Injectables - Kliniek Veldhoven

Injectables

Onder de verzamelnaam ‘injectables’ vallen behandelingen met producten die met een naald in de huid gebracht worden, zoals fillers en tijdelijke spierontspanners. Injectables worden hoofdzakelijk gebruikt als behandeling om rimpels te verwijderen (fronsrimpels, voorhoofdrimpels, rimpels bij de neus, kraaienpootjes) of om lippen op te vullen. Tevens is het geschikt voor het tegengaan van overmatig zweten, een gummy smile (zichtbaar tandvlees bij het lachen) of bij migraine.

Bij Kliniek Veldhoven gebruiken we enkel tijdelijke spierontspanners en fillers van gerenommeerde producenten. De cosmetisch arts KNMG houdt zich dag in dag uit bezig met het toedienen van deze injectables. Naast de tijdelijke spierontspanners en afbreekbare fillers is het mogelijk om fillers met eigen vet te laten injecteren. Voorafgaand aan deze behandeling dient een plastisch chirurg middels liposuctie lichaamsvet te verwijderen in het gebied waar u het kan missen en injecteert dit in het gezicht. Het lichaamseigen vet wordt gebruikt voor het corrigeren of opvullen van delen in het gezicht. Deze lipofilling behandeling bestaat uit twee fasen, namelijk: liposuctie (vetverwijderaar) en lipofilling (vettransplantatie).

Lees ook: waar let ik op bij de keuze voor een cosmetisch arts?


Tijdelijke spierontspanner

Een natuurlijk eiwit in de spierontspanner voorkomt dat spieren aangespannen worden. Hiermee kunnen we rimpels behandelen die ontstaan door aanspanning van bepaalde spieren. Het deel van het gezicht dat met de tijdelijke spierontspanner wordt behandeld, is doorgaans het gebied vanaf de neus naar boven toe tot aan de haargrens. Ook kan het een oplossing bieden tegen overmatige zweetproductie, migraine of zichtbaar tandvlees bij het lachen. De tijdelijke spierontspanner is na 3 tot 6 maanden uitgewerkt.


Tijdelijke fillers

Bij Kliniek Veldhoven werken we uitsluitend met fillers die door het lichaam afgebroken kunnen worden. Deze tijdelijke fillers bevatten hyaluronzuur een stof die ook in de huid en het lichaam voorkomt. De fillers brengen volume op plaatsen waar dat gewenst is. Met deze fillers vullen we volumeverlies op en kan het zorgen voor huidverbetering. Een filler heeft de eigenschap om vocht aan zich te binden, waardoor er volume wordt gecreëerd. De filler voor huidverbetering heeft de specifieke eigenschap om de fibroblasten in de huid te stimuleren tot aanmaak van collageen en elastine die de huid stevig en veerkrachtig houden. De tijdelijke fillers dienen na circa 12 maanden herhaald te worden om het resultaat te behouden. Permanente fillers zijn verboden in Nederland.

Juvederm logo


Fillers met eigen vet

Het grote voordeel van een lipofilling behandeling ten opzichte van tijdelijke fillers is dat het resultaat blijvend is. Wel blijft er na een lipofilling behandeling ongeveer 60 tot 80% van het getransplanteerde vet zitten. Het overige deel wordt door het lichaam afgebroken en kan eventueel met meerdere behandelingen worden aangevuld.


De Fern Pattern Technique

Vanaf ons 20e levensjaar neemt de hoeveelheid collageen met één procent per jaar af wat resulteert in dunnere en zwakkere huid. De Fern Pattern Technique verstevigt en herstelt de spankracht van de huid zonder onnodig volume aan het gezicht toe te voegen. Bij deze techniek wordt de hyaluronzuur filler Restylane in de huid geïnjecteerd in de vorm van een varenblad dat direct leidt tot huidversteviging. De behandeling duurt doorgaans 30 tot 45 minuten en van tevoren wordt het gebied verdoofd met een crème. Daarnaast zit in Restylane ook lidocaïne om de behandeling comfortabeler te maken. Het hyaluronzuur zal vervolgens de huidcellen (fibroblasten) stimuleren in het produceren van collageen. De stevigheid van de Fern Pattern Technique wordt op deze manier overgenomen door uw eigen collageen. Voor een optimaal resultaat wordt een tweede behandeling na twee tot drie maanden herhaald. Vervolgens is een jaarlijkse touch-up doorgaans voldoende.

