Huidverzorging - Kliniek Veldhoven

Pigmentvlekken laseren

Een pigmentvlek is een plaatselijk overschot van pigment in de huid. Deze vlekken worden vaak als storend ervaren. De meeste pigmentvlekken zijn effectief te behandelen met een laser, crème of peeling.

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken ontstaan door zonlicht, vooral bij mensen met een lichte huid. Ook kunnen ze ontstaan door huidveroudering en ontstekingen. Soms is deze verkleuring onregelmatig en ontstaan bruine of gelige vlekken. Veel mensen ervaren zulke vlekken als storend. Met een laser kunnen we de meeste pigmentvlekken verwijderen.

Laserbehandeling

Pigmentvlekken kunnen verminderd worden met een laserapparaat. Bij geringe vlekken is één behandeling meestal voldoende. De laser maakt de pigmentvlekken eerst donkerder van kleur. Na twee weken vervagen de pigmentvlekken. Wanneer nodig volgt na 8 weken een vervolgbehandeling. De behandelde pigmentvlekken verdwijnen vrijwel volledig en komen meestal niet meer terug. De behandeling kan echter niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vlekken ontstaan. Voor en na de laserbehandeling maken we foto’s, zodat u het effect duidelijk kunt zien.

Crème of peeling

Oppervlakkig gelegen pigmentaties kunnen we in de regel goed behandelen met een crème of peeling. De crème SkinBrite cremé is een verzorgende en verhelderende créme die gebruik maakt van Chromobright en BV-OSC om pigmentvlekken te vervagen en de aanmaak van pigment te verminderen. Een chemische peeling versnelt de celdeling. Door vernieuwing van de opperhuid, kan ook het overmatige pigment worden afgevoerd.

Nieuwe pigmentvlekken voorkomen

Vermijd direct zonlicht zoveel mogelijk om het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Gebruik een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. Wanneer er een verband lijkt te bestaan tussen de pigmentvlekken en het gebruik van een geneesmiddel, kunt u overwegen om – in overleg gaan met uw behandelend arts – met dit middel te stoppen of over te stappen naar een alternatief.

Het persoonlijk consult

Hoe kunnen we uw pigmentvlekken behandelen? U bent van harte welkom voor een eerste consult met onze specialist. In een informatief gesprek hoort u hoe de behandeling er voor u uit gaat zien. Dit persoonlijk consult bieden we volledig aan: u zit nergens aan vast. Gebruik het formulier rechtsboven om een persoonlijk consult aan te vragen. Voor een prijsoverzicht zie moedervlek verwijderen kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Specialist lid van NVH/ANBOS
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht

ZKN

Uw specialist

Veelgestelde vragen

Is elke huidskleur te behandelen?

Nee. De laser werkt dankzij contrastverschillen. Een lichte huid is daarom het beste te behandelen. Bij een donkere huid zal ook het normale” pigment in de huid beschadigd worden. Daarom behandelen wij in de zomermaanden minder.”

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandelduur is afhankelijk van de grootte van de te behandelen gebied. Ter indicatie, een gezichtsbehandeling duurt ongeveer 15-30 minuten.

Is de behandeling pijnlijk?

Een verdoving is niet nodig; de meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan vergelijken die met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten, gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt.

Moet je voor of na de behandeling speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

Het is raadzaam niet in de zon te verblijven voor, tussen of na de behandelingen. De huid bruint in de zon en dit komt de behandeling niet ten goede . Tot enkele weken na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon waardoor er op de behandelplaatsen bruine pigmentvlekken kunnen ontstaan. Het is sterk aan te raden om zon en zonnebank te vermijden, wanneer dit niet mogelijk is gebruik dan een zonnebrandcrème van minstens factor 50 te tot enige weken na de behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de plaats en de ernst van de aandoening. Over het algemeen kan men uitgaan van 1-3 behandelingen met een tussenliggende periode van 8 weken.

Hoe wordt Melasma behandeld?

Behandelingen zijn symptomatisch gericht, dat wil zeggen gericht op het doen verdwijnen dan wel het verminderen van de bruine vlekjes in de huid.

  • Laagdrempelig en toegankelijk
  • Hoge clienttevredenheid

Gerelateerde behandelingen

Gezichtsbehandeling
Huidverzorging Gezichtsbehandeling
Jessner peeling
Huidverzorging Jessner Peeling
TCA peeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Chemische peeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Huidverbetering
Huidverbetering Kliniek Veldhoven
Fruitzuurpeeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Gezichtspeeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Huidtherapie
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Laserbehandeling
Laserepilatie Kliniek Veldhoven