Consult voor ooglidcorrectie in Venlo

Een ooglidcorrectie in Venlo kan de oplossing zijn bij een vermoeid uiterlijk door een hangend bovenooglid of de aanwezigheid van wallen. Bij uw consult zal de plastisch chirurg onder andere controleren of uw vermoeide uiterlijk inderdaad door uw oogleden wordt veroorzaakt. Het komt namelijk voor dat de oorzaak niet het bovenste ooglid is, maar doorhangende wenkbrauwen. Dan wordt met u de wenkbrauwlift besproken. Bovendien wordt uw medische geschiedenisdoorgenomen en krijgt u alle ruimte om uw vragen te stellen.

Correctie bovenooglid

Een ooglidcorrectie in Venlo kan de marge van het bovenooglid iets verhogen. Als de zwaarte van de overtollige huid het bovenste ooglid eigenlijk verzwaart, waardoor het gaat hangen, is dit een geschikte ingreep. Bij een correctie van het bovenooglid gaat het vooral om het verwijderen van de huid. Dit type ooglidcorrectie duurt gemiddeld een halfuur en wordt meestal onder plaatselijke verdoving gedaan. Er wordt een strookje huid uitgesneden. Soms wordt er tijdens de operatie ook een stukje van de kringspier van het oog meegenomen en eventueel vetweefsel in de binnenhoek van het oog. De incisie wordt gemaakt in de plooi van het ooglid, zodat het litteken niet zichtbaar zal zijn.

Correctie onderooglid

De onderooglidcorrectie richt zich op het verwijderen van vet, waardoor de wallen onder de ogen verminderen. Soms wordt er ook een kleine hoeveelheid huid weggehaald. De incisie bevindt zich aan de binnenkant van het ooglid of aan de buitenkant onder de onderste wimpers. De plastisch chirurg die de ooglidcorrectie in Venlo uitvoert, zal vooraf met u de keuze voor de meest geschikte methode maken. Dit zijn de verschillende methodes:

  • Het verwijderen van vetweefsel. Allereerst moet de plastisch chirurg bepalen of de wallen inderdaad worden veroorzaakt door overtollig vetweefsel en niet door vochtophoping. Deze vorm van ooglidcorrectie duurt ongeveer een uur en gebeurt onder plaatselijke of algehele verdoving.
  • De techniek van Hamra omvat geen verwijdering van vetweefsel. Deze procedure houdt in dat vetweefsel van de oogzakken wordt verspreid naar de ruimte tussen het oog en de neus. Deze techniek kan zwarte kringen onder uw ogen verbeteren, een kenmerk van gebrek aan vetweefsel. Dit probleem kan worden opgelost door de herverdeling van vet, in plaats van verwijdering. Hierdoor krijgt u een mooiere overgang. Donkere kringen veroorzaakt door pigmentatie kunnen niet verholpen woorden door een ooglidcorrectie.
  • Hierbij wordt de oogkringspier gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek, waardoor het ooglid weer een goede ondersteuning krijgt om nieuwe wallen te voorkomen.

Beperk uw activiteiten na ooglidcorrectie in Venlo

Na de ooglidcorrectie in Venlo, vragen wij u om uw activiteiten gedurende ongeveer een week na de operatie te beperken. Dit geldt in het bijzonder voor zware activiteiten. Het is echter niet zo dat we aanraden om de hele dag op de bank te zitten. Een korte wandeling of andere lichte activiteiten zijn altijd goed voor de bevordering van uw welzijn, als u het langzaam opbouwt. Geduld is de sleutel tot een succesvolle genezing! Neem contact op voor meer informatie.

Bereikbaarheid