Borstlift in regio Rotterdam bij gespecialiseerde kliniek

Door onder andere zwangerschap, gewichtsverlies en huidveroudering kan de stevigheid van de borsten afnemen. Wanneer de stevigheid afneemt, kan de tepel onder de borstplooi komen. Met een borstlift in de buurt van Rotterdam kan dit rechtgezet worden. Tijdens een borstlift wordt door de plastisch chirurg de tepel en de tepelhof naar een mooie positie geplaatst. Bij Kliniek Veldhoven wordt een borstlift te allen tijde uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg.

Technieken borstlift nabij Rotterdam

Wanneer u kiest voor een borstlift zijn er verschillende technieken die we kunnen toepassen. We lichten deze technieken kort voor u uit:

Ankermethode

Bij de ankermethode wordt er door de plastisch chirurg een snede rond het tepelhof geplaatst en een verticale incisie tussen de tepel en de borstplooi. Hierdoor krijgen de tepel en het tepelhof een nieuwe positie, hoger op de borst. Vervolgens wordt de overtollige huid verwijderd en de incisies gehecht.

Donutmethode

Wanneer er relatief weinig verslapping van de borst is en de vorm van de borst het toelaat, kan de plastisch chirurg kiezen voor de donutmethode. Bij deze methode wordt huid rondom de tepelhof verwijderd. Deze methode geeft een cirkelvormig litteken rondom de tepel.

Lollipoptechniek

Bij de lollipoptechniek maakt de plastisch chirurg een incisie rond het tepelhof met een verticaal staartje richting de borstplooi. Met deze methode kan er extra huid verwijderd worden en in beperkte mate de vorm van de borst worden veranderd.

Melon slice

Bij deze techniek wordt er door de plastisch chirurg een incisie geplaatst die loopt van de borstplooi naar een horizontale lijn iets boven de borstplooi. Nadat de incisie is gemaakt kan overtollig weefsel worden verwijderd. Vervolgens wordt de wond netjes gehecht.

Na de borstlift in regio Rotterdam

Na een borstlift zijn de borsten wat gezwollen. Dit neemt na verloop van tijd vanzelf af. Na ongeveer 2 tot 3 maanden zijn de borsten volledig hersteld. Om de wonden zo snel mogelijk te laten genezen raden wij aan om voor 6 weken dag en nacht een speciale BH te dragen en daarna nog enkele tijd een sportbeha. Vermijd enkele tijd ook zware lichamelijke inspanning. De littekens zullen nooit volledig onzichtbaar zijn. Na ongeveer 1 jaar zijn er enkel nog kleine witte lijntjes zichtbaar, deze zijn gezien de positie nauwelijks waarneembaar.

Meer informatie

Denkt u dat een borstlift voor u een uitkomst kan bieden, maar heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven en vraag een consult aan. Tijdens dit consult kunt u al uw wensen en vragen voorleggen aan een plastisch chirurg. Dit gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan, u zit nergens aan vast.

Bereikbaarheid