Injectables Kliniek Veldhoven

Lipofilling

Bij een lipofilling behandeling gebruiken we lichaamseigen vet om delen te corrigeren of volume te brengen op plaatsen waar dat gewenst is. Het grote voordeel van de behandeling is dat uw eigen vetweefsel wordt gebruikt, waardoor u minder last heeft van allergieën en bijwerkingen.

 

 

Corrigeren of opvullen met behulp van lipofilling

Lipofilling wordt veelvuldig gebruikt bij het modelleren van borsten en billen. Tevens kan men volume aanbrengen in het gezicht of kleine delen van het lichaam corrigeren.

Meer volume in het gezicht

De ouder wordende huid verliest volume, waardoor rimpels ontstaan. Lipofilling kan de oplossing bieden voor een verouderde uitstraling. Fillers met eigen vet zijn zeer geschikt voor het corrigeren en opvullen van de diepere lijnen: de neus-lippenplooi en de zogenaamde marionetlijnen (de rimpels die van de mondhoeken naar de kaak lopen). Ook kunnen we met deze methode licht gezakte wenkbrauwen, een ingevallen gezicht na het afvallen en deukjes in het gezicht behandelen.

Bilvergroting met eigen vet

Een bilvergroting door middel van lipofilling kan een oplossing bieden bij plattere billen door volumeverlies of als uw billen niet de gewenste vormen hebben. Er wordt bij de behandeling niet enkel gelet op de vorm en het volume van de billen, maar ook het geheel van de taille, heupen en de billen. Een bilvergroting wordt ook wel billift of Braziliaanse billift genoemd.

Borstvergroting met eigen lichaamsvet

Een borstvergroting met implantaten kan eventueel gecombineerd worden met lipofilling. De borsten met implantaten kunnen met het eigen vet gemodelleerd worden naar een natuurlijke en zachtere look. Er dient voor het verplaatsen van het eigen lichaamsvet voldoende vet aanwezig te zijn. U dient een BMI boven de 18 en onder de 32 te hebben om in aanmerking te kunnen komen voor de behandeling.

Overige correcties met eigen vet

Contourcorrectie van kleine deuken en littekenweefsel na een trauma (ongeluk) zijn ook veelvoorkomende behandelingen met lichaamseigen vet.

Lipofilling behandeling

De behandeling bestaat uit twee fasen. De plastisch chirurg neemt eerst via dunne canules vetweefsel weg door middel van liposuctie. Het vet wordt verwijderd uit bijvoorbeeld de onderrug, benen, heupen en buikstreek en vervolgens in laagjes voorzichtig ingespoten.

Na de behandeling

Over het algemeen is lipofilling een goed verdraagbare behandeling waarbij weinig complicaties voorkomen. Wel kunnen na de operatie zwelling, roodheid en gevoeligheid van de behandelde zones voorkomen. Deze reacties verdwijnen na circa 1 à 2 weken.

Blijvende werking

Het effect van een lipofilling behandeling is direct na de ingreep zichtbaar. Ongeveer 50 tot 70 procent van het ingespoten vet in het behandelde gebied blijft (permanent) zitten op de plaats waar het is aangebracht, het overige deel wordt door het lichaam afgebroken. Voor een optimaal resultaat moet u daarom rekening houden met één of meerdere behandelingen.

Een persoonlijk consult

Kan een lipofilling behandeling u het gewenste resultaat brengen? Bij Kliniek Veldhoven begint elke behandeling met een persoonlijk consult. Bespreek de mogelijkheden geheel met een plastisch chirurg. U krijgt antwoorden op uw vragen en een beeld van wat u mag verwachten.Gebruik het formulier rechtsboven om een consult aan te vragen. Voor een prijsoverzicht zie lipofilling prijs.

Lipofilling

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in lipofilling
  • Weinig belastende lipofilling behandeling door lichaamseigen vet
  • Verplaatste vetweefsel geeft een levenslang resultaat
  • Werken volgens de laatste technieken
  • Hoge kwaliteit van zorg

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragne Lipofilling

Wanneer wordt er een lipofilling uitgevoerd?

U dient er rekening mee te houden dat uw BMI boven de 18 en onder de 32 dient te zijn. Er dient namelijk voldoende vet aanwezig te zijn om het te verplaatsen naar het ontvangstgebied en het is belangrijk dat het vet van voldoende kwaliteit is.

Ik wil graag mijn marionetlijn opvullen, kan dat?

Marionetlijnen zijn goede indicaties voor een lipofilling of een injectables (filler) behandeling. Evenals de diepe neus-
en lippenplooien, overhangende wenkbrauwen, een ingevallen gezicht na afvallen én deukjes in het gezicht. Fijne lijntjes als kraaienpootjes en lijntjes boven de lip zijn niet geschikt voor een lipofilling deze behandeling. Deze zones zijn beter te behandelen met injectables .

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling gebeurt onder plaatselijke of algehele verdoving, afhankelijk van het te behandelen gebied. Hierdoor is de behandeling praktisch volledig pijnloos. Na de behandeling kan de behandelde zone wat gezwollen zijn of soms wat blauw verkleuren. De zwelling kan soms pijnlijk zijn en strak aanvoelen.

Wanneer is het definitieve resultaat te beoordelen?

Zodra de zwellingen en bloeduitstortingen verdwenen zijn, ziet men het resultaat. Van de ingespoten hoeveelheid vetweefsel wordt ongeveer 20 à 40% door het lichaam weer afgebroken. Daarom kan men het definitieve resultaat pas beoordelen na enkele maanden.

Gerelateerde behandelingen

Onderkin liposuctie
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Dubbele kin
Dubbele kin verwijderen Kliniek Veldhoven
Hyaluronzuur
Injectables Kliniek Veldhoven
Fillers met eigen vet
Injectables Kliniek Veldhoven
Injectables
Lippen opvullen injectables
Lippen opvullen
Injectables Kliniek Veldhoven
Overmatig zweten
Injectables Overmatig Zweten
Rimpels verwijderen
Injectables Kliniek Veldhoven