Huidverzorging - Kliniek Veldhoven

TCA peeling

Heeft u niet meer de frisse uitstraling die u vroeger wel had? Wordt uw gezicht volgens u ontsierd door tekenen van veroudering, pigmentvlekken of oppervlakkige littekens als gevolg van acne? Dan is er een behandeling voor u beschikbaar dat een deel hiervan teniet kan doen. Een oneffen en dof ogende huid kunt u behandelen met een TCA peeling. Deze behandeling met trichloorazijnzuur kan ervoor zorgen dat uw huid weer fris en soepel aan gaat voelen.

TCA peeling, zo werkt het

Wat een TCA gezichtsbehandeling doet, is het versneld laten afschilferen van uw bovenste huidlaag. Hierdoor is het mogelijk om oneffenheden te laten verdwijnen. Tegelijkertijd stimuleert het de onderliggende lederhuid om nieuwe huidcellen aan te maken en bevordert het ook de doorbloeding en de productie van collageen. Collageen is een eiwit dat zorgt voor de stevigheid van de huid. Een gezichtsbehandeling met TCA bestaat uit meerdere sessies van ongeveer 30 á 45 minuten per keer. In totaal kunt u zes tot acht behandelingen nodig hebben, met telkens twee tot vier weken ertussen. Allereerst bereidt u uw huid twee weken met de verzorgingsproducten van Dermaquest optimaal voor op de chemische peeling.

Vervolgens start de specialist met een milde peeling. Bij een TCA peeling brengen we de trichloorazijnzuuroplossing aan met gaasjes, die we steeds opnieuw besprenkelen met de vloeistof als de vorige uitgewerkt is. In tegenstelling tot een milde peeling kiest de specialist bij een TCA peeling niet voor het neutraliseren van het zuur, omdat er een zo diep mogelijke werking wordt nagestreefd. De TCA peeling is een sterke peeling zeker in combinatie met de Jessner peeling.

Na de chemische peeling

Een behandeling met TCA kan branderig aanvoelen, maar dit gevoel verdwijnt weer. Het is van belang dat u de behandelde gezichtshuid zoveel mogelijk ontziet. Wij raden u aan om uw huid de eerste vier weken niet bloot te stellen aan zonlicht. De eerste 48 uur geldt dit ook voor warmte. Ook als de zon niet schijnt, raden wij u aan om een zonnebrandcrème met een hoge factor 50 te gebruiken.
Na 2 tot 3 dagen kan uw huid sterk gaan vervellen. U dient niet aan de vellen te zitten. Wel kunt u op advies van uw specialist een verzorgende créme van Lira Clinical of Dermaquest gebruiken om het proces van vervellen enigszins te camoufleren. Het vervellen is ook een normaal en gewenst effect van een behandeling met TCA. Uw oude huid maakt plaats voor nieuwe, die in het begin nog wel kwetsbaar is.

Kwaliteit en ervaring bij Kliniek Veldhoven

Kliniek Veldhoven verwijst door naar specialisten die ervaren zijn in het behandelen van diverse soorten huidproblemen. Zij werken bij voorkeur met chemische peelings en huidverzorgingsproducten die van hoge en gegarandeerde kwaliteit zijn. Als u geïnteresseerd bent in een huidbehandeling, starten zij  met een uitgebreid consult. Daarin krijgen zij een goed beeld van uw huidproblematiek en bespreken zij met u alle mogelijkheden. Tijdens uw behandeltraject geven zij u informatie over de voor- en nazorg om het beste resultaat te bereiken met de TCA peeling behandeling.

Wilt u weer een frisse en soepele huid? Neem dan zeker contact op met Mauritskliniek in Den Haag, Amsterdam, Nijmegen of Utrecht voor een uitgebreid consultgesprek. Dit kan via 088 628 74 00 of via het contactformulier op de website. Voor een prijsoverzicht zie chemische peeling kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Specialist lid van NVH/ANBOS
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Hoogwaardige producten van Dermaquest
  • Behandelplan opmaat
  • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Uw specialist

  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Hoge clienttevredenheid

Gerelateerde behandelingen

Jessner peeling
Huidverzorging Jessner Peeling
Chemische peeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Gezichtsbehandeling
Huidverzorging Gezichtsbehandeling
Huidverbetering
Huidverbetering Kliniek Veldhoven
Fruitzuurpeeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Moedervlekken laseren
Moedervlek Verwijderen
Pigmentvlekken laseren
Pigmentvlekken
Gezichtspeeling
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Huidtherapie
Huidverzorging Kliniek Veldhoven
Laserbehandeling
Laserepilatie Kliniek Veldhoven