Injectables behandeling voor een frisse en jongere uitstraling

Voor meer informatie over injectables (tijdelijke spierontspanners en/of fillers) bent u van harte welkom voor een consult met onze cosmetisch arts KNMG. Gaat uw voorkeur uit naar een lipofilling behandeling dan kunt u een afspraak maken bij de plastisch chirurg. Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult en bel 040 295 42 43 voor een afspraak. Voor een prijsoverzicht zie injectables prijzen.

injectablesinjectablesinjectables
Neus-lippenplooiMarionetlijnFronsrimpels

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • BIG geregistreerde cosmetisch artsen KNMG
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Geen verdunde, goedkopere en andere varianten van spierontspanners
  • Behandeling volgens richtlijnen van het NVCG
  • Drs. T. S. Decates geeft les aan cosmetisch artsen in opleiding
  • Enkel gebruik van tijdelijke fillers
  • U ontvangt paspoort voor injectable registratie

Uw cosmetisch arts KNMG

Veelgestelde vragen Injectables

Welke injectables zones kunnen behandeld worden?

De tijdelijke spierontspanner vermindert fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes of bunny lines (rimpels bij de neus). Daarnaast kan het een oplossing bieden tegen overmatige zweetproductie, migraine of een gummy smile (zichtbaar tandvlees bij het lachen). Met de tijdelijke filler kunt u uw lippen, traangootjes, wallen, wangen, jukbeenderen, neus-lippenplooi, kaaklijn, lichte overbeet, marionetlijnen en in combinatie met de tijdelijke spierontspanner, ook uw voorhoofdsrimpels of fronsrimpels laten behandelen.

Is Kliniek Veldhoven de beste kliniek voor fillers en spierontspanners?

De cosmetisch arts van Kliniek Veldhoven is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVCG) en werkt volgens de internationale richtlijnen voor kwaliteit en veiligheid van cosmetische zorg. Er wordt gewerkt vanuit een less is more gedachtengang, waarbij het karakter en de uitdrukking nooit verloren mogen gaan. Bij de behandelingen worden tijdelijke spierontspanners en fillers van hoge kwaliteit gebruikt die uitgebreid getest zijn op veiligheid en effectiviteit. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Een consult voor een injectables behandeling is bij Kliniek Veldhoven vrijblijvend.

Wat zijn fillers?

Met fillers zijn tekenen van veroudering te corrigeren. Door volume aan te brengen, fijne lijntjes te vullen, de contouren in het gezicht te accentueren worden rimpels zachter en zorgt het volume voor een frisse, uitgeruste uitstraling. Indien u van geen volle lippen heeft, kan u ook door middel van een filler behandeling uw lippen laten opvullen.

Hoelang blijft een filler zitten en hoe snel zie je resultaat?

Een behandeling met een tijdelijk filler is vrijwel direct zichtbaar en kan afhankelijk van de gebruikte gel en de huidconditie tot een jaar aanhouden. De behandelingen dienen herhaald te worden om het resultaat te behouden.
De tijdelijke spierontspanner werkt binnen 4 tot 7 dagen. Het maximale effect zal binnen twee weken bereikt worden. Ongeveer 3 tot 6 maanden na een eerste behandeling is het effect uitgewerkt. Dit kan langer aanhouden na meerdere injectables behandelingen.

Kan ik sporten na het gebruik van fillers?

Om de werking van de fillers te optimaliseren, is het belangrijk om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, veel te bukken of te tillen. Dit geldt ook voor een behandeling met een spierontspanner. Het product heeft de tijd nodig om aan de spier te hechten of in te werken.

Zijn er permanente fillers voor de lippen?

In Nederland is het vanaf 2015 niet toegestaan om permanente fillers (niet-oplosbare fillers) te gebruiken voor cosmetische doeleinden, vanwege het risico op complicaties. Ze staan bovendien op de zwarte lijst van de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde). Permanente fillers bevatten geen huideigen stoffen zoals bij natuurlijke fillers. Natuurlijke fillers bevatten hyaluronzuur een component die in de huid voor elasticiteit en stevigheid zorgt. Bij Kliniek Veldhoven wordt enkel gewerkt met natuurlijke fillers.

Waar moet ik na de behandeling met fillers en/of spierontspanners rekening houden?

Na de injectables behandeling wordt het behandelde gebied gekoeld met een coldpack om eventuele zwelling tegen te gaan. Er bestaat altijd een kleine kans op zwelling na het gebruik van een filler met name bij de lippen. Dit komt omdat hyaluronzuur de eigenschap heeft om vocht aan te trekken. Ook kunt u bij fillers last hebben van een blauwe plek. Het is tevens belangrijk om de eerste week niet onder de zonnebank te gaan of in direct zonlicht te komen. Verder dient u de eerste 24 uur niet intensief te sporten, te tillen of te bukken.

Wat zijn de nadelen van fillers in het gezicht?

