Huidverzorging - Kliniek Veldhoven

Gezichtspeeling

Met het klimmen der jaren verschijnen fijne rimpels en andere onregelmatigheden in het gezicht. Op welke leeftijd men hiermee te maken krijgt is echter niet alleen afhankelijk van de structuur van de huid en de erfelijke aanleg. Ook externe factoren zoals het rookgedrag, de hoeveelheid stress die men ervaart en een regelmatige blootstelling aan zonlicht en uv-straling zorgen ervoor dat de gezichtshuid sneller veroudert en dat rimpels, plooien en groeven ontstaan. De oorzaak hiervan ligt in de afname van de eiwitten collageen en elastine. Collageen is een van de hoofdbestanddelen van het bindweefsel van de huid, dat vooral in de eerste vijfentwintig levensjaren wordt opgebouwd en ervoor zorgt dat de huid zijn stevigheid behoudt. Omdat na verloop van tijd de hoeveelheid collageen in de huid vermindert, zal de huid slapper worden. Elastine maakt dat de huid na het vervormen of indrukken ervan zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt. Door de natuurlijke processen in het lichaam zal naarmate men ouder wordt de hoeveelheid elastine eveneens teruglopen. Het gevolg hiervan is een toename van het huidvolume en een minder soepele huid.

Meerdere vormen van gezichtspeeling

Er zijn diverse methoden om het gezicht te peelen, waarbij het er eigenlijk steeds op neer komt dat oude huidcellen actief worden afgevoerd van de bovenste huidlaag om plaats te maken voor jongere cellen. Een veel toegepaste behandeling om de gezichtshuid te vernieuwen is microdermabrasie. Deze therapie houdt in dat kleine diamantkristallen op de huid worden geschoten. De inactieve huidcellen die op deze manier zullen losraken, worden middels een afzuigsysteem direct verwijderd. Een zachtere behandelwijze voor een peeling van het gezicht is een fruitzuur- of glycolzuurbehandeling. Dit glycolzuur bestaat uit verschillende organische fruitzuren en wordt door een therapeut op de huid aangebracht, waarna het in de huidlagen doordringt en de aanmaak van nieuwe cellen zal stimuleren. Deze methode vereist doorgaans zes tot acht sessies, waarbij na elke behandeling enkele weken rust in acht moet worden genomen. Bij deze vorm van gezichtspeeling zijn een goede voorbereiding en nabehandeling van de huid uiterst belangrijk.

Vervolgens start de specialist met een milde peeling. Bij een TCA peeling brengen we de trichloorazijnzuuroplossing aan met gaasjes, die we steeds opnieuw besprenkelen met de vloeistof als de vorige uitgewerkt is. In tegenstelling tot een milde peeling kiest de specialist bij een TCA peeling niet voor het neutraliseren van het zuur, omdat er een zo diep mogelijke werking wordt nagestreefd. De TCA peeling is een sterke peeling zeker in combinatie met de Jessner peeling.

Een gezichtspeeling geeft uw gezicht een egale uitstraling

Wanneer u interesse heeft in beide peelingbehandelingen, neem dan contact op met Mauritskliniek in Den Haag, Amsterdam, Nijmegen of Utrecht.. Dit kan via 088 628 74 00 of via het contactformulier op de website. Voor een prijsoverzicht zie chemische peeling kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Specialist lid van NVH/ANBOS
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Behandelplan opmaat
  • Hoogwaardige producten van NeoStrata
  • M.n. voor de vette, onzuivere & acne huid en huidverjonging

ZKN

Uw specialist

  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Laagdrempelig en toegankelijk
  • Hoge clienttevredenheid

Gerelateerde behandelingen

Gezichtsbehandeling
Huidverzorging Gezichtsbehandeling
Jessner peeling
Huidverzorging Jessner Peeling
TCA peeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Chemische peeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Huidverbetering
Huidverbetering Kliniek Veldhoven
Fruitzuurpeeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Moedervlekken laseren
Moedervlek Verwijderen
Pigmentvlekken laseren
Pigmentvlekken
Huidtherapie
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Laserbehandeling
Laserepilatie Kliniek Veldhoven