Injectables Kliniek Veldhoven

Rimpels verwijderen

Injectables

 

Rimpels verwijderen en een jongere uitstraling krijgen

Afgezien van het dunner worden van het haar en het terugwijken van de haargrens, is het ontstaan van rimpels vaak een van de eerste uiterlijke kenmerken van het ouder worden. Het krijgen van rimpels is dan ook onlosmakelijk verbonden met het verouderingsproces en kan afhankelijk van uw levenswijze soms al op relatief jonge leeftijd inzetten. Hierbij spelen niet zelden ook andere aspecten een rol. Zo is bijvoorbeeld bekend dat roken, stress en een regelmatige blootstelling aan uv-licht mede verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van plooien, lijnen en rimpels in het gezicht. In het laatstgenoemde geval maakt het overigens niet uit of dit uv-licht afkomstig is van de zon of wordt veroorzaakt door een zonnebank of gezichtsbruiner. Ook regelmatig terugkerende spierbewegingen in het gezicht stimuleren de ontwikkeling van rimpels. Hierbij kan worden gedacht aan lachen en fronsen. Indien het verouderingsproces zichtbaar wordt in uw gezicht en u ervoor kiest om uw rimpels te verwijderen, dan kunt u terecht bij Kliniek Veldhoven. Wij hebben diverse methoden om een rimpelbehandeling uit te voeren.

spierverslapper

Spierverslapper

filler

Filler

Een rimpelbehandeling op maat

Hoewel externe oorzaken verantwoordelijk zijn voor het sneller ontstaan van rimpels en plooien, hangt de ontwikkeling ervan ook nauw samen met veranderingen in het lichaam. Tijdens het ouder worden neemt het percentage stoffen als elastine en collageen in de huid namelijk af. Dit proces wordt aan de oppervlakte zichtbaar in de vorm van prominentere huidplooien en lijnen. Met een speciale behandeling is het goed mogelijk om dit soort rimpels te verwijderen. De bekendste behandelwijze behelst het injecteren van een spierontspannend middel in de gezichtshuid, wat leidt tot een tijdelijke ontspanning van de spieren die voor de ongewenste plooien zorgen. Een andere, vergelijkbare rimpelbehandeling is het injecteren van een filler, waarmee het volume van de huid weer voor enige tijd op peil wordt gebracht. Beide behandelingen hebben dus slechts een tijdelijk effect. Voor een meer permanente oplossing voor huidrimpels kunt u kiezen voor een facelift. Deze ingreep zorgt ervoor dat uw huid een stukje strakker wordt gemaakt en zal plooien en rimpels verwijderen. Waar nodig of gewenst kan een facelift ook op slechts een beperkt deel van uw gezicht of hals worden uitgevoerd.

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • BIG geregistreerde cosmetisch artsen KNMG
 • Drs. T. S. Decates geeft les aan cosmetisch artsen in opleiding
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Behandeling volgens richtlijnen van het NVCG
 • Enkel gebruik van tijdelijke fillers
 • Geen verdunde, goedkopere en andere varianten spierontspanners
 • U ontvangt paspoort voor injectable registratie

Uw cosmetisch arts KNMG

Wij bieden deze behandelingen aan in onderstaande vestigingen

Veelgestelde vragen Injectables

Rimpels op voorhoofd verwijderen middels voorhoofdslift?

Ja, dat is mogelijk. Met een voorhoofdslift wordt de huid gelift en kunnen de rimpels van het voorhoofd worden gladgestreken. De laaghangende wenkbrauwen worden op normale hoogte gebracht. Indien een kleine correctie voldoet, volstaat wellicht een injectable behandeling met een spierontspanner.

Hoe krijg je rimpels weg?

Rimpels in het gezicht verwijderen kan met behulp van fillers of een tijdelijke spierontspanner. Crèmes daarentegen zijn niet in staat om volume in de huid te brengen of spieren te ontspannen.

Wat zijn rimpels?

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak. Bij een blijvende rimpel is er sprake van een tekort aan collageen, elastine en hyaluronzuur. Naarmate we ouder worden nemen deze stoffen af en wordt onze huid rimpelig en minder glad. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid. Het eiwit elastine zorgt ervoor dat het weefsel kan rekken (elasticiteit). Hyaluronzuur heeft de eigenschap om vocht aan zich te binden. Een verminderde aanwezigheid hiervan resulteert in een verslapte huid, rimpels en volumeverlies. Met injectables kunnen de tekenen van veroudering verzacht en zichtbaar verminderd worden.

