Botox behandeling regio Eindhoven

De term Botox is bij vrijwel iedereen bekend. Maar wat is Botox nu precies? Botox is een
geregistreerde merknaam en staat voor botulinetoxine. Dit is een natuurlijk eiwit dat wordt geproduceerd door een bacterie. Dit natuurlijk eiwit zorgt ervoor dat de activiteit van de spieren verminderen en dat spier gerelateerde rimpels verdwijnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lachrimpels, kraaienpootjes of fronsrimpels. Naast het verwijderen van rimpels wordt Botox voor nog veel meer behandelingen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het tegengaan van overmatig zweten, een gummy smile of migraine. Heeft u last van een dergelijk probleem? Dan is een Botox behandeling in de regio Eindhoven de perfecte oplossing. Bij Kliniek Veldhoven onderscheiden we ons op het gebied van deskundigheid, kwaliteit en veiligheid. Wij werken bij Kliniek Veldhoven enkel met ervaren BIG-geregistreerde artsen die te allen tijde gebruik maken van hoge kwaliteit, A-merk Botox. Ook beschikken we bij Kliniek Veldhoven over het ZKN-keurmerk. Hierdoor bent u altijd verzekerd van de beste medische zorg en nazorg.

Rimpels verwijderen met botox in regio Eindhoven

Het ontstaan van rimpels is vaak één van de eerste uiterlijke kenmerken naarmate we ouder worden. Het is dan ook onlosmakelijk verbonden met het verouderingsproces van de huid en kan, afhankelijk van uw levenswijze, soms al op jonge leeftijd ontstaan. Tijdens het ouder worden neemt het percentage stoffen als elastine en collageen in de huid af. Dit proces wordt aan de oppervlakte zichtbaar in de vorm van huidplooien, lijnen en rimpels. Naast het ouder worden spelen andere aspecten hier ook zeker een rol in. Zo zijn bijvoorbeeld roken en stress ook medeverantwoordelijk voor het ontstaan van plooien, lijnen en rimpels in het gezicht. Ook een regelmatige blootstelling aan uv-licht kan dit proces versnellen, hierbij maakt het niet uit of dit uv-licht afkomstig is van de zon of wordt veroorzaakt door een zonnebank of gezichtsbruiner. Wanneer u last heeft van plooien, lijnen en rimpels kan dit als zeer vervelend worden ervaren. Met een botox behandeling nabij Eindhoven kunt u dit soort rimpels laten verwijderen. Door de Botox in de gezichtshuid te injecteren, leidt dit tot een tijdelijke ontspanning van de spieren die voor de rimpels zorgen.

Overmatig zweten tegengaan

Naast rimpels verwijderen kunt u met een Botox behandeling nabij Eindhoven ook op een veilige en effectieve manier overmatig zweten tegengaan. Tijdens deze ingreep wordt er met een dunne naald Botox ingespoten in het deel van het lichaam waar u overmatig zweet. Een groot voordeel van deze behandeling is dat het geen invloed heeft op uw overige lichaamsfuncties. Na enkele dagen merkt u al een duidelijk verschil en na 2 weken bereikt de werking van de Botox een hoogtepunt. Op dat moment is het hevig zweten verleden tijd. Het effect van deze behandeling houdt gemiddeld ongeveer 3-6 maanden aan. Het ingespoten eiwit is na die tijd volledig afgebroken door uw lichaam. Wanneer het overmatig zweten daarna terugkeert, kunt u altijd kiezen voor een vervolgbehandeling.

Kliniek Veldhoven

Heeft u klachten waar een botox behandeling een oplossing voor kan zijn? Heeft u bijvoorbeeld last van overmatig zweten of rimpels? Neem dan gerust contact op met Kliniek Veldhoven. Wij nodigen u dan graag uit voor een consult. Tijdens dit consult kunt u al uw vragen stellen en kijken we samen welke behandeling het beste bij u past.

Bereikbaarheid