Onderkin verwijderen zonder operatie

Met een onderkin of de zogenoemde dubbele kin wordt het plaatselijk vet onder de kin bedoeld. Dit ontstaat door een aantal factoren, namelijk door: veroudering, gewichtstoename of erfelijke aanleg. Bij Kliniek Veldhoven is het mogelijk om in bepaalde gevallen uw onderkin te verwijderen zonder operatie.

Een onderkin verwijderen zonder operatie, wat is het geheim?

Met een injectie van deoxycholinezuur kunnen plaatselijk vetcellen worden afgebroken in de onderkin. Deoxycholinezuur is een lichaamseigen stof die van nature door het lichaam wordt aangemaakt ter ondersteuning van de afbraak van vetten. De methode is uitvoerig onderzocht en goedgekeurd door de Amerikaanse Food And Drug Administration (FDA).

Bij de behandeling maakt de cosmetisch arts gebruik van een injectable met deoxycholinezuur. Deoxycholinezuur kan succesvol worden ingezet bij de behandeling van submentaal vet, of ook wel ongewenst vet onder de kin. Afhankelijk van het gewenste resultaat zijn er zo’n 2 tot 4 behandelingen nodig. De behandeling biedt een alternatief voor liposuctie.

De voordelen van de onderkin verwijderen zonder operatie

Een onderkin weghalen met injecties biedt de volgende voordelen:
– Onderkin verwijderen zonder operatie
– Het vermindert het overschot aan vet onder de kin en verstrakt de huid
– Relatief korte hersteltijd
– Lunch-time treatment: een korte maar intensieve behandeling
– De gebruikte vloeistoffen zijn FDA-goedgekeurd. Dit houdt in dat ze aan verschillende klinische en preklinische tests zijn onderworpen voordat ze werden toegelaten tot de Amerikaanse markt.

Lees ook: waar let ik op bij de keuze voor een cosmetisch arts?

Is een onderkin verwijderen zonder operatie iets voor u?

De cosmetisch arts KNMG zal samen met u tijdens het consult nagaan of u de juiste indicatie heeft voor een behandeling met injecties en of u in goede gezondheid verkeert. Een belangrijke indicatie is of er inderdaad sprake is van overtollig submentaal vet. Ook de conditie van de huid en spieren is van belang. Daarnaast zal de cosmetisch arts KNMG eventuele vragen beantwoorden en u alles vertellen over de behandeling, de kosten en het herstel. Uw eventuele wensen en verwachtingen kunt u met de cosmetisch arts KNMG bespreken. Aan de hand van het consult en uw medische voorgeschiedenis stelt de cosmetisch arts KNMG een persoonlijk behandelplan op.

De behandeling

Besluit u om de behandeling te ondergaan, dan kunt u eventueel zelfzorgmedicatie innemen tegen eventuele pijn. Voorafgaand aan de behandeling wordt uw huid verdoofd en gereinigd met alcohol. Het te behandelen gebied onder de kin wordt nauwkeurig afgetekend met een speciaal potlood, zodat de cosmetisch arts KNMG kan zien waar hij moet injecteren. Gewoonlijk worden er tijdens een eerste behandeling tussen de 20 en 40 injecties aangebracht. De geïnjecteerde vloeistof heeft tot doel de vetcellen af te breken, die vervolgens door het lichaam op natuurlijke wijze zullen worden geabsorbeerd en uitgescheiden. Daarnaast heeft de vloeistof ook een verstrakkend effect op de huid.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid wat rood en opgezwollen zijn. Dit duurt ongeveer 7 tot 10 dagen. Kompressen of coldpacks kunnen helpen om de klachten te verminderen. Hoewel de zwelling ongemakkelijk kan zijn, is het in feite een gunstig teken. De zwelling duidt op de vernietiging van vetcellen. Ook kunt u zelfzorgmedicatie innemen als u last heeft van pijn of blauwe plekken.

Tips na het verwijderen van de onderkin

Hoewel u na de behandeling in principe uw normale bezigheden kunt hervatten, is het verstandig om de eerste drie dagen rustig aan te doen. Vermijd intensieve sporten of andere activiteiten die de bloeddruk verhogen, want deze kunnen de zwelling verergeren. Het is ook beter om even uit de volle zon te blijven. Wilt u representatief voor de dag komen, dan kunnen sjaals en coltruien uw beste vriend zijn. Tot een aantal weken na de behandeling kan de huid nog wat gevoelloos zijn. Na ongeveer 2 weken zult u mogelijk al een strakkere kaaklijn zien, en na 8 weken kunt u genieten van het volledige resultaat.

Vervolgbehandeling

Na de eerste behandeling zal de cosmetisch arts KNMG met u een afspraak maken voor een vervolgbehandeling. Deze vindt meestal plaats na 6 tot 8 weken. Om het gewenste resultaat te bereiken moet u rekenen op minstens twee behandelingen. De werking van de vetoplossende injectables is aanzienlijk langer dan die van andere vloeistoffen. Om het resultaat te behouden, kunt u na 4 of 5 jaar eventueel een touch-up behandeling laten uitvoeren.

Uw onderkin verwijderen bij Kliniek Veldhoven

Uw onderkin weg zonder operatie: in Amerika is het al de normaalste zaak van de wereld. In Nederland is de techniek nog relatief nieuw. Wist u dat de behandeling in Noord-Brabant en Limburg als eerste werd uitgevoerd bij Kliniek Veldhoven? In dat opzicht kunnen we zeggen dat we een primeur hebben, en daar zijn we natuurlijk best een beetje trots op.

Kliniek Veldhoven is een vertrouwd adres in het zuiden van Nederland. Jaarlijks voeren we 5000 behandelingen uit in onze kliniek. Ons medisch team spant zich graag in om de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Op onze website vindt u informatie over al onze behandelingen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Wat kunt u verwachten als u de behandeling besluit te ondergaan? Allereerst krijgt u altijd een persoonlijk consult. Tijdens dit consult bespreken we alle wensen en mogelijkheden, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Uw consult bij Kliniek Veldhoven is geheel vrij van verdere verplichtingen.

Kwaliteit van zorg

Onze specialisten begrijpen als geen ander dat uw gezondheid belangrijk voor u is. Daar gaan wij uiteraard zorgvuldig mogelijk mee om. De cosmetisch arts KNMG beschikt over een BIG-registratie (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Elke behandeling vindt volledig plaats volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Besluit u de behandeling te laten uitvoeren, dan ontvangt u een paspoort voor injectable registratie.

Meer informatie

Uw onderkin weg zonder operatie: is dat iets voor u? De cosmetisch arts KNMG kan u daar tijdens een persoonlijk consult alles over vertellen. Aarzel dus niet en neem contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via telefoonnummer 040 295 42 43. Het team van Kliniek Veldhoven staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.