Na een filler behandeling kan het zijn dat u last heeft van zwelling welke na 48 uur is afgenomen. Tevens kunt u last hebben van blauwe plekken, allergische reactie en mag u de eerste 24 uur niet intensief sporten, tillen, bukken of in direct zonlicht komen of onder de zonnebank gaan. Verder bestaat er een minimale kans op een bultje na een filler dit verdwijnt meestal na 2 weken. Mochten de complicaties in uitzonderlijke gevallen van dusdanige aard zijn dan kan de cosmetisch arts hyaluronzuur oplossen door hyaluronidase in te spuiten.

Wat kosten fillers?

Op onze website vindt u een uitgebreid prijsoverzicht van de injectables behandelingen.

Kan de cosmetische arts hangende mondhoeken behandelen?

Hangende mondhoeken kunnen u een sombere of boze uitstraling geven. Door de mondhoeken op te vullen kan de specialist de mondhoeken liften. Door met een filler een klein volume in het uiteinde van bovenste lip te spuiten, ‘trekt’ het de afhangende mondhoek subtiel omhoog en zorgt dit voor een sympathieke uitstraling.

Zijn de marionetlijnen goed te behandelen met injectables?

De marionetlijnen zijn de plooien die van de mondhoeken soms geheel doorlopen langs de kin. Vaak gaan de marionetlijnen samen met afhangende mondhoeken. De specialist gebruikt fillers in de mondhoeken om deze naar de oorspronkelijke positie te liften. De marionetlijn wordt vaak veroorzaakt door overactiviteit van de mondhoekspier. Met een tijdelijke spierontspanner wordt de lijn minder zichtbaar. Indien de lijn zeer diep is kan de specialist ook de marionetlijn opvullen. Na de behandeling van de marionetlijnen krijgt u een tevreden uitstraling.

Wat te doen tegen rimpels rond de mond?

Naarmate we ouder worden ontstaan er rimpels langs de mond door afname van collageen, elastine en hyaluronzuur. Zonlicht en roken versneld het proces van afbraak van de eiwitten. Door de huid te beschermen tegen zonlicht en te stoppen met roken kan erger worden vóórkomen. Heeft u eenmaal lijntjes? Dan kunt u de liplijntjes opvullen met injectables. Door de rimpels rond de mond te verwijderen loopt de lippenstift ook niet meer in de lijntjes, maar blijft de lippenstift binnen de contouren van uw lippen.

Ik wil mijn rimpels op mijn bovenlip opvullen. Waar moet ik rekening mee houden?

De rimpels op de bovenlip zijn goed te verhelpen met injectables. Met fillers kunnen de rimpels op de bovenlip tijdelijk opgevuld worden. Wanneer u de rimpels rond de mond laat opvullen heeft u vrijwel direct zichtbaar resultaat. Gemiddeld houdt de werking van de filler ongeveer een jaar aan en dient u de behandeling te herhalen.

Hoe worden de jukbeenderen bij de man gecorrigeerd?

Bij mannen gaat de voorkeur uit naar scherpe, prominente jukbeenderen. De cosmetisch arts vult met fillers het middelste gedeelte van de jukbeenderen op. Het accentueren van de jukbeenderen geeft het gezicht een mannelijker uitstraling door de robuuste contouren in het gezicht.

Ik wil mijn jukbeenderen vergroten door middel van fillers, kan dat?

Bij vrouwen worden hoge jukbeenderen gemodelleerd door de zijkanten van de jukbeenderen op te vullen. Sommige vrouwen hebben van nature minder uitgesproken jukbeenderen en bij andere is het volumeverlies bij het ouder worden afgenomen. Een injectable behandeling met fillers kan de jukbeenderen accentueren, waardoor u volle en stevige jukbeenderen krijgt.

Kunnen hamsterwangen behandeld worden met fillers?

Als uw kaaklijn licht verslapt is en u last heeft van hamsterwangen, dan is het mogelijk om uw kaaklijn op te vullen met fillers. De contouren van de kaaklijn worden hierdoor verbeterd. Vaak gaat dit samen met hangende wangen die gelift kunnen worden door de wangen op te vullen met fillers. Het verslapte en ingevallen gezicht maakt plaats voor volle wangen en een strakkere kaaklijn.

Kan de specialist mijn wangen opvullen met fillers?

Als we jong zijn hebben we mooie bolle wangen en naarmate de tijd verstrijkt komen er rimpels op de wangen en worden ze minder vol. Bij de een tekent dit wat meer of sneller als bij de ander in het gezicht. De ingevallen wangen kunnen opgevuld worden met hyaluronzuur en geeft de wangen weer volume.

Kan mijn lichte overbeet gecorrigeerd worden?

Bij een overbeet is de onderkaak kleiner dan de bovenkaak en kunnen de tanden in de bovenkaak vooruitsteken. De bovenlip lijkt vaak ook groter dan de onderkin. Door het opvullen van de kin en de onderlip wordt de onderkaak optisch naar voren gebracht, waardoor het in verhouding staat met de bovenste kaak en de bovenlip. Behalve het opvullen van de kin wordt de filler ook steeds vaker gebruikt om het kuiltje in de kin mee op te vullen.