Ik wil een strakker gezicht zonder operatie, kan dat?

Groeven en rimpels opvulllen door middel van fillers zorgt voor een toename van volume in het gezicht . Het strijkt de ingevallen gebieden, fijne of diepe lijnen (bijv. wangrimpels) glad en daarmee krijgt u een strakker uitziend gezicht. Is er sprake van een sterk verslapte huid dan kan een facelift eventueel in combinatie met een filler een goede oplossing bieden.

Is het mogelijk om rimpels onder de ogen te verwijderen?

De traangootjes zijn de diepe rimpels onder de ogen. Door de rimpels onder de ogen op te vullen, is de traangoot minder goed te zien en hierdoor krijgt u een minder vermoeiende uitstraling.

Zijn er verschillende fillervarianten?

Ieder behandelgebied vraagt om een andere fillervariant. Zo is de één speciaal ontwikkeld om volume terug te brengen in grote gebieden als de wangen en is de andere uitermate geschikt om rokerslijntjes op de bovenlip op te vullen. Rokerslijntjes opvullen vraagt om een andere substantie, namelijk: de rimpels zijn minder diep en er is minder vulmiddel nodig.

Wat is het verschil tussen kraaienpootjes en lachrimpels?

Lachrimpels zijn de rimpels onder het oog en de kraaienpootjes bevinden zich naast het oog. De rimpels worden door dezelfde spier veroorzaakt en de lijnen kunnen met een tijdelijke spierontspanner minder zichtbaar worden.

Ik stoor mij aan het knobbeltje op mijn neus, kan dit behandeld worden met injectables?

Een injectables behandeling met fillers voor de neus kan het omliggende gebied rond de knobbel opvullen, waardoor het gebied op gelijke hoogte komt van de knobbel. De neusrug wordt recht zonder knobbel.

Kunnen fillers ook gebruikt worden tegen mijn neusrimpels?

Neusrimpels ook wel Bunny lines zijn de rimpels aan de zijkanten van de neusbrug. Ze ontstaan als gevolg van te actieve spiertjes in de neus. Met een tijdelijke spierontspanner zijn de rimpels van de neus te verhelpen.

Hebben de fillers in de neus een blijvende werking?

Het lichaam breekt neusfillers na ongeveer een jaar af en dan dient de behandeling herhaald te worden.

Kan mijn kromme neus gecorrigeerd worden?

Uw neus opvullen als u ontevreden bent over de vorm van uw neus biedt een goede oplossing voor een kromme neus, haakneus, een hangende neuspunt of een bobbel op de neus. Door bijvoorbeeld de neusrug op te vullen of de neuspunt te liften kan de neus optisch een rechte vorm krijgen. De cosmetisch arts gebruikt tijdelijke fillers voor de neus die door het lichaam na een jaar worden afgebroken. Wilt u het resultaat behouden dan dient u de behandeling te herhalen.

Kan de cosmetisch arts de neus-lippenplooi verminderen?

Door fillers in de neus-lippenplooi aan te brengen kan de lijn die van de neus naar de mondhoek loopt worden verzacht. Door de neus-lippenplooien op te vullen zijn de diepe plooien minder zichtbaar en geeft dit een jongere uitstraling. Soms wordt de plooi veroorzaakt door een sterke verslapping van de wang. Het gebruik van een filler voor de neuslipplooi geeft dan geen goed resultaat en kan het liften van de wang een goede oplossing bieden.

Wat kan ik doen om mijn rimpels te verminderen?

De oorzaak voor het ontstaan van rimpels wordt veroorzaakt door veroudering, stress, roken en blootstelling aan zonlicht. Tegen het natuurlijk proces van veroudering kunnen we niets doen. Wel kan de vorming van rimpels vertraagd of verminderd worden door de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf of te stoppen met roken. De reeds gevormde rimpels kunnen goed behandeld worden met injectables.

 • BIG geregistreerde cosmetisch arts
 • Hoge clienttevredenheid
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Hoge kwaliteit van zorg
 • Laagdrempelig en toegankelijk

Gerelateerde behandelingen

Injectables
Lippen opvullen injectables
Lippen opvullen
Injectables Kliniek Veldhoven
Fillers met eigen vet
Injectables Kliniek Veldhoven
Dubbele kin
Dubbele kin verwijderen Kliniek Veldhoven
Overmatig zweten
Injectables Overmatig Zweten
Lipofilling
Injectables Kliniek Veldhoven
Hyaluronzuur
Injectables Kliniek Veldhoven
Hoe veilig zijn injectables?
Injectables Kliniek Veldhoven