment en tekenen van huidveroudering worden behandeld. Chemische peelings bestaan uit zuren en elk zuur heeft een andere werking op de huid. Wanneer een zuur in contact komt met de huid ontstaat er een reactie in de huid; een chemische reactie.

Er zijn 5 categorieen in de chemische peelings:
– AHA’s (Alpha-hydroxy zuren) voorbeelden zijn melkzuur, glycolzuur, pompoenzuur
– Tretinoïden (vitamine A zuur) voorbeeld is Retinol
– BHA’s (Bèta-hydroxy zuren) voorbeeld is salicylzuur
– TCA (Trichloorazijnzuren)
– Combinatie van zuren ( Jessner)

Wat is het voornaamste verschil tussen een chemische peeling en een scrub?

Met een scrub worden als het ware de dode huidcellen van de huid ‘geschuurd’ en met zuren weken de dode huidcellen van de huid. Daarnaast heeft een scrub een oppervlakkige werking en is een chemische peeling ook in de diepere lagen effectief.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

4 Weken voor en na de behandeling dient u de huid te beschermen met een zonnebrandcréme SPF 30/50, ook wanneer de zon niet schijnt. Verder vermijdt u de eerste 48 uur warme bronnen zoals warme baden/douches, transpireren en intensief sporten. U kunt na een milde peeling een lichte schilfering en eventueel korstjes verwachten. Bij een sterke peeling kan na 2-3 dagen een sterke vervelling optreden met een hersteltijd van minimaal 7 dagen. De mate van afschilfering hangt tevens af van de inwerkingsduur van de glycolzuurpeeling en uw huidtype. 5 Uur na de behandeling dient de huid niet behandeld te worden met water of een verzorgingsproduct. Verder dient men geen cosmeticaproduct aan te brengen.

Wat kan ik van een gezichtspeeling verwachten?

De chemische peeling vermindert huidveranderingen ten gevolge van het ouder worden en door zonschade. Het verbetert onregelmatige pigmentatie van de huid en het vlakt iets opgeworpen littekens af.

Wat zijn de nadelen van een chemische peeling?

Peelings voor het gezicht bieden geen oplossing tegen huidverslapping. Diepe rimpels of plooien kunnen niet worden behandeld, hiervoor kan een injectables behandeling of facelift een oplossing bieden. Verder kan een chemische peeling niet voorkomen dat de huidveroudering doorgaat. Een ander nadeel is dat er een aantal dagen een vervelling van de huid kan optreden en dient u de zon 4 weken te vermijden om pigmentvlekken te voorkomen.

Welke peeling is geschikt tegen rimpels?

U dient er rekening mee te houden dat een chemische peeling niet geschikt is tegen de behandeling van diepe rimpels of plooien. Wel is de TCA peeling bij uitstek de zuurbehandeling voor het gezicht tegen tekenen van huidveroudering.

Zijn fruitzuren slecht voor de huid?

De buitenste hoornlaag van de huid biedt bescherming tegen de zon, kou, bacteriën, virussen en schimmels. De huid met een normale hoornlaag is een belangrijke barrière voor de bescherming van de huid. Wanneer een hoornlaag sterk verdikt is, worden de vetklieren afgesloten en kan dit uiteindelijk leiden tot acne. Chemische peelings als fruitzuren hebben tot doel de huid te ondersteunen en zijn uitstekend geschikt om de dikke hoornlaag te reduceren tot een normaal niveau. Een uitzonderlijk dunne hoornlaag mag niet behandeld worden met een chemische peeling. Vanwege het verdunnen van de al te dunne hoornlaag verliest de huid haar bescherming en wordt het nog onvoldoende beschermt tegen externe schadelijke factoren. Het is belangrijk om een specialist uw huid te laten beoordelen en u krijgt dan een behandelplan op maat.

Welke peeling is geschikt tegen pigmentvlekken?

De Skin Brite peel onderdrukt de pigmentcellen en voert overmatig pigment af door afschilfering.

Uw specialist

  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Hoge clienttevredenheid

Gerelateerde behandelingen

Gezichtsbehandeling
Jessner peeling
TCA peeling
Huidverbetering
Fruitzuurpeeling
Moedervlekken laseren
Pigmentvlekken laseren
Gezichtspeeling
Huidtherapie
Laserbehandeling