Hoe kom je van je wallen af?

Veel mannen en vrouwen hebben last van ingevallen wallen of donkere kringen onder de ogen. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren als een tekort aan vocht, slecht slapen, pigment of door veroudering. Is er sprake van een verslapte huid en/of overmatige vetzakjes onder de ogen dan kan met een operatie de wallen worden verwijderd. De donkere kringen onder de ogen bij mannen of vrouwen wordt vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en dunner wordt. De oogkringen gaan over in de traangootjes waar de blauwe bloedvaten door de huid schijnen. Door fillers onder de ogen aan te brengen en de traangootjes op te vullen kan de specialist donkere wallen wegwerken. Hierdoor schijnen de bloedvaatjes minder door de huid heen en krijgt u een frisse, uitgeruste uitstraling. Het is een veelvoorkomende injectables behandeling onder mannen en vrouwen. Verder kan pigmentatie een oorzaak zijn van donkere oogkringen. De onderoogleden bevatten meer pigment dan het gebied om de ogen. Dit kan helaas niet worden verholpen met een filler behandeling van de oogwallen.

Zijn wallen te verwijderen zonder operatie?

Diepe wallen veroorzaken blauwe kringen onder het oog. Dit wordt veroorzaakt door de blauwe bloedvaatjes die door de huid schijnen en een verdunde huid. Fillers onder de ogen kunnen zorgen voor een frisse en vitale uitstraling. Indien de huid verslapt is kan dit enkel verholpen worden met een operatie.

Wat te doen tegen donkere kringen/wallen?

Het is belangrijk om na te gaan waar de oorzaak van de wallen of kringen ligt. Als vermoeidheid, stress of ziekte niet van invloed zijn en de wallen of donkere kringen blijvend zijn, kan een injectie met hyaluronzuur in de wallen een oplossing bieden. Bij een sterke verslapping van het ooglid is een operatie gewenst en kunnen donkere kringen rond de ogen het gevolg zijn voor een teveel aan pigment. Enkel donkere kringen veroorzaakt door diepe holtes kunnen met een filler worden opgevuld.

Hoe kom je van donkere kringen af?

Wanneer het volumeverlies vooral bij de traangootjes en onder de ogen zichtbaar is, kan de specialist de wallen behandelen met fillers en nemen de donkere kringen af.

Wat is het beste middel tegen wallen onder de ogen?

Dit hangt geheel af van de oorzaak van de wallen of de donkere kringen. Als u last heeft van blijvende wallen of kringen die niet veroorzaakt worden door vermoeidheid, stress of pigmentatie kunnen de wallen door middel van een operatie worden verwijderd. Behalve als er sprake is van volumeverlies, waarbij de schaduwen de diepliggende oogkassen accentueren. Door deze wallen te verwijderen met fillers wordt het volumetekort opgevuld. Vaak wordt dit gecombineerd met een behandeling van de traangootjes. Kortom, het beste middel tegen wallen is afhankelijk van de oorzaak.

Wat helpt tegen wallen en donkere kringen?

De specialist kan wallen en donkere kringen onder de ogen met injectables behandelen als deze niet worden veroorzaakt door vermoeidheid, stress, ziekte of pigment. Vetwallen verwijderen gebeurt enkel door middel van een ooglidcorrectie. Dit geldt ook voor wallen die ontstaan door een verslapte huid.

Ik wil mijn wenkbrauwen liften zonder operatie, is dat mogelijk?

Een tijdelijke spierontspanner kan de spier die de wenkbrauwen naar beneden trekt laten ontspannen. Soms wordt de injectables behandeling gecombineerd met wenkbrauwfillers. De fillers vullen de verslapte huid boven de wenkbrauw op, waardoor de wenkbrauw licht gelift wordt. Zowel de behandeling met de spierontspanner als de filler dient herhaald te worden om het resultaat te behouden. Voor een grotere en langdurende lift is een wenkbrauwlift noodzakelijk.

Gerelateerde behandelingen

Hoe veilig zijn injectables?
Injectables Kliniek Veldhoven
Lippen opvullen
Injectables Kliniek Veldhoven
Fillers met eigen vet
Injectables Kliniek Veldhoven
Lipofilling
Injectables Kliniek Veldhoven
Zweetvoeten
Op een natuurlijke wijze ouder worden
Rimpels verwijderen
Injectables Kliniek Veldhoven
Hyaluronzuur
Injectables Kliniek Veldhoven
Overmatig zweten
Injectables Overmatig Zweten
Hyperhidrosis
Overmatig zweten injectables