Overmatig zweten oksels

Het is normaal dat iedereen zweet onder zijn armen. Vooral bij warm weer en tijdens inspanningen is het niet ongewoon dat er zweetplekken onder uw oksels ontstaan. Circa 1% van de mensen heeft echter last van overmatig zweten onder de oksels, wat qua zichtbaarheid en geur tot problemen in het sociale verkeer kan leiden. Zweetoksels geven vlekken onder uw armen. Dit kan zowel in uw werksituatie als tijdens een feestje bijzonder pijnlijk zijn. Er is wat te doen tegen zweetoksels. Kliniek Veldhoven is gespecialiseerd in het behandelen van hyperhidrosis met een spierverslapper die ervoor zorgt dat de zweetklier voor enige tijd stopt met zweet produceren.

In verlegenheid door overmatig zweten onder de oksels

De meeste mannen en vrouwen die last hebben van overmatig zweten onder de oksels, proberen hier al van alles tegen te doen. Regelmatig wassen en douchen voor een goede hygiëne, gezonde voeding, veel deodorant gebruiken en geen al te strakke kleding of niet-ademende kleding dragen. Dit is belangrijk, maar biedt geen definitieve oplossing. Dat geldt wél voor behandeling met een spierverslapper, waarbij met een dunne naald een natuurlijk eiwit in de huid onder uw oksels wordt ingespoten. Dit middel blokkeert de zenuwprikkels die de zweetklieren ontvangen om zweet af te scheiden. Uw zweetoksels behoren hiermee voor zeker een halfjaar tot een jaar tot het verleden.

Lees ook: waar let ik op bij de keuze voor een cosmetisch arts?

Poliklinische behandeling voor overmatig zweten oksels

Vóór de behandeling van uw zweetoksels dient u uw okselbeharing te scheren en de dag voor de injectie geen deodorant meer te gebruiken. De spierverslapper wordt plaatselijk met een fijne naald in de huid ingespoten, zodat het effect ook lokaal – bij de oksels – optreedt. De poliklinische behandeling neemt ongeveer 20 minuten in beslag en heeft geen invloed op andere lichaamsfuncties. Normaliter kan de injectie zonder verdoving worden gegeven. De injecties worden heel soms als licht pijnlijk ervaren. Er treden gewoonlijk geen complicaties op. Er kan soms onder uw oksels een bloeduitstorting ontstaan die echter weer snel verdwijnt. De spierverslapper werkt snel en heeft na 2 weken zijn maximale effect bereikt. Dit houdt 3 – 6 maanden aan. Dan kan eventueel worden gekozen voor een vervolgbehandeling, in geval de zweetoksels terugkeren.

Er is gelukkig wat te doen tegen zweetoksels

De medisch specialisten van Kliniek Veldhoven weten wat te doen tegen zweetoksels. Bel ons gerust op voor meer informatie (040 – 295 42 43) of maak direct een afspraak voor een consult met een van onze specialisten. U kunt dan uw vragen stellen en wensen neerleggen, u wordt onderzocht en de cosmetisch arts geeft u advies over de beste behandeling tegen overmatig zweten onder uw oksels en het resultaat dat bereikt kan worden. Voor een prijsoverzicht zie injectables prijzen.