Huidverzorging - Kliniek Veldhoven

Moedervlekken laseren

Een moedervlek is een goedaardige opeenhoping van pigmentvormende cellen in de huid. Moedervlekken kunnen in grootte, vorm of kleur verschillen. Sommige mensen vinden de moedervlekken storend en willen ze daarom laten weghalen. Moedervlekken laseren is een eenvoudige methode om moedervlekken kleiner dan een 5 mm te verwijderen.

Moedervlekken verwijderen

Moedervlek laseren wel of niet mogelijk

Kenmerkend voor een moedervlek is dat de kleur en de vorm regelmatig zijn. Soms kan een moedervlek ‘onrustig’ zijn en zich ontwikkelen tot een melanoom. Wanneer de moedervlek onregelmatig is, van vorm of van kleur verandert, is het raadzaam om contact op te nemen met uw huisarts. Kliniek Veldhoven behandelt enkel ‘rustige’ moedervlekken. U kunt uw moedervlek bekijken en beoordelen of u wel of niet in aanmerking komt voor deze behandeling. Hanteer hierbij de ABCDE-regel in onderstaande tekst..

A: A van Asymmetrisch. De moedervlek dient symmetrisch en niet van vorm te zijn veranderd.
B: B van Begrenzing. De moedervlek heeft geen onregelmatige/grillige randen.
C: C van Color (kleur). De moedervlek is niet diepbruin, zwart, grijs, roze of rood en is niet in korte tijd van kleur veranderd.
D: D van Diameter. Moedervlekken die kleiner zijn dan 5 mm worden verwijderd.
E: E van Evolutie. Er is geen verandering opgetreden in de moedervlek.

Moedervlekken laseren bij Kliniek Veldhoven

Verheven (bolle) moedervlekken kunnen alleen chirurgisch worden verwijderd, terwijl vlakke moedervlekken met een laserbehandeling worden behandeld. Een moedervlek weghalen met een laserbehandeling gebeurt alleen als de moedervlek kleiner is dan 5 mm.

Een laserbehandeling duurt circa een kwartier tot een half uur, afhankelijk van het te behandelen gebied. 2 Tot 4 laserbehandelingen zijn doorgaans voldoende en na twee weken begint de moedervlek te vervagen. De behandelde moedervlekken vervagen of verdwijnen vrijwel volledig en komen meestal niet meer terug.

Heeft u moedervlekken waar u zich aan stoort? Neem dan contact op met onze erkende kliniek. Vraag een consult aan en laat u informeren over de behandelmethode, inclusief de kosten die daaraan verbonden zijn. U vraagt een persoonlijk consult aan met het formulier rechtsboven. Wanneer u een afspraak maakt voor een consult moedervlek laseren, zit u nergens aan vast. Voor een prijsoverzicht zie moedervlek verwijderen kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Specialist lid van NVH/ANBOS
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht

ZKN

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn moedervlek weg laten halen?

Er wordt een onderscheid gemaakt in verheven (bolle) en vlakke (platte) moedervlekken. Verheven moedervlekken kunnen chirurgisch verwijderd worden en vlakke moedervlekken zijn te behandelen met een laser. Alleen ‘rustige’ moedervlekken kleiner dan ½ cm worden met een laser verwijderd.

Moedervlekken weghalen; hoe verloopt de behandeling?

Om de juiste instelling en de reactie van de huid te kunnen bepalen, wordt er eerst een klein stukje van de huid behandeld. Vervolgens wordt de moedervlek op secure wijze behandeld met de laser. Na de behandeling begint de moedervlek te vervagen.

Waarmee moet ik na het verwijderen van moedervlekken rekening houden?

Het is belangrijk dat u na de behandeling, 4 weken, blootstelling aan de zon of zonnebank mijdt. Daarna is het belangrijk dat de huid goed beschermd wordt met een sunblock (vanaf beschermingsfactor 50).
Moedervlekken zijn erfelijk bepaald en in de loop der jaren kunnen meerdere moedervlekken ontstaan. De mate waarin de huid is blootgesteld aan zonlicht, speelt een rol bij het ontstaan van moedervlekken. Bescherm u altijd goed tegen zonnebrand om uw huid te beschermen en nieuwe moedervlekken te voorkomen!

  • Laagdrempelig en toegankelijk
  • Hoge clienttevredenheid

Uw specialist

Gerelateerde behandelingen

Gezichtsbehandeling
Huidverzorging Gezichtsbehandeling
Jessner peeling
Huidverzorging Jessner Peeling
TCA peeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Chemische peeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Huidverbetering
Huidverbetering Kliniek Veldhoven
Fruitzuurpeeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Pigmentvlekken laseren
Pigmentvlekken
Gezichtspeeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Huidtherapie
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Laserbehandeling
Laserepilatie Kliniek Veldhoven