Haartransplantatie in regio Breda bij Kliniek Veldhoven

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem. Voornamelijk bij mannen, maar ook bij vrouwen komt haarverlies of kaalheid voor. Waar de één hier geen enkel probleem mee heeft, kan de ander dit als zeer vervelend ervaren. Een haartransplantatie nabij Breda kan dan een oplossing bieden. Het effect van een haartransplantatie is blijvend zolang de haarkrans behouden blijft. De haarkrans is het haar dat aan de zijkant en op de achterkant van uw hoofd groeit. Deze haren hebben een andere genetische aanleg waardoor deze niet, of minder snel, uit zullen vallen. De behandeling hoeft dus slechts eenmaal in uw leven uitgevoerd te worden per probleemzone. Bij Kliniek Veldhoven wordt een haartransplantatie te allen tijde uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg.

Haartransplantatie nabij Breda

Over het algemeen hebben mensen last van dunne of kale plekken bovenop het hoofd, van het voorhoofd tot aan de kruin. Het haar aan de achterkant en de zijkanten van het hoofd (de haarkrans) is nagenoeg ongevoelig voor haaruitval tot hoge leeftijd. De reden hiervoor is dat het haar bovenop het hoofd van een ander type is dan de rest van het hoofdhaar. Het haar bovenop het hoofd is namelijk gevoelig voor het DHT hormoon. De aanwezigheid van een grote hoeveelheid DHT hormoon in het lichaam is in veel gevallen de oorzaak van haarverlies. De haren in de haarkrans zijn immuun voor dit hormoon, waardoor deze ongevoelig zijn voor haaruitval. Na een haartransplantatie nabij Breda zijn ook de nieuwe haren bovenop het hoofd ongevoelig voor het DHT hormoon en dus ongevoelig voor haaruitval. Dit zorgt ervoor dat de levensverwachting van het getransplanteerde haar even hoog is als het haar op de haarkrans.

FUE haartransplantatie

FUE staat voor Folliculaire Unit Extractie. Tijdens een FUE haartransplantatie worden gezonde haarzakjes vanuit de haarkrans op de te behandelen zone(s) geplaatst. Met een micro naaldje wordt de haarwortel of de haarwortel groep vanuit de haarkrans uitgenomen. Na een aantal maanden groeien deze getransplanteerde haren boven op uw hoofd. Doordat deze haren uit de haarkrans afkomstig zijn, zullen deze niet meer uitvallen. De FUE techniek is zeer nauwkeurig waardoor een lokale verdoving volstaat. Hechtingen zijn bij deze techniek niet nodig. De hoofdhuid blijft hierdoor volledig intact en in principe zullen er geen zichtbare littekens ontstaan. Binnen 7 tot 10 dagen zullen de kleine wondjes normaliter genezen zijn. Na ongeveer 1 tot 3 weken na de ingreep vallen de getransplanteerde haren meestal weer uit. Daarna zal de haargroei zich binnen 3 tot 4 maanden herstellen.

FUE haartransplantatie in omgeving Breda

Bij Kliniek Veldhoven wordt uitsluitend de FUE haartransplantatie toegepast. Dit is namelijk vandaag de dag de beste techniek om een haartransplantatie uit te voeren. Het grote voordeel van een FUE haartransplantatie is dat er geen groot litteken achterblijft. Ook genezen de wondjes na deze ingreep erg snel.

Overweegt u op termijn een haartransplantatie? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven voor een vrijblijvend consult. U komt dan in direct contact met een specialist waarmee u uw vragen en wensen kan bespreken.

Bereikbaarheid